4/12/19

[#Vacances] Mercats de Praga

Sempre que viatgem m'agrada anar als seus mercats. Trobo que si vols saber que mengen i quins productes tenen és el millor lloc on pots anar. Així que sempre trobem una estona per escapar-nos i passejar entre les seves parades.


A Praga hem tingut la oportunitat de veure un parell o tres de mercats, algun de petit de barri, un altra més de producte acabat i cuinat i el gran, potser més turístic.


petit mercat de fruita i verdura fresca

- Tylovo náměstí Market - Situat al districte de Praha 2, a la zona est, poc abans d'arribar a l'esglèsia de Santa Ludmila.


Aquest petit mercat de fruita i verdura era una joia enmig de la ciutat ja que disposava d'una gran varietat de verdura fresca i fruita que feia molt de goig.


A Praga hem pogut constatar que menjen molta verdura, o si més no, que en tenen a l'abast i bé de preu.


De fruita em van cridar molt l'atenció la diversitat de fruits vermells, molt més grans, saborosos i econòmics que a casa nostra.


També tenien síndria molt maques i unes maduixetes dolces i maques, mireu vosaltres mateixos!


- Farmers Market Naplavka - Situat a la riba del riu Vtlava (riu Moldava), a la zona anomenada Podskalí, una mica cap al sud, a mig cap fins la fortalesa de Vyšehrad.


Aquest mercat era molt més gran i ja hi podies trobar tan fruita i verdura per comprar, com plats ja preparats, dolços, pastissos assortits i diferents pans, formatges, embotits, i fins i tot, peix i marisc.

Aquí una mostra d'aquests plats a punt per menjar, amb carns, com el seu típic plat famós, el goulash. Aquest el trobes al seus mercats acompanyat de xucrut o amanida de patata, tipus alemanya.


Aquesta parada és com més delicatessen ja que venen ostres amb xampany i salmó de qualitat.


I com sempre, dolços artesans en trobem a moltes parades i la gent té molt costum de comprar-ne.


A primera hora del matí la gent fa cua per tal de triar aquells que més els hi agraden, ja que més tard s'acaben.


Trobem des de brownies, pastissos de formatge,  fins a altres més dolços i farcits de confitura que potser trobem massa empalagosos però a ells els hi encanten.


Quan als pans també en fan de molts tipus diferents, com podeu apreciar a la imatge.




Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

No hay comentarios:

Publicar un comentario