23/1/19

Autentincs bombons belgues

Avui us parlaré d'una xocolateria de Figueres on fan bombons elaborats artesanalment amb una xocolata belga excel·lent, la Callebaut, es tracta d'Autentics Bombons Belgas, situada al c/Nou 84.

Nosaltres vam tenir el privilegi d'anar en persona a l'obrador per veure com els fan cada dia de forma artesana.


L'obrador està situat a la botiga, així que conforme es van venent, la mestra xocolatera, l'Alyona en va fent més. D'aquesta manera no m'estranya que siguin tan bons, ja que darrera d'un bon producte com és la xocolata belga hi ha una gran persona que els elabora amb mimo i carinyo, i això es reflexa a cada bombó dels diferents que disposen.



Us explicaré una mica el procés que segueixen abans que els veiem tan macos, exposats al mostrador de la botiga.

Primer de tot s'ha de posar la xocolata a temperar, és a dir que s'escalfa la xocolata i es refreda per després tornar a pujar la temperatura fins a 34º C.


Aquest procés dura uns 20 minuts aproximadament i el fa una màquina però igualment s'ha de comprovar que s'hagi temperat bé.


I com es comprova? Doncs agafant una pala i posant-la en un paper, es deixa 5 minuts i s'observa; si la xocolata està ben temperada es torna més fosca i per la brillantor.


Això és per aconseguir la textura desitjada de la xocolata, és a dir, que quan la trenquem sentim aquell "crac" característic. És el pas més important per aconseguir una bona base.

Una vegada té la xocolata temperada en fa els bombons amb diferents motlles, segons el gust del bombó i el farciment que li vulgui posar. La xocolata que fan servir conté un 60 % de cacau.


Els farciments els fa de maduixa, melmelades artesanes, cafè, entre altres. Uns requereixen més treball que altres.

Bombons de praliné

Per exemple els que porten un farciment més contundent, com ara el praliné, s'hi ha d'afegir més xocolata per a cobrir-lo ja que sinó el praliné puja i podria fer que el bombó s'obris.


Per a acabar de polir els bombons té una màquina vibradora que ajuda a treure aire dels motlles.

Alguns bombons són de colors, aleshores fan servir uns colorants especials on pots triar el color que vulguis mitjançant una app, on  a través d'un pantone tries el to, resulta fàcil i divertit, ens comenta l'Alyona.


De motlles en té varis pels bombons i alguns altres especials com ara ampolles de cava grans que després farceix de bombons al seu interior i resulta un bon regal. A més t'hi posa una etiqueta personalitzada que fa amb paper de sucre, així es pot menjar tot.


I com a altres idees de regal també fan domino, mòbils o cotxes. Jo ja m'he quedat amb les propostes per quan vinguin aniversaris :)

Una altra cosa que ens va ensenyar és que també tenen cacau Ruby, la xocolata rosa que ara últimament ha sortit de moda i que algunes marques comercials ja n'ofereixen algun producte.


En vam poder tastar una mica i és més afruitada i potser més dolça que la xocolata que estem acostumats.


De fet conté un 47'3% de cacau, vet aquí que no té gens d'amargor.


Així doncs si sou tan xocolaters com nosaltres segur que hi fareu una visita ja que val la pena tastar els bombons que fa l'Alyona i escoltar les recomanacions del seu marit, els dos formen un bon tàndem.



Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

No hay comentarios:

Publicar un comentario