5/1/19

[#Restaurant] @llevatapsgirona Menú Festival

Feia temps que volíem anar a aquest restaurant, el Llevataps. Ja des que un dia passejant per Girona, feia poc que l'havien obert, i ens vam fixar en la seva carta i el seu menú degustació. I més tard, quan va participar al programa de cuina "Joc de cartes", amb en Marc Ribas, ja vam dir ara si!

I ha anat passant el temps però a al fi i hem anat a degustar el seu Menú Festival Tardor-Hivern 2018.

El local està situat al Barri Vell de Girona, a la Plaça de l'Oli,  i ofereixen una cuina de proximitat amb un toc de creativitat.


L'espai és modern i desenfadat però acollidor, disposen també d'un menjador privat per a grups, un amb barra oberta i un amb vistes al carrer Cort Reial.


Nosaltres vam encarregar taula a les 13h. així que ben puntuals ja érem allà per començar el nostre Festival :)


Com a detall de taula et serveixen unes xips de verdures i oli d'oliva verge extra amb unes olives.


- Per començar uns snacks;


Botifarra de budells de bacallà amb maionesa de plàncton i Katsuobushi

Foie i xocolata gianduja, havia de ser en forma de càpsula de cafè, però no va poder ser, i això que em feia gràcia provar-la :(



Paper de pernil ibèric, fet amb obulato, una tècnica original per servir un aperitiu diferent

Meló al vermut




- Ramen de gambes fresques de Roses


Et serveixen el bol amb els condiments i el brou de les gambes amb els seus caps en una tetera de ferro colat molt bonica.


Es tracta de xuclar els caps de les gambes fresques i evocar el seu brou al bol per menjar-ho tot junt.


Un ramen fet amb gambes de Roses a la flama, noodles marins, bolets xinesos confitats, bimi, esferificació de rovell d'ou i salsa sriracha, acompanyat d'un consomé de gambes lleugerament picant


Una versió de ramen marí molt bo.


- Vieires


En ceviche, amb curri verd, escuma de coco, ceba de Figueres adobada en bitxo verd, oli thai casolà i brots de coriandre


Un plat diferent, més exòtic i un xic picant. L'escuma de coco li rebaixava la potència.

- Raviolis


De pasta wonton, farcits de cabra de mar i verdures amb salicòrnia i el seu suc


Un plat ben presentat, en el seu propi envàs :), i molt gustós, amb tocs salins de la planta Salicòrnia, coneguda també com a espàrrec de mar

- Arròs sec amb pop i tòfona, una plat que no estava al menú degustació però, va ser un molt bon detall del xef, Juan Rodríguez.


Un arròs del Delta de l'Ebre ben elaborat, amb el gra al punt, un xic grenyal, tal com ha de ser, i molt gustós i aromàtic.


- Brioche


Al vapor, planxat amb papada de porc duroc confitat 12h., molles de sobrassada, maionesa de "merken", cogombre fresc i micro brots de ruca


Aquest va ser un dels plats que més em va agradar, el pa era flonjo i la papada de porc confitada era una delícia, combinada amb la sobrassada quedava excel.lent i el cogombre i la ruca li treien pesantor i li maionesa li aportava el toc picant just, una xispa.


Un plat molt interessant i molt ben equilibrat

- Galta de tonyina


Amb amanida d'alga wakame, kimchi de tomàquet fumat i pasta de sèsam.


Una part de la tonyina bluefin que no havia provat mai i és excel.lent, melosa i boníssima i amb una acompanyaments molt adient.


- Garrí lletó desossat


Cuinat a baixa temperatura amb raves encurtits i tàrtar de pinya saltejada amb gingebre fresc


Un garrí amb una cocció perfecte, cruixent per fora i tendre per dins amb una elecció d'acompanyaments molts ben triats, que li aporten al plat la frescor que necessita i netegen bé la boca.


Pel garrí ens van servir una salsa espanyola, que és un clàssic per a les carns, feta a partir d'un brou concentrat, i combina bé.


I ara ja venen els pre-postres:

- Cheescake Llevataps


El famós pastís dels carrers de New York interpretat pel seu xef Juan Rodríguez.


Pastís cremós de formatge, crumble d'ametlles, gel de limoncello, falsa canyella, coulis de pebrot vermell escalivat-gerd, sorbet monograso de gerds i mantega


Un plat amb una presentació molt visual, de fons el blanc i al cim molt de color. Diferents textures en un mateix plat que lliguen de meravella amb el pastís de formatge, que és l'eix central del plat.


I per acabar les postres:

- Xocolata, Eucaliptus i Jack Daniels


Lingot de xocolata, bombó de xocolata, crumble... diferents textures de xocolata fumades al moment amb fusta de Jack Daniels.

Les postres te les serveixen tapades perquè al moment sentis la olor de fusta fumada


Un plat pels amants de la xocolata on trobes diferents formes i textures, amb sabors forts i alguns marcats pel Jack Daniels.

El que em més em va agradar va ser el lingot de xocolata per la seva contundència i el bombó líquid de xocolata amb llet i eucaliptus, que us recomano deixar pel final, ja que et deixa un bon gust de boca.


Tot aquest menú té un preu de 48'5 euros, sense beguda però amb pa a triar entre, pa de ceba, de cereals o rústic. Molts bons tots ells, sobretot el de ceba servir calent.

Trobo que és una excel.lent relació qualitat-preu, tant per l'execució dels plats, com de la matèria prima que fan servir, així com de proximitat. Cada temporada canvien el menú per poder treballar amb els productes que ofereix cada estació. Això és un indicador d'una cuina de qualitat.

La seva extensa carta de vins, d'aquí el nom del restaurant, comprèn molt vins de la D.O. Empordà.

Nosaltres però, vam optar pel Maridatge de vins;

- Copa de cava Oliver Viticultors (ecològic)


Un cava afruitat, amb bombolla fina i notes cítriques. Un cava molt ben equilibrat, ideal per servir amb els aperitius.

- Copa de vi blanc: Monrodó, Eccoci


- Copa de vi blanc: Magenc, Cellers d'en Guilla, D.O. Empordà


- Copa de vi blanc: Edith, Cellers d'en Guilla, D.O.Empordà


- Copa de rosat: Camí d'en POca Sang, Hugas de Batlle, D.O. Empordà


- Copa de vi negre jove: Mas Geli Negre, Mas Geli, D.O. Empordà (ecològic)


- Copa de vi negre: Rec de Brau, Cellers d'en Guilla, D.O. Empordà


- Tastet de vi dolç: Esssència de Gerisena, Cooperativa de Garriguella, D.O. Empordà


- Tastet de vi dolç: Dolç de Gerisena, Coopertaiva de Garriguella, D.O. Empordà(havia de ser la Garnatxa de l'Empordà Solera, del celler Cooperatiu d'Espolla, que m'agrada molt, però no la tenien)


El maridatge de vins inclou una ampolla d'aigua de km0 i cafè i val 20 euros.

Trobo que és un preu molt correcte per la quantitat de diferents vins que pots tastar. La única cosa que potser canviaria és que hi hagués més varietat de cellers, que a l'Empordà en tenim molts!

En resum, vam menjar molt bé, amb plats que incorporen amb els seus ingredients diferents cultures, una manera de tastar nous gustos còmodament assegut.


Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

No hay comentarios:

Publicar un comentario