20/8/23

Cullim la primera poma!

El dijous passat vam anar fins a Mas Badia, a Canet de la Tallada a l'acte de presentació de la collita de la primera poma del 2023 de la indicació geogràfica protegida (IGP) Poma de Girona.


A la presentació hi van intervenir Jaume Armengol, president de Poma de Girona, Joan Bonany, director de l'IRTA-Mas Badia, Quim Xifra, cap del Servei de Coordinació i Gestió Territorial a Girona i el cuiner Pep Nogué, convidat d'aquest any a l'acte simbòlic de la collita de la primera poma.


Nosaltres a les 10 h. ja erem a lloc, amb un barret de palla i a primera fila per escoltar com seria la collita d'enguany, una collita marcada per l'estat de sequera climàtica i hidrològica que ha servit per gestionar l'aigua, no només d'aquesta temporada sinó de les properes.


Tot i així tindrem una poma de bon calibre i amb un bon nivell de sucres i una qualitat gustativa elevada.


És a dir que ja podem anar al pagès i comprar pomes, ja que, com diu en Pep Nogué, és una fruita tot terreny ja que avarca tots els àmbits de la vida, quan ets petit et donen una poma al forn i de grans també. Si vas restret et recomanen una poma i si en cas contrari, poma ratllada. Ja ho veieu, serveix per tot!

Bromes a part, que en Pep, sempre té un bon sentit de l'humor, a nivell culinari és sensacional, pots fer moltes receptes amb la poma i en funció de quin plat vulguis fer triar una varietat de poma a una altra.

Per exemple si vols fer una amanida, podem agafar una Granny Smith, que és cruixent, amb un punt d'acidesa que combina bé amb vinagretes dolces.

Si volem fer un plat més greixós, la poma també hi lliga molt bé

Menjar poma fa salut, però sabeu que és el que fa sobretot, donar feina als pagesos i això és el que cal avui dia. La pagesia s'ha de cuidar per tal que sempre en tinguem.

I com a final d'acte vam anar a collir la primera poma, una Royal Gala vermella i maca a més no poder i vam degustar un refrigeri a l'ombra on no hi van faltar alguns productes com;

- La coca de poma


- Un calipo de Royal Gala que fa fer en Pep Nogué i que estava boníssim, refrescant i amb la dolçor característica d'aquest varietat e poma. 


Va agradar a tothom!


Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

No hay comentarios:

Publicar un comentario