Un blini és una mena de crep gruixuda d'origen rus fet amb farina, llevat, ous i llet que es pot menjar cuit al forn o fregit i que se sol acompanyar amb algun peix fumat com ara el salmó.
Ingredients per a 2 persones:
- 4 blinis grans
- 250 gr. de salmó fumat
- 1 alvocat
- 2 tomàquet de la pera
- sal i pebre
Elaboració:
En primer lloc disposem els blinis en un plat i al cim hi posem el tomàquet i l'alvocat tallat a làmines fines.
Afegim sal i pebre.
I acabem amb els talls de salmó fumat repartits.
En aquest cas jo ja tenia els blinis que em van regalar, però els podeu fer vosaltres mateixos.
Consells de degustació:
Als blinis s'hi podria afegir crema de formatge, que amb el salmó combina molt bé i amb el tomàquet i l'alvocat també.
I si els volem fer més senzills, podríem fer una salsa tàrtara, amb maionesa, tàperes, cogombrets i mostassa per untar els blinis i menjar-los amb el salmó, que fa un contrast molt bo.
Valor nutricional:
Hem de tenir en comptr que els blinis aporten les calories d'un pa, unes 250 kcal. per cada 100 gr., és a dir que el valor calòric anirà en funció de la mida dels blinis i del que hi afegim.
En aquesta recepta he fet servir alvocat que és un greix saludable, tomàquet que ens aporta licopè, un antioxidant bonissim i salmó, un peix blau ric ens àcids grassos molt bons per a l'organisme.
A més és una recepta saciant, nutritiva i fresca, perfecte per a l'estiu!
Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!
T'hi espero!
No hay comentarios:
Publicar un comentario