20/2/14

Amanida de formatge d'ovella al romaní amb vinagreta de nous

M'agraden molt les amanides, sobretot quan en trobes alguna d'original en algun restaurant.


Una vegada en vaig menjar una amb pasta wonton, altres més normals ara ja amb el reconegut formatge de cabra, caramelitzat o no.


Algunes amb fruita, que són molt bones també, altres de flors, molt resfrescants i aromàtiques.


 I fins i tot amb sonsos fregits o pollastre al curry, i què dir de la de bolets :)


 A casa també fem amanides, tot i que no tan sofisticades, anem més per feina.

El dia del partit del Barça, gran resultat per cert, vam fer una amanida amb formatge al romaní i nous.

Ingredientes per a 2 persones:

1 cabdell d'enciam llarg
2 tomàquets Raff
2 carrotes
60 g. aproximadament de formatge d'ovella al romaní
oli d'oliva verge extra
vinagre de Mòdena
sal i pebre
6 nous

Elaboració:

Rentem i tallem l'enciam. El disposem en un plat. Repetim el mateix amb el tomàquet i la carrota.
Tallem el formatge a daus i el repartim per l'amanida. Cal dir que aquest formatge al romaní li confereix un gust especial a l'amanida, és molt aromàtic i gustós.

Preparem la vinagreta amb l'oli d'oliva verge extra, unes sis cullerades soperes, tres de vinagre, sis nous esmicolades, sal i pebre.


L'amanim amb la vinagreta i voilà! Un plat bo, sa, ple de propietats saludables i que ens ajuda a relaxar.


No hay comentarios:

Publicar un comentario