Pàgines

17/4/20

[#Recepta] Coca de poma

Avui us porto una recepta de coca, a qui no li agrada menjar un bon tros de coca? A mi sempre em ve de gust, és una menja que tan entra bé per esmorzar, com per postres, com per prendre a mitja tarda. I sempre es pot acompanyar amb alguna beguda que ens agradi, com un cafè i llet, un capuccino, algun suc natural o una xocolata calenta.


La recepta que us presento és molt fàcil de fer ja que és la coca de iogurt que qui més qui menys tothom coneix però afegint 2 pomes a la preparació. Què us sembla? Us fa?


COCA DE POMA

Ingredients:

  • 1 iogurt natural
  • 1 got de iogurt d'oli d'oliva verge extra
  • 2 gots de iogurt de sucre
  • 3 gots de iogurt de farina
  • 3 ous
  • 2 pomes grogues (Golden)
  • llevat, jo hi he posat dos sobres de gasificant
  • un polsim de canyella en pols


Elaboració:

Primer de tot pelem les pomes i les tallem en 4 trossos.
Una poma la laminem perquè ens serveixi de decoració i l'altra la ratllem per afegir-la a la massa.
Per a la massa barregem 3 ous amb el sucre i la canyella i remenem.
Afegim l'oli i el iogurt i barregem.
Per últim incorporem la farina, si voleu la podeu tamitzar,  i el llevat i també la poma ratllada.
Mesclem tota la preparació i l'evoquem en un motlle. Decorem la coca amb les làmines de poma, un xic de sucre pel cim i l'enfornem amb el forn preescalfat a 180ºC dalt i baix durant uns 40 minuts.


Per comprovar si està cuita podeu punxar la coca amb un pintxo i si surt net és que la massa ja està cuita.


Cal dir que surt una coca esponjosa i amb un gust boníssim, amb un toc de canyella que hi fa molt bo i combina molt bé amb la poma.


A més en podeu menjar cada dia un tros, ja que es guarda fins a una setmana tranquil·lament i segueix sent toveta i bona.


Consells de degustació:

Podem fer la coca amb farina integral i sucre morè i ens quedarà una coca més sana i igualment dolça.
També una altra opció és posar-hi un got de sucre enlloc de dos, i si de cas augmentar la canyella que ens servirà com a edulcorant natural, sense  afegir calories ;)
Si us agrada amb més poma n'hi podeu posar tres enlloc de dues, jo amb dues la trobo molt bé perquè s'hi nota lo suficient.


Valor nutricional:

Com us deia, les calories dependran dels ingredients emprats, per tant si reduïm el sucre serà una coca molt més saludable i menys calorica i força dolça, ja que la canyella ens serveix per endolcir-la de forma sana. També la poma conté sucre que hi ajuda, és a dir que fer-la amb menys sucre és bona opció.


Maridatge:

Com diem podem acompanyar la coca amb alguna beguda calenta i també, perquè no, amb alguna Garnatxa de l'Empordà o Moscatell, sobretot si la mengem de postres.




Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

No hay comentarios:

Publicar un comentario