27/6/12

"Morcilla de Burgos", de Rios

Justament ahir ens va arribar una caixa plena d'embotit de la casa Rios, concretament "Morcilla de Burgos".

Embotits Rios és una empresa familiar localitzada a Villarcayo, amb una dilatada trajectòria en el sector carni que es remunta a l'any 1930.

Amb el pas dels anys s'han especialitzat en la Botifarra de Burgos (botifarra d'arrós), 100% natural sense conservants ni additius, que a través del temps s'ha vingut presentant en diferents envasos i formats, diversificant cap a altres varietats d'acord amb els gustos i preferències dels clients, combinant la tradició de sempre amb l'última tecnologia de producció i tenint com a objectiu la satisfacció del client i la qualitat.


Gràcies a la seva gentilesa tindrem el gust de poder provar alguns dels seus productes i ja n'elaborarem alguna recepta també, això d'aquí uns dies...



25/6/12

La Tagliatella de Santa Margarita

Unes olivetes per picar
Aquest dissabte passat, per celebrar la Revetlla de Sant Joan, vam anar a Santa Margarita a sopar. Concretament a la Tagliatella. Encara no hi havíem anat mai en aquest, només hem estat a la de Girona i Figueres.
Com que feien els focs d'artifici hi vam anar ben d'hora per veure'ls tranquilament al passeig després de sopar.

Jo aquesta vegada em vaig demanar una de 7 Formaggi, tota per mi sola. Em va agradar molt l'últim cop que la vaig provar a Figueres i tenia ganes de repetir-la. De totes les pizzes que he provat d'aquest restaurant, per mi, aquesta és la millor. Jo que sóc tant formatgera disfruto molt amb aquesta pizza, és deliciosa. Quan arribes als taquets de formatge manxego del centre, són una exaltació de sabor. Però amb tanta varietat, no saps per on començar.

7 Formaggi
La meva parella va provar la pizza Al Parmiggiano, amb bacon, taleggio i parmesà. També és molt bona. I presentada amb quatre fulles d'alfàbrega (Observació: a Figueres, una fulla només ;))

Al Parmiggiano
Per acabar aquest àpat tan bo, vam demanar dos xocofondants. Són realment bons, ja els havíem provat a Figueres. Tot i que aquí hi havia més quantitat de biscuit de xocolata negre i no tan mascarpone que quan els vam demanar a Figueres. Al igual que la pizza, era més gran al Tagliatella de Santa Margarita.
La pròxima vegada repetirem a Figueres i tornarem a comparar, però em va quedar aquesta sensació :)

La vetllada va estar molt bé, passeig per Roses a la tarda, caminata cap al restaurant, sopar amb molt bona companyia i amb un dels nostres menjars preferits, la pizza i després focs d'artifici a la platja.
I és que de pas, aquest dia 23 feia dos mesos que ens havíem casat civilment i cinc anys i mig que portem de xicots!!!!
 

El món del tè

El món del té em va enviar algunes de les infusions que tenen.

Diana Casado S.L. és una empresa fundada el 1983 a partir d'altres companyies que ja gaudien d'àmplia experiència en el sector. A l'actualitat és líder en el mercat nacional del té i els seus accessoris. En exclusivitat per a tot Espanya firmes tan importants com Wollenhaupt, Da Vinci, Purico, ètc.

Els seus productes i experiència es basen tant en tes i infusions com en herboristeria, productes vegetals deshidratats, espècies, paper filtre i altres materials per a la indústria d'infusions. Són una empresa majorista.

Tenen un catàleg molt extens de tes i infusions que abasten pràcticament tots els tipus, varietats i procedències existents en el mercat internacional.


Més de 500 varietats de té són les que figuren al seu catàleg i de la més alta qualitat que pugui trobar al mercat.

Tes purs de tots els orígens (Xina, Japó, Índia, Nepal, Ceylan, Sud-àfrica, etc.) Així com barreges aromatitzades que abasten una àmplia gamma de varietats.

Seleccionen la més alta qualitat en tots els ingredients així com en el seguiment dels sabors que més s'adeqüen al paladar espanyol, ja que no totes les mescles triomfen en els mateixos llocs. Fan servir gran esforç per donar als clients el que més agrada al seu terreny .


Nosaltres tindrem el gust de provar-ne algunes de les seves varietats, que ja en tenim ganes, ja que desprenen una olor que alimenta...

Algues Porto-Muiños

La força del mar arriba a la dieta amb les algues Porto-Muiños i ahir van arribar a casa meva.
Gràcies  a aquesta empresa que es dedica a les verdures del mar tindrem el privilegi de provar algunes de les algues que preparen.

Selecció d'algues que em van enviar
PORTO-Muiños és una empresa familiar, Antonio i Rosa Mirás, la seva dona, van començar el 1998 a comercialitzar les algues. Els primers anys les processaven per comercialitzar en deshidratat i conserva. Actualment també es poden trobar els seus productes en pols, salaó, frescos, aquests últimes amb molt èxit. Les  seves algues es distribueixen en tots els punts de la comunitat espanyola, i en diferents països dels cinc continents.Antonio i Rosa basen l'èxit de la seva empresa en l'estudi i la divulgació de les qualitats organolèptiques de les algues.
Aquesta petita conservera dedica també espai i temps a l'elaboració d'altres productes del mar de Galícia: delicades conserves d'ous de garota, fetge de rap, el qual el sabor i textura ha obtingut una bona qualificació dels especialistes, musclos amb algues, infusions d'algues, pasta de sèmola de blat amb algues i altres productes amb tot el sabor i la riquesa de l'Atlàntic.
 

 Prepareu-vos per veure d'aquí uns dies les receptes que prepararem amb aquests dos paquets d'algues!!


Salaons i fumats Garre

L'empresa de salaons i fumats Garre ha tingut la gentilesa d'enviar-me dos dels seus preuats productes: la moixama de tonyina i "huevas de maruca". Aviat els provarem i els mostrarem amb alguna recepta.

SALAZONES Garre, S.L. és una empresa familiar fundada el 1983. Elaboren artesanalment salaons de peix: Moixama de Tonyina, ous de mújol, verats i altres salaons de peix.

Les matèries primeres que utilitzen són sempre de primera qualitat. Com a únic conservant: la sal marina procedent de les Salines de San Pedro del Pinatar, per tant són productes totalment naturals, sense conservants ni colorants afegits.

Actualment la dimensió de la seva fàbrica és de 5000 m2, contant amb un allotjament elegant i instal.lacions punteres en el sector.

El seu objectiu final és: elaborar salaons artesanals i adaptar-los al gust actual del consumidor, menys salat, més saludable.

Tots els seus salaons estan elaborats amb tècniques artesanals però amb la utilització de la més alta tecnologia dels aliments i els controls de qualitat i higiene més precisos.

Mantenen una tradició ancestral i l'adapten al gust actual del consumidor final, preservant en el temps i mirant al futur.



Anem a veure els dos productes que ens van enviar:

- Moixama Tonyina selecció extra:

La moixama de tonyina Garre prové de la tonyina yellowfin salada i seca que li confereix, gràcies a una selecció d'exemplars, un sabor inconfusible.

Els lloms de tonyina yellowfin contenen una gran quantitat de proteïnes i energia, a més de Vitamina D, Omega 3 i Seleni, la qual cosa li confereixen unes propietats úniques i altament beneficioses per a la nostra salut.

Ingredients:


Lloms de Tonyina Yellowfin, sal 10%.

Valor nutricional / 100 grams:
Energia 193 kcal.
greixos 0,2
proteïnes 47.6
H. carboni 0,1


Molt adequada per a esportistes i gent d'avui que vulgui una alimentació sana i nutritiva.

- "Huevas de Mújol":

La hueva de mújol està considerada como el caviar del mediterrani. Un regal pel nostre paladar. Proporcions un sabor, aroma i textura inmillorable.


Nosaltres d'aquí uns dies elaborarem dues receptes, una per cada producte, estigueu atents! 




22/6/12

Brou Aneto

Des d'Aneto Natural m'han enviat dos dels seus productes a fi que els pugui conèixer i degustar.

Aneto és una empresa petita i tradicional que està compromesa a oferir productes artesans d'altissima qualitat per ajudar a fer la vida més fàcil.
Dedicació i il·lusió és la seva filosofia.

A Aneto elaboren tots els caldos 100% naturals, amb ingredients frescos i cuits a foc lent durant tres hores en una olla, amb la finalitat d'igualar la qualitat i el sabor de les receptes tradicionals fetes a casa. Un caldo com sempre s'ha fet, a casa.
El seu secret es que només existeix una manera de fer caldo natural: ingredients frescos i cocció a foc lent en una olla durant tres hores. La única diferència rau en el tamany de l'olla, perquè la seva forma de fer-lo és la mateixa. Per aquesta raó el seu caldo és 100% natural.

Ara mateix existeixen 20 varietats de Caldos Aneto 100% Naturals, disponibles en formats de 250ml, 500ml, 1 i 1,5 litres. I és que a Aneto, són especialistes en caldos naturals.
 
Nosaltres tindrem el gust de provar-ne dos:

Caldo per Arròs negre amb sofregit

El Caldo per ARRÓS NEGRE AMB SOFREGIT és una base de marisc elaborada amb el nostre Caldo de peix i sofregit de marisc.
Per elaborar el Caldo per ARRÓS NEGRE AMB SOFREGIT, utilitzem ingredients 100% naturals:
Per al sofregit utilitzem oli d'oliva verge i a foc molt lent sofregim, les cebes, els tomàquets, l'all, pebre vermell i un toc de safrà. Afegim al sofregit tot el marisc i el peix de roca (Congre, Cap-roig, Cintes, Cranc, Musclo, Gamba, Calamar, Sípia), i seguim la cocció suau durant més de dues hores, afegint a poc a poc el nostre Caldo de Peix i finalment la tinta fresca de Calamar.
El filtrem, li apliquem el procés UHT i l'envasem en un Tetra Brik perquè es conservi durant mesos de forma 100% NATURAL.

Ingredients:
  • Caldo:
    • Aigua
    • Rap
    • Ceba
    • Pastanaga
    • Api
    • Porro
    • Tomàquet
    • Bacallà
    • Fonoll
    • Sal Marina
  • Sofregit:
    • Tomàquet
    • Ceba
    • Oli d'oliva verge
    • All
    • Pebre vermell
    • Safrà
    • Tinta de calamar
    • Congre
    • Cap-roig
    • Cintes
    • Cranc
    • Musclo
    • Gamba
    • Calamar
    • Sípia

Ingredients per a 3-4 persones:
  • 1 litre de Caldo per Arròs Negre Aneto
  • 1 paella d'uns 30cm de diàmetre
  • 250 gr. del millor arròs que tingui
  • Oli
Pas a pas:
  1. Posem la paella al foc, tirem un rajolí d'oli i afegim l'arròs per sofregir un parell de minuts. *
  2. Incorporem el contingut del brik a la paella i el portarem a ebullició.
  3. Deixar coure a foc viu durant 10 minuts i 10 minuts més a foc baix.
  4. Retirar del foc i deixar reposar durant 5 minuts.
* Per adornar la paella, pot afegir marisc.

Dos secrets:
  • Utilitzi fideu fi en lloc d'arròs i aconseguirà una magnífica FIDEUÀ NEGRA.
  • Si vol donar-li un toc especial, afegiu una mica de salsa allioli.
Informació nutricional per cada 100 ml:
  • Valor energètic: 51,8 Kcal/218 KJ
  • Proteïnes: 0,9 g
  • Hidrats de carboni: 0,8 g
  • Greixos: 5 g
  • Sense gluten
Ideal per a:
  • Tota la família
  • Alimentació sana, saborosa i natural

Caldo per a Paella amb sofregit

El Caldo per a PAELLA AMB SOFREGIT és una base de marisc elaborada amb el nostre Caldo de peix i sofregit de marisc.

Per elaborar el Caldo per a PAELLA AMB SOFREGIT, utilitzem ingredients 100% naturals:
Per al sofregit utilitzem oli d'oliva verge ia foc molt lent sofregim, les Cebes, els tomàquets, l'all, pebre vermell i un toc de safrà. Afegim al sofregit tot el marisc i el peix de roca (Congre, Cap-roig, Cintes, Cranc, Musclo, Gamba, Escopinya), i seguim la cocció suau durant més de dues hores, afegint a poc a poc nostre Caldo de Peix.
El filtrem, li apliquem el procés UHT i l'envasem en un Tetra Brik perquè es conservi durant mesos de forma 100% NATURAL.

Ingredients:
  • Caldo:
    • Aigua
    • Rap
    • Ceba
    • Api
    • Porro
    • Pastanagues
    • Tomàquet
    • Bacallà
    • Fonoll
    • Sal Marina
  • Sofregit:
    • Tomàquet
    • Ceba
    • Oli d'oliva verge
    • All
    • Pebre vermell
    • Safrà
    • Congre
    • Cap-roig
    • Cintes
    • Cranc
    • Musclo
    • Gamba
    • Escopinya

Paella, per a 2-3 persones:
  • 1 litre de Caldo per a Paella amb Sofregit de Marisc Aneto
  • 1 paella d'unos 30cm de diàmetre
  • 250 gr. del millor arròs que tingui
  • Oli
Pas a pas:
  1. Posem la paella al foc, tirem un rajolí d'oli i afegim l'arròs per sofregir un parell de minuts. *
  2. Incorporem el contingut del brik a la paella i el portarem a ebullició.
  3. Deixar coure a foc viu durant 10 minuts i 10 minuts més a foc baix.
  4. Retirar del foc i deixar reposar durant 5 minuts.
* Per adornar la paella, pot afegir marisc.

Dos secrets:
  • Utilitzi fideu fi en lloc d'arròs i aconseguirà una magnífica FIDEUÀ.
  • Incomparable com a sopa o en els seus guisats de peix i marisc.
Informació nutricional per cada 100 ml:
  • Valor energètic: 51,8 Kcal/218 KJ
  • Proteïnes: 0,9 g
  • Hidrats de carboni: 0,8 g
  • Greixos: 5 g
  • Sense gluten
Ideal per a:
  • Tota la família
  • Alimentació sana, saborosa i natural

19/6/12

Espaguetis a la carbonara amb Président

Avui us mostro una recepta molt senzilla d'una salsa que agrada força, la carbonara. L'hem elaborat amb una de les cremes de formatge Président que em van tocar en un sorteig fa un temps. Concretament hem fet servir la de formatge emmental.

Ingredients per a 2 persones:

- 200g. d'espaguetis en cru
- 50 g. de xampinyons
- tires de cansalada
- formatge Président emmental
- oli d'oliva verge extra
- sal
- pebre negre

Elaboració:

Bullim els espaguetis, deixant-los al dente.
Per altra banda, fregim en una paella els xampinyons. Quan estiguin més rossos els separem.
Fregim a la mateixa paella la cansalada tallada a tires fines. Una vegada cruixent la barregem amb els xampinyons a la paella, hi afegim força formatge Président, al nostre gust, i hi evoquem els espaguetis. Ho barregem tot que els espaguetis empapin la salsa i hi posem un toc de pebre negre. I ja ho tindríem llest! A punt per servir-los i menjar :)


16/6/12

Els Jardins de la Mercè

Gelatina de gintònic


El dissabte que les meves amigues em van fer el comiat de soltera, que va ser fa quinze dies, sí ja estava casada, era un comiat post-soltera :), em van portar a sopar a un lloc molt bufó.


Als Jardins de la Mercè, a Girona. És un restaurant càlid, amb espelmetes, decoració amb un toc original i dividit en diferents espais;  terrassa, sala VIP, els jardins, la cafeteria i el restaurant.

En aquesta ocasió vam provar el menú de 25 euros, que constava d'una sèrie d'entrants:

- Gelatina de Gintònic: era original, amb pell de llimona ratllada al cim, però com que no acostumo a prendre res d'alcohol i fins i tot aquí li notava massa el gust, no em va acabar d'agradar.
- Còctel d'alvocat amb mango i esferificació de iogurt: era un vaset de vidre amb l'alvocat matxacat amb ceba, el iogurt amb un toc àcid i el mango. La mescla era bona, em va sorprendre per bé.

Còctel d'alvocat amb mango i esferificació de iogurt
- Broquetes de llagostins cruixents amb salsa teriyaki: un plat deliciós, el que més em va agradar. De gust potent.

Broqueta de llagostí amb salsa teriyaki
- Brie arrebossat amb confitura de maduixa: era un bon taco de formatge, ben arrebossat, la fritura correcte, molt bo.

Brie arrebossat amb confitura de maduixa

- Hamburguesetes de vedella amb foie: servides dins d'un panet tou i bo amb sèsam i l'hamburguesa molt gustosa amb el toc de foie i acompanyada de brots d'alfalfa.


Hamburgueseta amb foie


Com a segons podíem triar entre:

- Salmó amb salsa de cítrics i juliana de verdures: feia bona pinta, una amiga se'l va demanar, tot i que no sé si m'hagués agradat amb la salsa cítrica.

- Filet de porc amb dàtils, fruits secs i polenta de verdures: jo em vaig decantar per la carn. Diem que no em va desagradar, aquí el problema sóc jo que no m'agraden  massa les salses i pel meu gust la vaig trobar massa potent i dolça. Tampoc m'agraden els dàtils ni la polenta i entre una cosa i l'altra el plat no em va fer el pes.

Filet de porc amb dàtils, fruits secs i polenta de verdures

Postres:

- Pastís Sacher de xocolata i confitura de préssec amb gelat de vainilla: era casolà el pastís. No estava malament, és que el Sacher no em convenç ja que la melmelada no m'entusiasma. I el gelat de vainilla hi combina bé, però tampoc és un dels meus preferits.

Pastís Sacher

VI NEGRE : MO (D.O. EMPORDÀ)CAFÈS , AIGUA, INCLOSOS: l'aigua bona i fresca, el vi no el tasto, el tallat per finalitzar l'àpat bo, descafeïnat de sobre amb sacarina, per compensar els excessos :)