18/4/13

Sidrería Txot's

Dissabte passat vam anar al Txot's amb les amigues de la universitat. És un restaurant que des que van obrir, fa relativament poc, sempre està ple. I és que aquests bars així més informals a base de tapetes i pinxos sempre agraden.

Nosaltres no teníem massa gana, així que vam decidir agafar alguns plats per picar:

- Tires de pollastre arrebossat amb all-i-oli: un bon arrebossat i l'all i oli molt fi també


- Tires de calamar amb all-i-oli: molt bones i tendres


- Trio de Txiki hamburgueses: una era amb foie, l'altra amb formatge i l'altra amb ou ferrat de codorniu. Originals, de gust normaletes.


- Patata d'Olot: correcte però n'he provat de millors ;) Acompanyades amb una llesca de baguet i un pebrotet del Padró.


I per acompanyar una mica els plats pa de coca torrat amb pa amb tomàquet: boníssim, un pa fi i cruixent ben sucat i amanit amb oli gustós.


La Marta es va demanar una flautina amb pernil ibèric, feia bona pinta, això si era petita:



No va sortir gens car ja que no vam menjar massa. Tot i que penso que alguns preus dels plats són abusius, com ara el del pop a la brasa, que m'han dit que és boníssim però clar, té un preu!

Per exemple nosaltres érem sis a repartir i tinguen en compte però que una menjava la flauta va sortir per 7 euros amb propina. Begudes incloses i sense postres.

M'agradaria tornar-hi un altre dia ja que em faria gràcia provar alguns plats de les moltes cosetes :) I també alguns dels postres.





16/4/13

Pèsols amb arrós

Ja comença la temporada de pèsols. I avui ja he anat al mercat a comprar-ne! Que bons que són :) Els he bullit molt poc, ja que són molt tendres i dolços.


Els pèsols es poden barrejar a molts plats: a l'ensaladilla russa, a les mandonguilles, amb virutes de pernil o amb arrós de peix. I avui precismanet els he posat a l'arrós bullit. Donen un toc bonissim a l'arrós. M'encanten!!!!!!!


 

Coca de llimona per a Recelandia

Amb aquesta recepta de la coca de llimona participo al "Sorteig de Recelandia".

Si voleu passar pel seu blog, que és molt interessant, té moltes receptes que fan una pinta...


Ingredients:

Agafem com A mesurador el vas del iogurt.
1 iogurt natural
3 vasos de farina amb llevat
2 vasos de sucre
mig vas d'oli de girassol
mig vas de llet
2 sobrets de bicarbonat
3 ous
la pell d'una llimona


Elaboració:

Batem els ous en un bol i els barregem amb el iogurt, el sucre i l'oli. Ratllem tota la pell d'una llimona i l'afegim també.


Per altra costat tamitzem la farina prèviament barrejada amb els sobres de bicarbonat. L'anem afegint a poc a poc mentres anem batent la mescla. Quan ja hagi agafat prou aire la barreja, l'evoquem en un motlle de silicona i l'enfornem durant uns 40 minuts aproximadament, anteriorment haurem d'haver encès el forn per tal que estigui ben calent quan enfornem la coca.

Al cim de la coca, per decorar, hi podem afegir fruits secs, xocolata o el que se'ns acudeixi. Jo en aquest cas vaig posar-hi una mica de sucre glass* tot fent el dibuix d'un cor.


* El sucre glass es pot fer posant un grapat de sucre al turmix i batem bé fins a obtenir pols de sucre.




11/4/13

Nou col.laborador: Kemphor

En aquesta ocasió us presento un nou col.laborador que no està directament lligat a la gastronomia, però si indirectament, ja que mengem i posteriorment ens rentem les dents.

L'empresa Kemphor de Laboratoris Verkos és una companyia familiar espanyola dedicada a la salut bucal. Tenen una experiència de casi 100 anys, tres generacions dedicades a millorar la qualitat de vida dels clients a través d'una bona salut bucodental. A través dels seus productes de gran qualitat i eficàcia demostrada durant anys i sempre respectant les lleis i el medi ambient, creant valor per a totes les persones del seu entorn.

Ofereixen una completa gama de productes per a la salut bucal: Crema dental. Crema blanc total. Crema dents sensibles. Gel extrafresh. Gel Júnior. Dentífric líquid 2 en 1. Elixir bucal. Col·lutori bucal. Seda i raspalls dentals. Joc d'higiene bucal. Elixir bucal amb Clorhexidina. Línia especial Ortodòncia.
Kemphor ens ha enviat un magnífic lot amb alguns dels seus productes perquè els podem provar. Anem a veure:


- Gel dental fluorat: gràcies al seu aport de fluor ens assegurem un extra de salut a les nostres dents. Deixa la boca neta i fresca.

- Elixir bucal: té un sabor refrescant, és el complement ideal per després de rentar-nos les dents amb el seu gel.  Deixa una sensació bona de frescor a la boca. Es recomana no beure ni menjar res els 30 minuts següents del seu ús, per tal que pugui actuar bé.

- I per últim un necesser de viatge ADULT: un tub crema 25 ml, un elixir concentrat 50ml, seda dental (10 m.) i un petit raspall dental. Això no ho he testat, m'ho guardo per la pròxima escapada que faci amb el meu home. El format és ideal per portar en una maleta de ma i tenir tots els productes en petit format per emportar sempre amb nosaltres.

Deixem els plats d'hivern enrere...

Ara ja fa uns dies que tenim la primavera aquí i amb la seva inestabilitat que l'acompanya. Al matí fa fred, al migdia fa un bon sol i al vespre torna a refrescar. Malgrat tot és un temps bonic, que acompanya a sortir al carrer i a començar a canviar alguns plats més d'hivern per altres més refrescants. Així doncs deixem enrere alguns dels plats que hem estat fent a l'hivern com ara:

- Risotto de trufa i tòfona amb parmesà: no és un plat exclusiu de l'hivern però si que ara de cara al bon temps acostumem a menjar arrós de peix o arrós negre. Sembla que al fer-se amb brou estigui més relacionat amb els mesos freds. Aquest arrós és molt bo, amb el parmesà al cim i el gust pronunciat als bolets.


- Pota i tripa (callos): plat ben bé d'hivern, per entrar en calor, ja que porta xoriç picant, alguna guindilla, pernil ibèrics i una picada d'ametlles. Queda molt bo!


 - Rostit de pollastre i botifarra: un plat deliciós, que crec que aquest el podrem incloure algun dia al menú de primavera-estiu :) M'agrada massa, els pernilets es desfan sols i la botifarra en aquesta ocasió era la més picant que fan a la carnisseria on solem comprar i també ben magre, carn de qualitat. I les verdures queden tan bones així, la ceba i la carrota perfectament cuites amb el tomàquet desfet pel rostit.


Cal dir que tots aquests plats han estat cuinats per la meva mare i que li surten d'allò més bons. Ella creu que no és bona cuinera...

Granja Bescuit

Un altre dia de feina a Girona i un restaurant nou a provar. Tot passejant en direcció al Mercat del Lleó, que m'agrada fer-hi una volta, vaig veure el menú d'aquesta granja. Es veu que en tenen dues, jo vaig anar a la del c/ Migdia. És un lloc molt familiar i proper, l'amo molt agradable i eficient. Aquell dia tenien un bon menú:


Per començar una aigua amb gas i un xic de pa i seguidament:


- Unes croquetes de pollastre: un plat generós amb unes croquetes artesanes molt bones, excepte una que semblava només de beixamel. Acompanyades d'amanida, correcte.

   

- Conill a l'ajillo: no estava al menú però és un dels plats que oferien "cantant". El plat estava ben cuinat però els trossos de conill eren massa petits, hi vaig estar una bona estona escurant i traient trossets d'ossos de la boca. Les patates, un punt negatiu, desmilloren el plat. Què costa fer unes patates artesanes? Però vaja, hi vaig demanar un xic de maionesa "guarra" com jo dic, que així tot combina i passen millor ;)


- Mousse de xocolata: reconec que amb una altra presentació, diferent del bol de vidre, t'entra diferent, perquè mira que estava bona. De gust potent però a l'hora fi i delicat de xocolata i la textura suau molt ben aconseguida


I per acabar, com sempre, un tallat descafeïnat de sobre amb sacarina.


Els plats i la seva presentació són molt casolans, però el tracte i preu són bons, 10 euros.

Repeteixo La Farinera

Fa uns mesos, a finals de l'any passat, la meva mare i jo vam provar un restaurant a Girona que ens va agradar força. Així que aprofitant que havia de dinar en aquesta meravellosa ciutat vaig repetir l'experiència i, mai millor dit, ja que, vaig repetir exactament el mateix menú. Coincidia que també era divendres. El local que és acollidor i està ben situat, aprop de l'estació, no estava tan ple com aquell dia, però anaven fent.

Cal dir que hi havien els mateixos plats a triar que l'últim cop, aquí els teniu:

- Una aigua amb gas i un xic de pa.

- Patates al forn amb ceba i ou: estaven més bones la primera vegada que els vaig tastar, però suposo que mai queden igual. Un xic més olioses aquestes que l'anterior vegada, tal com podeu observar aquí. I també més blanques, no feia tanta presència el plat :(


- Bacallà amb samfaina: tampoc era tant bo com la primera vegada. Sembla estrany, el mateix restaurant i com canvia. Repeteixo que el fet de ser casolà mai queda igual. En aquest hi havia molta samfaina i el bacallà va quedar un xic massa  desfet tot plegat.


I de postres, bufet: aquesta vegada no van oferir aquell puding de nous tan bo, vaig fer un popurri de:

- Flam d'ou: casolà, bo, amb els seus foradets i gust potent.



 - Iogurt artesà: bo, de gust fi i àcid que ja ho vaig solucionar amb una bona cullerada de sucre :)

- Puding: aquesta vegada era més insuls (faltaven les nous) i un xic de pinya natural per ajudar a digerir el dinar


 I ja per finalitzar un tallat descafeïnat de sobre amb sacarina, per no perdre la costum ;) Bo aquest cafè també!




Nou col.laborador: Sodas El Vesubio

Tenim el gust d'anunciar-vos un nou col.laborador al blog: Sodas El Vesubio. És un producte ideal tant per l'elaboració de postres com per fer servir com a digestiu. Si el volem utilitzar per aquest motiu només hem de desfer el contingut del sobre blanc en un got d'aigua i després incorpora-hi el sobre blau. Es barreja i es beu.
I si el que volem és fer-lo servir per a preparar pastissos, és a dir com a llevat,  o altres productes de pastisseria com magdalenes, coques, entre altres, podem trobar algunes de les seves receptes a la seva pàgina web.

Aquest producte conté àcid tartàric i bicarbonat sòdic. Corregeix l'acidesa de l'estómac, sobretot després d'un àpat copiós.

Podem trobar diferents gustos i envasos a la seva pàgina web.

A mi m'han enviat un complert lot amb varies caixes per tal d'elaborar moltes receptes que de ben segur que anirem fent i publicant en els propers dies. També hi han adjuntat algunes receptes que fan molt bona pinta i que provarem de fer com ara: magdalenes amb xocolata, coca de formatge, coca d'ametlla.