26/8/20

[#Recepta] Truita de patates xips

Voleu fer una truita de patates ràpida, fàcil i còmode? Doncs si teniu una bossa de patates xips a mà i ous, no us farà falta res mes!

De fet aquesta recepta que us porto la va idear el xef Ferran Adrià, així que ja ho sabeu si voleu menjar una truita com la seva no us perdeu la recepta ;)



Truita de patates xips per a 2 persones

Ingredients:
  • 4 ous de gallina de terra
  • uns 80-90 gr. de patates xips fregides en oli d'oliva
  • sal (en funció de les patates xips de bossa)
  • pebre (opcional)
  • oli d'oliva verge extra

Elaboració:

Primer batem 2 ous i els deixem en un plat.


A continuació, aquí dins hi tirem les patates que prèviament hem trencat a trossos petits i les barregem amb dos ous batuts.


Passats cinc minuts hi afegim dos ous batuts més.


Jo hi afegeixo un toc de sal, però podeu no fer-ho ja que les patates xips ja en porten. També hi poso un polsim de pebre perquè a casa ens hi agrada molt.
Evoquem la barreja en una paella amb un xic d'oli d'oliva i fem volta i volta, deixant-la cruenca per dins, que així és més sucosa.

Consells de degustació:

Si us agrada innovar podeu posar patates d'altres gustos, com ara de sabor barbacoa, formatge o altres gustos que us agradin.


Nosaltres precisament l'hem fet amb patates de gust de paella, que són originals de gust però en truita m'hi han agradat molt més.


També hi podeu afegir ceba o formatge ratllat juntament amb les xips, a gust de consumidor.
I la podeu fer tan grossa com vulgueu, amb més ous i més patates!


Valor nutricional:

Els ous ens aporten proteïnes d'alt valor biològic que en són molt necessàries i també greixos, però en aquest cas el que si fa augmentar el seu poder calòric són les patates xips que no són massa recomanables. Així doncs aquesta truita és d'emergència o per un dia específic, no per menjar sovint.


Això si, el dia que la fem, l'hauríem d'acompanyar d'una bona amanida verda i fer-la com a plat únic. Ah, i de postres una peça de fruita de temporada.




Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

No hay comentarios:

Publicar un comentario