Ja tenim la primavera aquí. Des del dia 20 de març aquest any i de fet per les temperatures enregistrades la setmana passada ja ho semblava. I amb la primavera ja començen a aparèixer els primers símptomes d'al-lèrgia.
La veritat és que és una època maca, els dies són més llargs, pujen les temperatures, però també venen els estornuts. I és que per molts la primavera és una estació més incomòde.
I ja que les al-lèrgies no es poden eliminar per complert, si que tenim alguns aliments que en poden atenuar els seus símptomes, anem a veure'n uns quants:
- La taronja, gràcies al seu alt contingut en vitamina C*
- La mandarina, que juntament amb la taronja, són les dues fruites que ens aporten més vitamina C.
- Bròquil: és una de les verdures amb major concentració de vitamina C
- Peixos blaus, com el salmó, les anxoves o les sardines: contenen àcic oleic omega-3*, que actuen com a antiinflamatoris
- Ous: també contenen omega-3, convertits pel nostre organisme en substàncies que redueixen la inflamació i el dolor
- All blanc i negre: són molts rics en quercetina, un flavonoide que ajuda a desinflamar i com a antioxidant
També hi ha altres aliments que ajuden a agravar l'al-lègia com xocolata, llet, carn vermelles, greixos hidrogenats, aliments fregits o sucres refinats.
* Estudis científics de diferents universitats europees avalen la ingesta de vitamina C i omega-3 com a grans aliats per als al-lèrgics gràcies al seu poder antiinflamatòri.
La veritat és que és una època maca, els dies són més llargs, pujen les temperatures, però també venen els estornuts. I és que per molts la primavera és una estació més incomòde.
I ja que les al-lèrgies no es poden eliminar per complert, si que tenim alguns aliments que en poden atenuar els seus símptomes, anem a veure'n uns quants:
- La taronja, gràcies al seu alt contingut en vitamina C*
- La mandarina, que juntament amb la taronja, són les dues fruites que ens aporten més vitamina C.
- Bròquil: és una de les verdures amb major concentració de vitamina C
- Peixos blaus, com el salmó, les anxoves o les sardines: contenen àcic oleic omega-3*, que actuen com a antiinflamatoris
- Ous: també contenen omega-3, convertits pel nostre organisme en substàncies que redueixen la inflamació i el dolor
- All blanc i negre: són molts rics en quercetina, un flavonoide que ajuda a desinflamar i com a antioxidant
També hi ha altres aliments que ajuden a agravar l'al-lègia com xocolata, llet, carn vermelles, greixos hidrogenats, aliments fregits o sucres refinats.
* Estudis científics de diferents universitats europees avalen la ingesta de vitamina C i omega-3 com a grans aliats per als al-lèrgics gràcies al seu poder antiinflamatòri.
No hay comentarios:
Publicar un comentario