9/8/19

[#Tast] @themacallanes a @vermutfigueres

Aquest passat dimecres hem tingut l'honor de poder assistir a la presentació de les Ginebres Premium del Grup Macallan que es va fer a El Vermut de Figueres.


Vam tastar dues ginebres mentre un expert ens anava explicant curiositats i ingredients amb els quals s'elaboraven cadascuna d'elles. D'aquesta manera, vam poder olorar i tastar alguns dels ingredients de què estaven compostes, així com olorar i provar el gust per separat de cadascuna d'elles.

5/8/19

[#Recepta] Cap de llom amb ceba al Pedro Ximenes

Avui us porto una recepta amb una peça de carn de porc que potser queda un xic descuidada, el cap de llom, ja que del porc tendim més a fer sobretot llom a la planxa o arrebossat o llonzes.

El cap de llom és una carn molt tendra i melosa, ja que conté força més greix que el llom, fent-lo a la planxa amb sal i pebre seria suficient però nosaltres l'hem volgut acompanyar amb una mica de ceba al Pedro Ximenes, que encara queda més bona!

Cap de llom amb ceba al Pedro Ximenes



1/8/19

Formatge portuguès Montiqueijo

Fa un temps els meus pares em van portar de Lisboa alguns formatges de Montiqueijo, una empresa que porta des de l'any 1963 especialitzada en l'elaboració de productes làctics de vaca. És la única empresa que produeix els seus formatges des del seu origen, és a dir, des de la llet de les seves pròpies vaques fins que en surten els seus formatges i derivats.


30/7/19

Recepta de banoffee

Avui us porto una recepta d'unes postres molt fàcils i ràpides de fer però molt resultones, uns vasets de banoffee.

El banoffee és un pastís anglès inventat per un cuiner de Sussex Est, i des d'aleshores s'ha convertit en unes postres mundialment conegudes.


Es tracta d'un pastís senzill però molt bo i que no requereix forn. Es pot fer en forma de pastís o presentar-lo en vasets com hem fet nosaltres!

26/7/19

[#Vi] Mo Criança 2011 de Masia Oliveda

Ja fa un temps, em van regalar aquesta ampolla de vi negre de la Masia Oliveda, un Mo Criança del 2011 i sincerament me n'havia oblidat completament entre la resta d'ampolles de vi que tenim.

Així doncs, després de menjar cues de pansa, em va venir com un llamp a la memòria que el tenia allà esperant-me i aquest cop vaig trigar molt poquet en obrir-lo i posar-lo en copa per provar-lo.


Ens trobem davant un vi de la Masia Oliveda, de la qual ja us n'hem parlat en alguna altra ocasió, però mai està de més refrescar una mica la memòria.

El Grup Oliveda, situat a Capmany, porta tres generacions al capdavant de diferents vinyes, produint diversos tipus de vins i caves.
Entre els seus productes, potser us sonaran més el seu cava OH! o bé els seus vins Rigau Ros, Oliveda o Clos Primat.

24/7/19

Cafeteria Fàbrega

L'altra dia vam esmorzar a la Cafeteria Fàbrega de Figueres. Una cafeteria molt ben situada, a la Plaça de la Font Lluminosa, un lloc cèntric i molt de pas.


L'espai és petit però acollidor i amb un servei ràpid i atent. Sempre hi passem pel davant i mai hi haviem entrat i això que tot el que ofereixen fa molt bona pinta.

22/7/19

DelaCrem

DelaCrem és segons diuen la millor gelateria de Barcelona, així que nosaltres que ens agrada comprovar-ho tot i tastar-ho tot, vam decidir fer-hi una visita :)

Vam agafar el metro i quan vam arribar ja vam veure força cua, així que ens hi varem afegir i mentre decidirem els sabors. No és una gelateria on puguis veure els gelats, seguint el mateix estil que a Itàlia i millor per a la conservació.

Els gustos que tenen són elaborats diàriament i amb producte fresc i de temporada com ara les maduixes, mango i ara l'especialitat que era coca de Sant Joan. Produeix cada sabor amb una recepta per separat i des de primera hora del matí. Els seus gelats no s'emmagatzemen ni es congelen, es consumeixen directament, vet aquí la seva extraordinària textura.

Jo ja sabia que m'agafaria el gust d'avellana, ja que és un fruit sec que m'agrada molt, però estava entre gianduja, dolç de llet o festuc i després de molt rumiar, vaig optar pel de festuc.


Així que vaig fer una terrina mitjana amb dos sabors, avellana i festuc. I què us puc dir? Que és espectacular, la seva cremositat és única, mai havia tastat un gelat així. I el gust d'avellana excel·lent, sense ser un excés de dolç, com altres gelats que havia menjat i el de festuc estava saladet i tot.

Sabieu que els més demandats són precisament aquests dos: avellana i festuc.

19/7/19

.@sandrodesii Raviolone farcit de formatge fresc, espinacs i Grana Padano amb salsa de nous

Com m'agrada la pasta d'en Sandro Desii, només has de pensar en com la combinaràs perquè encara sigui més bona i a gaudir!

Nosaltres aquesta vegada hem preparat els Raviolone farcits de formatge fresc, espinacs i Grana Padano amb salsa de nous que és boníssima :)

És molt fàcil de fer i ràpida, anem a veure la recepta!

Ingredients per a 2 persones:

  • 200 gr. de Raviolone farcit de formatge fresc, espinacs i Grana Padano
  • oli d'oliva verge extra
  • sal i pebre
  • 200 ml de nata per cuinar
  • 60 gr. de nous