10/1/23

[#Restaurant] El Pelegrí - @hpirineos

Ben a prop de casa tenim el Restaurant El Pelegrí, un restaurant que forma part de l'Hotel Pirineus però que és independent. 

Molt ben situat amb un menjador força ampli i ben decorat, un espai molt acollidor, amb tocs de fusta i colors suaus, on t'hi sents a gust.


De dimarts a divendres tenen un menú diari a 22 euros, amb una perfecte relació qualitat-preu i el cap de setmana a 29'5 amb una copa de cava inclosa. 

20/12/22

[#Radio] @gironafmcat Busquem els millors panettones

En primer lloc us vull parlar dels que fan a la Pastissera Quer que trobem a Cadaqués i a Port de la Selva i que tot el que fa és boníssim, i per tant, el Panettone no podia ser menys. A més, ara acaben de guanyar el Premi al Millor Pa de Tramuntana 2022.

Comencem per ells ja que molt amablement m'han explicat com s'elabora un Panettone tradicional ja que sovint desconeixem tota la feinada que comporta, així que de pas us en faré cinc cèntims, destacant els punts més importants, que haurien de ser comuns en tots els Panettones.

Ells fan el Panettone de la manera tradicional, és a dir, amb 100 % a base de massa mare, sense llevats afegits. tampoc utilitzen ni millorants ni conservants. Tant és així que fins i tot es confiten la taronja per tal que els conservants que porta la de compra no afecti a la fermentació i al correcte desenvolupament de la massa.

Aquesta massa la deixen fermentar unes 12 hores i posteriorment van al forn on s'acaben de desenvolupar doblant el seu volum.

Un moment crític és quan els punxen per girar-los cap avall, que s'ha de fer el més ràpid possible, però alhora super delicadament.

El fet de girar-los és perquè no quedin xafats.

I quan tastem el seu Panettone podem observar uns grans forats distribuïts uniformement, amb una molla brillant, ben lluent, que significa una llarga fermentació i massa mare.

Conforme vas pessigant la molla es desfila i notes aquí la seva qualitat i bona mà, a part del seu bon gust.

Ells concretament fan el clàssic i el de xocolata.

I ara que ja coneixeu  el seu procés d'elaboració, anem a descobrir-ne d'altres!

Continuem a Figueres amb un Panettone un xic diferent, un que elaboren a Verdú Sirvent, mestres del torró i amb això ja us dono una pista ;) Es tracta d'un Panettone farcit de torró de Xixona.

5/12/22

[#Radio] @gironafmcat Busquem les millors llonganisses

Aquí no li agrada la llonganissa? Crec que és un embotit que agrada a tothom, petits i grans gaudim amb una llonganissa bona, i a vegades costa trobar-la, per això avui busquem les millors llonganisses!
Com deia no és fàcil trobar llonganisses artesanes, de fet ben poques carnisseries l'elaboren, ja que té tot un procés al darrera força complex. Avui us diré algunes carnisseries que val la pena visitar per tastar la seva llonganissa;

- Carnisseria Ventolà, a Olot, una llonganissa que destaca pel seu gruix, color i sobretot pel seu gust. Porten 40 anys oferint uns embotits 100 % naturals i es nota al seu sabor, una llonganissa bonissima feta només amb carn de bona qualitat, sal i pebre i un bon assecat, ja que no li cal res més.

21/11/22

[#Restaurant] Noray - @portsalins

Aquest dissabte vam anar a tastar el Menú del Noray,  el restaurant de l'Hotel Port Salins d'Empuriabrava. 

L'espai és preciós, ampli, lluminós, amb vistes al canal d'Empuriabrava i amb un molt bon servei.

17/11/22

[#Recepta] Llenties saltejades amb verdures i xoriç

Avui us porto un plat de llegum, una recepta ràpida i molt resultona i bona!

Llenties saltejades amb verdures i xoriç

Ingredients

9/11/22

[#Recepta] Trifàsic de llimona

Avui us presento unes postres ràpides, senzilles però molt bones. Només necessitem tres ingredients per a fer les diferents capes i el resultat és vistós i en boca és fresc i lleuger!



Trifàsic de llimona

Ingredients per 2 vasets

1 iogurt natural tipus grec
6 galetes Maria
mantega

20/10/22

@Pedragosa1916 Fuet de gall d'indi, llonganissa i xoriç

Avui em fa especial il·lusió explicar-vos els embotits artesans que elabora Pedragosa, una empresa de Caldes de Montbui que porta més de 100 anys al mercat i que es dedica a l'elaboració d'embotits artesans de qualitat.

Pedragosa va començar l'any 1916 a elaborar embotits en una petita botiga al costat de les fons termals de Caldes de Montbui i gràcies a l'excel·lent manera de treballar de l'avi amb els productes assecats es coneixien com la "Llonganissa de Caldes".

Amb tots els reconeixements obtinguts des d'aleshores, l'any 1982 van decidir muntar un obrador i els seus assecadors naturals per abastir a tots els clients. Pedragosa ha primat la qualitat en tots els seus processos, conservant sempre el gust original del 1916 i respectant la tradició per l'elaboració artesana,

I avui dia, a més, tenen una línia d'embotits fets amb 100 % gall d'indi, una idea molt interessant, no trobeu?


Els seus productes a base de gall d'indi són ideals per a les persones que segueixen una dieta per a perdre pes o bé tenen algun problema de colesterol o simplement es volen cuidar.

14/10/22

[#Vi] Celler Trobat

Garriguella és terra de vins, però també de cava i concretament dels que elaboren al Celler Trobat

Nosaltres vam anar-hi a fer una visita amb tast per tal de conèixer, no només els seus caves, sinó també alguns dels seus vins.

És cert que potser els seus productes van més destinats a la restauració, però pots anar a la bodega i comprar-los per casa, així no cal només gaudir-los quan vas al restaurant no?