El formatge Payoyo és una marca registrada de formatge elaborats amb llet de cabra i ovella que es troba a Villaluenga del Rosario, a la província de Cadis.
I no acostumo a parlar de marques, sinó de tipus de formatges o productors artesans, però aquest mereix un post ja que el vaig trobar molt bo i m'agradaria que el coneguéssiu.
Aquest formatge està fet amb la llet de la cabra payoya, d'excel·lent qualitat i de la qual li prové el nom.
Nosaltres hem tastat el Formatge semicurat de cabra, un formatge de llet sencera amb coagulació enzimàtica, de color molt clar degut a la seva escorça natural, molt cremós en boca i amb un gust de fruits secs.
Té una maduració mínima de 35 dies i és lleugerament àcid i saborós.
Al final de la cata et deixa un gust fi, tot i ser de cabra.
Ha guanyat diferents premis al Worl Cheese Awards, com ara la medalla de bronze l'any 2021 a Oviedo, també la medalla de bronze al Great Taste Awards del Regne Unit l'any 2020 i una altra bronze al Concurs Regional de Formatges Artesans de Villaluenga l'any 2019.
Maridatge:
Queda bo amb un pa torrat, amb una amanida i també fos, sobre un plat de pasta.
On el posis s'endu tot el protagonisme.
Fitxa tècnica:
Regió: Serra de Cadis
Maduració: 35 dies
Pes i forma: 2 kg, tambor
Llet: Cabra payoya
Classificació: semicurat
Productor: Queso Payoyo, S.L.
Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!
T'hi espero!
No hay comentarios:
Publicar un comentario