26/1/12

Croissants

Si algun dia et lleves al matí i et venen de gust uns croissants calentons acabats ho tens molt fàcil, mira aquesta recepta.
Aquests que us ensenyaré són els primers que faig, ja els aniré millorant, o això espero :)






Ingredients:

- 1 làmina de pasta de full
- mantega
- sucre
- clara d'ou

Preparació:

Es talla la làmina de pasta de full en triangles, jo d'una làmina en vaig fer quatre parts, és a dir quatre triangles.
S'enrotllen sobre sí mateix i es dobleguen les puntes cap endins, que és el que seran les banyes del croissant.
Si els vols de mantega, els untes una mica i aleshores hi tires sucre pel damunt i els pintes un xic amb clara d'ou, perquè agafin color.
Els forneges uns 20-30 minuts, depenent del forn i ja els tens calentets per esmorzar i compartir-los amb una bona companyia ;)

 Amb aquesta recepta participo al concurs que organitza el blog Cocina de muerte lenta, que va dedicat a receptes pel dia de Sant Valentí, i quina millor manera de despertar el teu xicot amb l'olor d'uns croissants acabats de fer i poder esmorzar-los junts amb un bon capuccino d'aquells que porten un cor de cacau amarg de decoració!
 

Bisbalenc

Avui publicarem una recepta molt senzilla de com fer un bisbalenc.
Es tracta d'un dolç típic de la Bisbal d'Empordà,  famós per la seva exquisidesa i que confeccionen les pastisseries locals.


Ingredients:

· 1 làmina de pasta de full
· 250g de cabell d’àngel
· 1 ou
· 100g de pinyons
· 200g de sucre

Preparació:

Estendre la pasta de full sobre un paper de forn i tallar-la en forma rectangular. Repartir el cabell d’àngel al centre de forma longitudinal. Pintar els extrems del rectangle amb ou batut i tancar-lo sobre si mateix. Donar-li la volta per tal d’amagar els plecs i pintar-lo amb ou batut. Empolsinar-lo amb sucre, tirar els pinyons per damunt i coure-ho al forn a 180º durant 30 minuts. Deixar refredar i servir.

Amb aquesta recepta participo al concurs organitzat per  Anyolcocina.



20/1/12

Sorteig al blog de Kayena: negro sobre blanco

Hola, avui us anuncio que el blog de llibres Kayena: negro sobre blanco està de sorteig.

Concretament sorteja un llibre, un exemplar dedicat per l'autora, de "Siete historias (O excavando en un pozo de fantasía)", d'Àngels Om.
Si hi voleu participar teniu fins al 30 de gener!


24/12/11

Restaurant Mas Renart


Carta del menú
Aperitiu de la casa
Ahir era un dia especial per a mi, ahir va fer cinc anys que surto amb el meu xicot!!
Si és que el temps passa volant quan s'està bé :)

Bé doncs per celebrar-ho vam anar al Mas Renart. És una masia del 1686 enmig de la natura, envoltada per oliveres, vinyes i rosers.

Com que era un dia laborable vam optar pel menú diari.
Escalivada amb formatge de cabra
Aquest consta de cinc plats de primer a triar, que van canviant cada dia.
Una extensa de segons a triar, tan carn com peix i cinc postres també a triar.

Només arribar ja et porten, coma detall de la casa, unes olivetes, les pelotin, amb uns fins talls de llonganissa, no estava malament.

Magret d'ànec amb salsa de gerds
Nosaltres vam demanar amb la parella exactament el mateix, així que només veure-ho un menú;

- De primer una escalivada amb formatge de cabra: exquisida, molt ben presentada. L'escalivada, que portava pebrot vermell, ceba i esbergínia,  al cim d'una llesca de pa de pagès torrada. I al damunt un bon tall de rulo de cabra passat per la graella amb un toc de vinagre balsàmic, deliciós.
A més portava un xic d'enciam, escarola i alfalfa d'acompanyament.
Magret d'ànec amb salsa a les fines herbes

- De segon vam triar el magret d'ànec, jo a les fines herbes, servit a part però, i el meu xicot amb salsa de gerds. Era exquisit el magret, el vaig demanar al punt i era super tendre, passava molt bé. Probablement també perquè estava tallat per la meitat., no quedava gens dur. Anava acompanyat d'unes patates, un pebrot verd a la brasa i un tomàquet especiat a la planxa. La salsa a les fines herbes no estava gens malament, tot i que al final, el magret me'l vaig menjar tal qual i a la salsa hi vaig acabar sucant les patates.

Lioneses de nata amb xocolata calenta
- De postres, no sabíem que decidir, però al final vam encertar de ple, unes lioneses de nata amb xocolata calenta. Senzillament bonissimes. Una nata ben muntada a dins d'una deliciosa pasta choux i regades d'una fina salsa de xocolata.

Vam quedar molts satisfets, tan amb el menjar com amb el servei, molt atent i amable.

Vigileu amb els turrons...

Ja arriba el Nadal, i això vol dir, passar més estones amb aquells a qui estimes, família, amics...

Però també vol dir fer més àpats nadalencs, ja sigui el sopar d'empresa, com una trobada amb els amics que a temps que no veus, Nitbona, Nadal, Sant Esteve, Cap d'any, el dia 1 i ja per últim la nit de la cavalcada i Reis.

Potser no tothom celebra tots els àpats, però per poc que en celebris algun, ja es fa un dinar o sopar més contundent de lo habitual.

I és que aquests dies es trenca la dieta i la rutina i anem d'àpat en àpat per gaudir d'aquestes festes.


Les estadistíques diuen que durant les festes nadalenques la gent s'engreixa una mitjana de dos a tres kilos.

A tot dinar i sopar no hi pot faltar el postres típic de Nadal, el turró. I és que, tot i ser un postres molt sa, és un postres molt calòric.
Un tall de turró d'aproximadament uns 25 grams ja t'aporta unes 130 calories (com tres iogurts desnatats).
Hi ha moltes varietats de turró: de xixona (amb ametlles), d'alacant, de xocolata, de crema cremada, de coco...
Tots aproximadament aporten les mateixes calories.

No obstant, no tots són iguals de sans. Per exemple el turró de xixona i el d'alacant podríem dir que són els més sans ja que estan elaborats amb dos ingredients que tenen moltes propietats dietètiques:
- La mel és un antibiòtic natural, és depurativa, antiinflamatòria, expectorant, digestiva i conté vitamines del grup B.
- Les ametlles són un fruit sec molt apreciat pel seu alt contingut en proteïnes, fibra, vitamina E (la vitamina antioxidant per excel.lència) i grasses monoinsaturades, és a dir, aquelles que ens ajuden a fer baixar el colesterol dolent i a fer pujar el bo.


Per altra costat, el de xocolata, potser un dels que agrada més als petits de la casa i no tan petits, té més quantitats de sucres i colesterol, a no ser que estigui elaborat amb un cacau del 70 o 80% o que aporti fruits secs.
Tampoc el de coco és molt sa, tot i que el coco és una fruita, és una de les més calòriques que hi ha, i, a més, les grasses que porta són saturades, dolentes pel nostre colesterol.
 
Així doncs el turró es pot consumir però amb mesura, ja que ja sabem que si ingerim més calories de les que gastem ens engreixarem. I durant aquests àpats, a part del turró, també es mengen altres dolços com ara massapà, que també és molt calòric i no tan sa, ens aporta unes 120 calories o també els polvorons, que aquests també porten la sana ametlla, però també un ingredient enemic del colesterol, la mantega de porc. A més un sol polvoró ens aporta unes 160 calories.

Com a conclusió final podríem dir que hem de vigilar amb els dolços de Nadal, ja que prèviament haurem fet un bon àpat nadalenc, i ja hem pogut observar que, sumen forces calories a la dieta.


22/12/11

Bones Festes

S'acosten ja les festes nadalenques i tots ja ens anem preparant ple regals, els àpats en família, altres amb amics...

I jo us vull desitjar que passeu tots un Bon Nadal i Feliç Any Nou 2012, que el millor d'aquest d'any sigui el pitjor que pugui passar l'any que ve :)


13/12/11

Pannini

Pannini de pernil dolç i formatge
Dissabte, el dia del fantàstic partit del Madrid-Barça, tot mirant el futbol, ens vam fer uns panninis.
Vam fer servir els congelats del Dr. Oetker. Ens vam fornejar els de pernil dolç i formatge.

La veritat és que són molt cruixents i estan força plens de pernil dolç i formatge. El formatge que hi posen es desfà molt bé i queda molt suau i amb el toc de cebollí que hi ha, trenca de la típica orenga :)

Ja anirem provant les altres varietats, avere que tal són ;)

Aletes de pollastre

oli picant de cireret
Avui us proposo un plat bo, fàcil i econòmic, les aletes de pollastre!

Ingredients:
aletes salpebrades

- aletes de pollastre
- oli, nosaltres vam fer servir oli de cireret
- sal i pebre


Elaboració:

Es netegen bé les aletes sota l'aixeta i es mira que no tinguin pèls.
En una paella hi posem un raget d'oli, no massa, ja que elles ja deixen anar greix.


Quan l'oli estigui ben calent h afegim les aletes prèviament salpebrades.


Anem fregint les aletes i les anem girant, fins que quedin ben rossetes.
I ja es poden servir, queden bonissimes totes cruixents i amb el toc picant de l'oli.

Si preferiu les podeu marinar, afegir-hi paprika o simplement fregir-les amb oli d'oliva verge extra, també queden bé.