11/4/13

Repeteixo La Farinera

Fa uns mesos, a finals de l'any passat, la meva mare i jo vam provar un restaurant a Girona que ens va agradar força. Així que aprofitant que havia de dinar en aquesta meravellosa ciutat vaig repetir l'experiència i, mai millor dit, ja que, vaig repetir exactament el mateix menú. Coincidia que també era divendres. El local que és acollidor i està ben situat, aprop de l'estació, no estava tan ple com aquell dia, però anaven fent.

Cal dir que hi havien els mateixos plats a triar que l'últim cop, aquí els teniu:

- Una aigua amb gas i un xic de pa.

- Patates al forn amb ceba i ou: estaven més bones la primera vegada que els vaig tastar, però suposo que mai queden igual. Un xic més olioses aquestes que l'anterior vegada, tal com podeu observar aquí. I també més blanques, no feia tanta presència el plat :(


- Bacallà amb samfaina: tampoc era tant bo com la primera vegada. Sembla estrany, el mateix restaurant i com canvia. Repeteixo que el fet de ser casolà mai queda igual. En aquest hi havia molta samfaina i el bacallà va quedar un xic massa  desfet tot plegat.


I de postres, bufet: aquesta vegada no van oferir aquell puding de nous tan bo, vaig fer un popurri de:

- Flam d'ou: casolà, bo, amb els seus foradets i gust potent.



 - Iogurt artesà: bo, de gust fi i àcid que ja ho vaig solucionar amb una bona cullerada de sucre :)

- Puding: aquesta vegada era més insuls (faltaven les nous) i un xic de pinya natural per ajudar a digerir el dinar


 I ja per finalitzar un tallat descafeïnat de sobre amb sacarina, per no perdre la costum ;) Bo aquest cafè també!




Nou col.laborador: Sodas El Vesubio

Tenim el gust d'anunciar-vos un nou col.laborador al blog: Sodas El Vesubio. És un producte ideal tant per l'elaboració de postres com per fer servir com a digestiu. Si el volem utilitzar per aquest motiu només hem de desfer el contingut del sobre blanc en un got d'aigua i després incorpora-hi el sobre blau. Es barreja i es beu.
I si el que volem és fer-lo servir per a preparar pastissos, és a dir com a llevat,  o altres productes de pastisseria com magdalenes, coques, entre altres, podem trobar algunes de les seves receptes a la seva pàgina web.

Aquest producte conté àcid tartàric i bicarbonat sòdic. Corregeix l'acidesa de l'estómac, sobretot després d'un àpat copiós.

Podem trobar diferents gustos i envasos a la seva pàgina web.

A mi m'han enviat un complert lot amb varies caixes per tal d'elaborar moltes receptes que de ben segur que anirem fent i publicant en els propers dies. També hi han adjuntat algunes receptes que fan molt bona pinta i que provarem de fer com ara: magdalenes amb xocolata, coca de formatge, coca d'ametlla. 


10/4/13

Presentació del llibre "100 trucs per aprimar-se"

Aquest post és per convidar-vos i anunciar-vos que el divendres dia 19 d'abril a les 19.30 hores faig la presentació del meu llibre a la Biblioteca Fages de Climent de Figueres.

El llibre, com ja sabeu és un compendi de diferents trucs per aprimar-se i no tan sols va dirigit a aquells que hagin de perdre alguns kilets sinó que també dóna algunes pautes per tal d'aconseguir una bona alimentació. Parla des de la importància de l'exercici per la nostra salut com el fet de com cuinar els aliments d'una forma més sana. Si en voleu saber més, ja sabeu, podeu trobar el llibre a les vostres llibreries més properes, pot ser un bon regal per Sant Jordi!


Restaurant l'Angelus

Aquests últims dies que he estat per Girona per tema de feina he dinat algunes vegades en aquest restaurant que em va recomanar la meva mare i cal dir que em va agradar molt.

Fan un menú molt complert i a un preu molt econòmic de 10 euros i en cas de voler mig menú, que realment és força abundant aleshores val 7'75 euros. Molt bona relació qualitat-preu.

L'Angelus està situat al centre de Girona, molt a prop d'algunes botigues de roba que tan em criden l'atenció :)
És un local acollidor, sofàs de pell blanc i cadires modernes amb tot un aparador de vidre de manera que veus la gent passar mentre gaudeixes del dinar.
El personal no és que rebossi amabilitat, però el servei és ràpid i efectiu.

Vaig tenir l'ocasió de menjar-hi tres dies, anem a veure els seus plats.

El primer dia, dia que ja em va convèncer els seus plats, vaig demanar:

- Una amanida de pollastre amb salsa curri: molt bona, abundant, amb trossos generosos de pollastre, força quantitat de barreja de fruits secs, molt bons (panses, nous, ametlles i com un crocant) regada amb una salseta molt encertada. Una senyora amanida :)


 
- Escalopa de pollastre amb patates de lux: un plat molt complert, amb el seu pollastre arrebossat i les patates d'acompanyament cuinades amb la seva pell, bones. El que dèiem de la patata, senzill, versàtil però que pot convertir-se en una delícia.


- Pastís de formatge casolà: un tros massa petit pel meu gust. Era fi, passava molt bé, em va agradar.


Tot regat amb una aigua amb gas i una mica del seu pa cruixent, delicat i fi, calent i tot, d'aquells que no pots resistir agafar-los de la panera ;)













I per últim el meu tallat, aquest cop descafeïnat de màquina, ja que els sobres de cafè descafeïnat se'ls van acabar. Això si amb bona presentació!


El segon dia, el menú a primera vista no em va convèncer tant, però, hi vaig acabar entrant. I és que el primer dia vaig dir, he de provar tres postres d'aquest lloc que em criden l'atenció, per tant, hi vaig dinar:

- Una amanida de tonyina amb ou dur: també molt complerta, però servida amb un plat original però gens pràctic. No podia punxar el tomàquet sense que el plat se'm decantés.A part que el tomàquet era dur, això si no és d'aquells que semblen plàstic. Mal sistema. Seria millor que me l'haguessin servit amb un plat pla com l'anterior dia. Tot i els problemes d'accessibilitat l'amanida correcte.


- Xocos a l'andalusa: aquest plat m'agrada molt. Feia molt de temps que no en menjava i mai l'havía vist a un lloc de menú, sempre l'havía menjat com a tapa. Estaven bons, la fritura molt ben aconseguida i l'acompanyament dels espàrrecs perfecte, ara que és temps, és el millor moment per degustar-los frescos.


- Tiramisú: un dels postres que tenia pendents i que tant m'agraden també. Ja el volia demanar el dia anterior i se'ls hi havia acabat, per això em va quedar pendent. Em van servir un bon tall. Estava ben fet, força dens, potser els prefereixo més lleugers, però ja em va agradar. Un xic massa de sucre això si.


I avui si un tallat dels meus, descafeïnat de sobre i amb sacarina, no fos cas... El cafè d'aquesta casa és un dels meus preferits, et deixa un sabor a la boca com a regalèssia que és una delícia!


 I ja, l'últim dia de feina a Girona, el vaig acomiadar amb un menú com aquest:

- Amanida de formatge de cabra i fruits secs: molt complerta, però servida amb el mateix plat que l'anterior, per tant, em vaig trobar amb el mateix problema. No obstant això, veient les gruixudes rodelles de formatge de rulo de cabra que em van servir, ja em va mig solventar el conflicte. La presència dels fruits secs hi combinava molt bé, tot i que n'hi havia menys que  a l'amanida del primer dia.


- Confit d'ànec amb puré de patates: així és com l'oferien al menú, però jo vaig demanar si me'l podien servir amb patates normals i em van oferir aquests daus de patata realment bons. A partir d'aquí els següents plats que sortien de la cuina ja portaven aquest acompanyament. Bon detall per part d'elles de fer el canvi. Cal dir també que el confit estava deliciós. No és un plat que acostumin a oferir a llocs de menús i menys de la mida d'aquest. Cuinat perfecte, es desfeia a fils amb el seu greix cruixent. Em va encantar. N'he menjat de carta molt més petits i mal cuinats.


- Granissat de iogurt: boníssim, curiós, no n'havia menjat mai. A un client li havien servit amb xocolata per sobre com a decoració, a mi no :(

 Ara us deixo amb les fotos que vaig fer a les diferents fulles dels menús dels tres dies, perquè veieu una mica algunes de les varietats de plats que tenen:



 

5/4/13

Surto al diari!

Aquest dimarts passat, dia en el qual surt el diari al qual estem subscrits d'aquí la comarca, estava llegint i vaig veure de cop la portada del meu llibre :)
És un diari comarcal però em va fer molta il.lusió veure-ho, tant que ho he compartit a totes les xarxes que tinc, faltava explicar-ho al blog!
Us deixo la foto que vaig fer a la pàgina del diari:


Tornem a repetir la calçotada!

Ja tenim aquí l'època dels calçots, un xic més tard hi ja fem tard. I és que quan és el temps dels calçots no pot faltar una bona calçotada. I quin millor lloc per fer-la que a Valls.

Així que un dissabte a les set del matí vam marxar cap a Tarragona a fer una visita guiada per la cuitat. Molt interessant, per cert. Una ciutat amb una gran història, em va sorprendre.

Després de passejar pel centre, l'amfiteatre, l'Esglèsia i altres racons interessants vam dirigir-nos cap al Pla de Santa Maria, al restaurant Masia del Pla, el mateix lloc que l'any passat.

Vam poder degustar el menú de la calçotada, que consta de:

- Un teula de calçots cuits amb sarments amb la seva salsa romesco artesana. Tens la teva pròpia salsa molt ben aconseguida i pots menjar tants calçots com vulguis. Jo en vaig menjar fins a acabar-me-la, que és massa bona per deixar-la ;)


Un plat que no estava al menú i que vam tenir l'oportunitat de tastar van ser els caragols. Fets a al llauna amb força sal i espècies. No estaven malament, tot i que prefereixo menjar-hi els calçots. Hi faltava alguna salseta, vam acabar sucant-los a una espècies d'all i oli que ens van dur.


- Una graellada de carn: una botifarra (llonganissa, com en diuen ells), xai i una botifarra negre de Valls. Enguany la vaig provar i cal dir que era molt bona, magre i de gust fi. Estripada i barrejada amb les mongetes que acompanyaven la graellada quedava bonissima. També hi havia unes escarxofes a la brasa i patata al caliu com a guarnició de les carns.



- De postres, una crema catalana, correcte. I també una safata amb unes quantes maduixes, nata i alguna teula per decorar. Força bo.


I ja per acabar l'àpat un tallat de sobre. Però ja que fèiem sobretaula i la gent demanava licors jo vaig optar per un San Francisco. Bona presentació, una copa gegant amb sucre vermell al voraviu de la copa. Tot i que estava massa tipa i no em va sentar massa bé :(


En general, però, vam passar un bon dia, una excursió maca fins a Tarragona que va culminar amb una gran calçotada amb bona companyia!!!!


El meu llibre ja està a les estanteries de les llibreries!

Quina il.lusió, dijous passat, sortint de dinar d'un restaurant de Girona, vaig anar tot passejant a una llibreria dels voltants i ja vaig veure, per primera vegada, el meu llibre!!!

Estava a la secció de llibres de dietes, de cuina, gastronomia, entre altres similars :)

Aquí us deixo la foto:


4/4/13

Algunes cosetes de la Fira del Brunyol

Sempre anem a moltes fires que fan per la zona de l'Alt Empordà i Gironès i com no en aquesta de casa no hi podíem fallar. Mai ho solem fer :)

Tot passejant pels carrers sempre compres alguna cosa, en aquesta ocasió vam provar uns llardons que sempre solem comprar a altres fires. Són d'aquells més tous i tiragunyosos, però m'agraden


També van caure unes olives, que no són les primeres ni les últimes que comprarem. Unes farcides amb formatge cabra i altres amb formatge Roquefort. També unes amanides amb mojo picon verd, que és com una espècia d'all i oli negat amb alguna herba, en aquest cas, i altres amb mojo picon vermell i picant, que deu ni do com et deixen la boca :)


I per últim un dolç, en aquesta ocasió, un tall de pastís molt contundent però estava bo. Força dolç ja que portava coco i com una espècia de melmelada entre capes de bescuit. Lo millor la part de dalt, molla, amb un notable gruix de coco.