10/4/20

[#Vacances] Gastronomia hongaresa

Com ja us he dit en posts anteriors, aquest estiu passat vam anar de vacances a Praga, Budapest i Viena, el Triangle Imperial. Un viatge fantàstic on vam gaudir al màxim tant culturalment com gastronòmicament, ja que sempre que viatgem mirem bé els llocs on menjar per tal de tastar els seus millors plats, o almenys ho intentem.

La cuina hongaresa és rica en aromes i sabors picants, segur que heu sentit a parlar del "goulash", el seu plat típic que combina carns i verdures guisades amb el seu conegut "paprika" (pebre vermell).

Un tret distintiu dels productes hongaresos són els seus fumats, des de carns fins a formatges i també embotits, podríem destacar el salami, així com les seves salsitxes amb un toc picant.

A la seva cuina hi ha força presència de carns i de sopes de diferents tipus, algunes amb paprika, suposo que per escalfar-se de les temperatures hivernals.


Un altre plat molt comú són els encurtits de tot tipus de verdures.

Els lángos són una espècies de massa de pizza fregida i que porta crema de llet i salsa de formatge, però hi pots posar els ingredients que vulguis i vindria a ser el seu fast-food.


Quan als dolços, fan diferents elaboracions amb cireretes que acostumen a ser decoratives.

I també tenen un dolç molt semblant als Tredelniks de Praga, que a Budapest s'anomenen Kürtöskalács.


Si voleu veure on hem pogut tastar tots aquests plats de la gastronomia hongaresa no us perdeu els següents posts on us aniré explicant els diferents llocs on hem anat :)




Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

No hay comentarios:

Publicar un comentario