16/11/16

Galtes de porc rostides

Quan les temperatures baixen ens venen de gust plats més contundents. Després de tot l'estiu amb ensaladilles russes, bracets de patata, ous farcits i vianda al darrera, ha arribat l'hora de degustar algun plat guisat. Motiu pel qual aquest cap de setmana hem fet unes galtes rostides.


Ingredients per a 4 persones:
  • 4 galtes de porc
  • 4 pastanaga
  • 4 cebes de Figueres
  • 8 tomàquets
  • 1 cabeça d'alls
  • 1 got de vi negre
  • oli d'oliva verge extra
  • sal i pebre
  • 2 fulles de llorer


Elaboració:

Primer de tot posem en una cassola amb força quantitat d'oli les galtes a rossejar. Quan les tinguem una mica cuites i tirem tota la verdura tallada fina.
Deixem tot a foc lent durant 1 hora aproximadament que es vagi coent. A mitja cocció hi tirem un raig de vi negre i got d'aigua i salpebrem.


Quan tot hagi agafat color i la textura de les verdures sigui toveta ja estarà a punt.
Per veure si les galtes estan ben cuites s'haurien de desenganxar de l'ós fàcilment.



Consells de degustació:

Hi ha gent que hi tira vi ranci o conyac enlloc de vi negre. També es poden fer al forn, enlloc de a la cassola, d'aquesta manera no necessitaran tanta quantitat d'oli d'oliva.
Com a acompanyament nosaltres hi hem posat verdures, una altra opció són dauets de patata.


Valor nutricional:

És un plat calòric, un plat més d'hivern, ja que et proporciona calories per escalfar-te el cos. Les verdures que hi posem hi aporten la fibra que necessitem, malgrat tot és un plat greixós per menjar només en ocasions especials.
Jo personalment prefereixo el rostit amb pernilets de pollastre i botifarra.

No hay comentarios:

Publicar un comentario