2/2/18

Castell Peralada Restaurant

Em fa molta il·lusió escriure aquest post parlant d'aquest restaurant ja que des que vaig veure que es posaven al capdavant l'equip d'en Xavier Sagristà i Toni Gerez vaig pensar que arribarien lluny. Ells ja formaven part de l'equip del Bulli i posteriorment van dirigir l'Hotel Mas Pau, on van rebre una estrella Michelin.

Ara tenim el privilegi de poder gaudir altra vegada de la cuina d'en Xavier Sagristà, que fa una reinterpretació de la cuina tradicional però de forma creativa i amb productes de proximitat. I amb en Toni Gerez  com a cap de sala, sommelier i  al capdavant de l'excel·lent carro de formatges.

Amb aquest tàndem al capdavant era d'esperar que hagin aconseguit una estrella Michelin (Guia 2018).

El restaurant, situat a la Torre del magnífic Castell de Peralada, ha estat remodelat per l'equip de Sandra Torruella, una reconeguda interiorista que la veritat és que ha aconseguit un menjador elegant,  modern, sofisticat i acollidor.

Només d'entrar al restaurant ja et topes amb la seva gran bodega dotada d'una gran varietat i amb una bona benvinguda per part d'en Toni.

Una vegada a taula, ens decantem pel Menú Degustació.

Abans però brindem amb una copeta de cava, que ens van oferir molt amablement.

Iniciem el menú amb un tast de diferents olis i diverses sals.



El servei de pa és variat, jo em quedo amb el d'olives negres.


Seguidament anem per les Tapetes del menú;

- Strudel de foie i cacau
Airbag de moixama amb cremós d'ametlla


- Cornet de nyàmeres amb tartufo


- Calamar amb botifarra de perol en escabetx


- Gominola de bacallà amb codony


- Capuccino de cacera


- Cranc de clova tova en tempura


Menú:

- Raviolis de trompetes de la mort amb cremós de castanyes


- Consomé de faisà amb bolets


- Rogers amb tomacons confitats, crema de mató i anxoves


- Rotlles de pasta de foie-gras amb llebre


Carretó de formatges artesans i de fermier, seleccionats per Toni Gerez


Aquí vam poder gaudir de les explicacions d'en Toni amb el seu famós carro de formatges. Disposen d'una gran varietat de formatges, nosaltres ens vam deixar guiar per les seves recomanacions, ja que sempre ens agrada escoltar als que en saben.


Vam poder tastar algunes joies com el Cofat de la Xiquella, un Comte, un trufat de la zona de Piemonte i l'Stilton, que no hi podia faltar.



Magrana amb vi Peralada Gran Claustre, mel i maduixes


Lingot de xocolata amb coco i gerds

D'aquest plat de postres malauradament no en tinc foto, suposo que estàvem tan emocionats amb l'àpat que se'ns va passar fer-la i ens sap greu no podeu-vos ensenyar la bona presentació del plat. Eren unes postres molt delicades i amb un gust de xocolata molt fi.

Petit fours


Vam quedar molt satisfets amb tot el menú Degustació. Un cuina amb imaginació, elaborada amb producte de qualitat i amb una atenció al màxim, sense notar-se.

Us descriuria cada plat, el gust i les sensacions que et produïen al menjar-lo, però us deixo el gust de descobrir-ho vosaltres, ja que és una cuina per tastar i gaudir de cada moment.

El que si us puc dir és són els plats que més em van agradar a mi, que van ser l'Strudel de foie gras i cacau, original, cruixent i fi, a mi que el foie m'encanta, i amb el toc de cacau era particular. També l'Airbag de moixama amb cremós d'ametlla per les diferents textures que es mesclen quan el mossegues. I el Cornet de nyàmeres amb tartufo, molt gustós i aromàtic.

Els rogers amb tomacons confitats, crema de mató i anxoves em van agradar molt. Trobo molt encertada aquesta combinació de gustos, un plat sublim.


I els rotlles de pasta de foie-gras amb llebre. Un plat diví, gustós, intens i molt ben executat. Em va agradar molt.


Per últim em quedo amb el plat de formatges i el lingot de xocolata, molt delicat, amb una xocolata potent però sense passar-se. Com sempre ideals les combinacions de sabors, el coco el suavitza i els gerds li donen canya ;)


Una cuina amb un alt nivell i bon tracte és el gust de boca que ens va quedar al final. I amb la bona feina d'aquest duet gastronòmic hem decidit que tornarem un altre dia, segurament a fer un menú de migdia, que també ens fa gràcia tastar.


Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

No hay comentarios:

Publicar un comentario