11/12/19

[#Viatge] Tredelnik a Praga


Ara que escric aquest post, em ve al nas la flaire que feien aquests dolços amb aquest nom tan particular, tredelnik. Una flaire de canyella que s'estén per tot el casc antic de Praga, ja que trobes molts llocs on els fan. Alguns llocs són més turístics i altres no tan, no us deixeu temptar pels farciments i opteu pels que els serveixen recent elaborats.


Si aneu a Praga si o si heu de menjar-ne almenys un.

9/12/19

[#Viatge] Nase Maso Praga

Si viatges a Praga no et pots perdre aquesta carnisseria, es diu Nase Maso. És petita, té poques taules, quan entres un mostrador amb la carn que pots triar i et cuinen allà mateix, t'asseus i quan està llesta et criden perquè l'agafis i la portis a taula, si has aconseguit agafar un lloc!


La carn és de primera qualitat, des de les seves hamburgueses que has de provar si o si, fins a les diferents varietats de salsitxes artesanes que tenen. També si ets fan de l'steak tartar aquí és un bon lloc lloc per menjar-lo.

4/12/19

[#Vacances] Mercats de Praga

Sempre que viatgem m'agrada anar als seus mercats. Trobo que si vols saber que mengen i quins productes tenen és el millor lloc on pots anar. Així que sempre trobem una estona per escapar-nos i passejar entre les seves parades.


A Praga hem tingut la oportunitat de veure un parell o tres de mercats, algun de petit de barri, un altra més de producte acabat i cuinat i el gran, potser més turístic.

2/12/19

[#Viatge] Gastronomía de Praga

La gastronomia de Praga està basada en porc, patates, cervesa i xucrut.

La seva cuina és saborosa, especiada, contundent i força econòmica. Trobareu molt restaurants que elaboren guisats de carn acompanyats dels seus coneguts dumplings, una espècie de pans fets de patata de textura tova però amassats, servits calents, que et permeten gaudir de la salseta del plat.


29/11/19

[#Xampany] Taittinger Brut Reserva

Aquest estiu hem descobert dues coses que ens han agradat molt, una són els Jardins del Mossen de Castelló Empúries. Un espai molt ampli a l'aire lliure i amb molt bones vistes on poder prendre algun cocktail o quelcom altra cosa.


I parlant de beure ve la segona cosa, el xampany Taittinger, que de fet ja l'havíem tastat en una mostra de vins i caves que solem anar al castell de Peralada. Però prendre una copa en aquest entorn privilegiat fa que encara l'apreciïs més.

27/11/19

[#Llibre] @Cossetania Dieta: què faig malament?

El post d'avui és per comentar-vos que he tret un altre llibre, el meu tercer llibre!
Si us en recordeu, vaig escriure el primer "100 trucs per aprimar-se" i un temps després el de "Cuina i Re-aprofita" i finalment, ara m'he decidit a fer-ne un de més tècnic: "Dieta: què faig malament?"

Es tracta d'un llibre que intenta fer-nos fixar en la nostra pròpia dieta, convidant-nos a fer una mirada introspectiva i que intenta reflectir els principals errors que comet la gent a l'hora de fer una dieta per a perdre pes.
A més a més, intento explicar-hi situacions quotidianes on tothom, qui més, qui menys s'hi pot sentir identificat alguna vegada i es per això que n'he fet un recull, i així evitar-les o posar-hi solució :)

Al llibre hi ha testimonis reals, ja que són casos que han passat per la consulta i que he intentat ajudar.


També trobareu àpats saludables, dietes per a menjar bé i sobretot com fer l'etapa de manteniment, que moltes vegades després de fer una dieta d'aprimament, la persona no sap què ha de menjar ben bé per tal de no recuperar el pes perdut.

I és que després de tant temps parlant amb la gent i escoltant-la, em vaig adonar que malauradament la gent sol caure ens els mateixos errors massa sovint, sigui quina sigui la seva situació personal.
És per aquest motiu que vaig pensar que seria una bona idea plasmar-ho des del meu punt de vista en aquest llibre i intentar així, fer veure i evitar almenys aquelles coses més comunes i que són més senzilles de canviar.

Amb aquest llibre el que pretenc és que tothom intenti identificar el que fa malament per tal de posar-hi una solució i no caure sempre al mateix parany. D'aquesta manera puc ajudar a més gent que no la que només vingui a la meva consulta.

Així que res, es tracta del meu granet de sorra a una tasca, la de la nostra pròpia alimentació, que és prou important com perquè hi dediquem una part  conscient del nostre temps i la fem bé.
Per tant, si el llegiu ja em comentareu el que us ha semblat i més encara, si us ha servit, estaré encantada que em dieu la vostra opinió, tant per bé com per mal!
Així que ja ho sabeu, s'accepten crítiques (constructives) ! ;)

I si sou de Figueres a rodalies, dir-vos que la presentació serà el dijous dia 5 de desembre a la Biblioteca Fages de Climent de Figueres a les 19h. i que al final se servirà una copeta de vi del Celler La Vinyeta.


Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

21/11/19

[#Recepta] Espaguetis amb albergínia

Jo crec que en  una altra vida seria italiana perquè m'agrada molt la pasta i la seva cuina en general, que va molt més enllà d'un bon plat de pasta.

La recepta que us porto avui és la pasta però amb un ingredient protagonista molt utilitzat a Sicília; l'albergínia. Precisament ells fan pasta alla norma que porta l'albergínia però també hi afegeixen ricotta salada, potser un formatge més difícil de trobar aquí.


19/11/19

[#Restaurant] @CETT_UB Aula Restaurant CETT



Feia temps que teníem pendent un dinar a l'Aula Restaurant CEET, un espai on els alumnes de cicles formatius en l'especialitat de cuina i restauració fan les pràctiques formatives per tal d'adquirir les aptituds necessàries que calen en un restaurant.