4/2/15

Amanida de formatge blau, salmó i tonyina amb vinagreta de nous

Com us he comentat en altres ocasions i tots sabem, d'amanides se'n poden fer de molts variades. Aquí us deixo una amanida amb formatge blau, salmó fumat i tonyina en llauna que fa una combinació molt bona, sobretot si l'amanim amb una vinagreta de nous.


Ingredients:

  • enciam del llarg
  • tomàquet d'amanir
  • pastanaga
  • formatge blau
  • salmó fumat
  • tonyina en oli d'oliva verge extra

- Per a la vinagreta de nous:

  • 3 nous
  • vinagre de Mòdena
  • oli d'oliva verge extra
  • sal
  • pebre

Elaboració:

Rentem ben net l'enciam i el tallem ben finet. El distribuim en un plat.
Netegem també la pastanaga i el tomàquet i els pelem. Els tallem a rodelles i els incorporem al plat d'enciam.
Ara hi afegim daus de formatge blau, salmó fumat i la tonyina.


- Per a fer la vinagreta, posem tots els ingredients en un morter i barregem bé.

Finalment amanim l'amanida amb la vinagreta de nous i ja ho tindriem.


Les amanides sempre són un plat sa i ple de vitamines i fibra. Recordem que són els ingredients que hi afegim el que en condicionarà que aquesta sigui més sana o menys i el mateix passa amb el seu contingut calòric. Si hi afegim molts fruits secs o formatges incrementem notablement les calories del plat, en canvi si hi afegim gall d'indi, tonyina l natural, pernil dolç, ou dur o gambes són alguns exemples per fer-la més lleugera.

No hay comentarios:

Publicar un comentario