3/9/18

[#Vi] @CellerMasRomeu de Palau-Saverdera

El passat dia 13 de maig, dins les "VIII Jornades de l'Empordà - El paisatge com a actiu econòmic" que s'organitzava a Palau Saverdera, vam tenir l'oportunitat de visitar un petit celler situat a la mateixa població anomenat 'Mas Romeu', o com se'l coneix al poble, "Ca l'Albert".


Es tracta d'un celler força petit i de tradició familiar, amb molt poques vinyes, potser un parell o tres d'hectàrees però de bona qualitat, amb un procés de vinificació molt manual, on tant la recollida, desbrossat i el procés de fermentació hi pesa molt més el factor "humana" que no pas procés automatitzat.



Tot i tenir una producció força petita, del voltant de 12000 ampolles anuals, disposen d'alguns vins dels quals valdrà la pena prestar-hi atenció ja que aquest celler disposa de l'assesorament tècnic del prestigiós enòleg Delfí de Sanahuja, que actualment també és l'enòleg i director tècnic de Vins i Caves Perelada.


Les principals varietats d'aquest celler són el monestrell, sirà i chardonnay, però també tenen repartit entre les seves 3 finques, és a dir, la pròpia vinya del Mas Romeu, la vinya Antima i la vinya de Puig de Guàrdies, les varietats de muscat, garnatxa negra i merlot.


L'Albert, l'amo i responsable del celler, ens va acompanyar molt amablement a veure les vinyes situades a dins el propi Mas Romeu, la sala on fermenten el vi i el seu celler amb les bótes de roure francès de 200L on guarden la producció.


Un cop finalitzada la visita, vam tenir la sort de poder provar 3 dels seus vins:

- Malesa Blanc. Es tracta d'un vi blanc monovarietal a partir de Chardonnay, sense criança i d'un color groc intens. D'aroma suau d'entrada però que vaig trobar que s'intensifica a mida que s'oxigena.


- Malesa Rosat . Aquest vi sorprèn pel seu color, una mena d'entre rosat i taronja pujat. A primera vista em va recordar a un vi ecològic i tot. Elaborat a partir de garnatxa negra, també es tracta d'un vi jove sense criança d'un sabor molt agradable al paladar.


- Senglar .  I hem arribat al negre, que m'heu de perdonar, però són els meus preferits. El Senglar està vinificat a partir de 3 varietats de raïm: samsó, merlot i garnatxa negra. D'un color molt potent i fosc, i d'aroma intents, que ja deixa entreveure el sabor que notarem en boca.


Per acompanyar el tast, l'Albert ens va oferir un magnífic tast de dues varietats de formatges, un semi-curat i un altre curat que semblava d'ovella; un fuet ben curadet i un palets de pa que vam acabar de fer ben rodó el tast.


Entre la bona companyia, l'agradable dia assolelat que feia i l'amable explicació de l'Albert sobre els seus vins, vam acabar de la millor manera possible la jornada al celler.


Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

No hay comentarios:

Publicar un comentario