28/11/16

Risotto de pollastre amb mel i mostassa

Sovint sobren aliments a al cuina, un dia perquè hem cuinat més verdures del compte o perquè no teníem tanta gana, altres perquè no ens ve tan de gust. El resultat és que sempre tenim algun ingredient que hem de guardar i fer-n'hi un altre ús, ja sabeu que no m'agrada llençar el menjar i ningú ho hauria de fer. Si voleu més idees, compreu el llibre "Cuina i Reaprofita" que segur que us donarà un cop de mà amb aquest tema :)


Nosaltres en aquesta recepta hem fet un matxembrat de diferents ingredients, un tall de pit de pollastre que ens havia sobrat i una salsa de mel i mostassa que fèiem servir per amanir. Amb aquests dos ingredients hem decidit fer un risotto de pollastre amb mel i mostassa. Molt fàcil, ràpid i boníssim!


Ingredients per a 2 persones:
  • 200 gr. d'arròs de Pals
  • 500 ml brou de pollastre
  • 200 ml de nata per a cuinar
  • 1 tros de pit de pollastre
  • salsa de mel i mostassa (es pot fer artesana)
  • sal i pebre
  • oli d'oliva verge extra

Elaboració:

Primer de tot rossegem l'arròs en una paella amb un raig d'oli d'oliva verge extra. Hi evoquem el brou i anem remenant. Conforme l'arròs es vagi bevent el suc n'hi anem afegint més.


Paral.lelament fregim el pit de pollastre tallat petit i ben salpebrat. Una vegada daurat, el reservem.


Tirem la crema de llet a l'arròs i remenem. Posteriorment afegim la salsa de mel i mostassa i ho salpebrem.


Remenem la preparació i finalment hi afegim els trossos de pollastre. Barregem per últim cop i emplatem.


Consells de degustació:

Es pot servir tal qual, com hem fet nosaltres o bé espolsar-hi unes escates de parmesà al cim. El formatge sempre hi fa bo a gairebé tot :)
També us dic que en la preparació del plat potser podríem haver prescindit de la crema de llet, però ens hi va agradar la cremositat que ens hi va proporcionar, tot i que la salsa ja ho era prou.


Valor nutricional:

L'arròs és un cereals i com a tal és bo per a la dieta, però tal com l'hem cuinat en aquesta recepta, és un arròs de diumenge, o sigui per menjar com a extraordinari i fent plat únic o acompanyat d'una amanida verda millor. Si l'haguéssim fet sense la crema de llet, la cosa canvia i el fa molt més sa.


1 comentario:

  1. Quasi que em podries convidar a dinar un risotto com aquest! Jo no els puc fer...a casa meva no agraden!
    Petonets, Lidia!
    Olga

    ResponderEliminar