18/2/19

[#Llibre] Receptes per enamorar i matar

No puc fer-hi res, m'encanta tot el que estigui relacionat amb el món de la gastronomia, i com no, si fins i tot en una novela la puc trobar, és perfecte!

Acabo de llegir "Receptes per enamorar i matar" de la Sally Andrew, una autora amb un estil molt clar i amb molta referència a la gastronomia, cosa que entre la història emocionant que explica i els apunts de plats suculents i postres i galetes que fan entrar gana, fa que les casi 400 pàgines que té passin molt ràpid.


És un llibre de fàcil lectura, distreta que et transporta a Sud-Africa i a descobrir sabors nous, exòtics i a l'hora a conèixer vocabulari afrikans, del qual n'hi ha un glossari al final del llibre.

També trobem una vegada llegit el llibre diferents receptes que la protagonista ha cuinat per ella mateixa i pels altres, sovint cuina pels altres, per fer-los contents. Sap molt bé que amb un bon plat a gent és més feliç. Ella en sap molt de gaudir dels aliments i en fa gaudir als demés amb la seva bona cuina. És llaminera i li agrada menjar, i qui no? jajaja

Si voleu passar una bona estona i us agrada la gastronomia, aquest és el vostre llibre, us el recomano!


Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

15/2/19

[#Agendavadeteca] Fira de la ceba i el Calçot a Vilasacra

Ja estem en plena temporada de calçots, i a Vilasacra hi celebren la 16ª Fira de la ceba i el calçot.

Es tracta d'una fira amb diferents parades d'artesania i alimentació i on pots fer una degustació de calçots. Aquests es couen in situ, amb lo qual pots tastar-los amb la seva respectiva salsa casolana que tan bona és.

A les 12.30 del migdia, a la Plaça de les Escoles,  comença el concurs de menjar calçots, guanya qui en menja més, és clar, i no vegis quina capacitat tenen els que hi participen. No sé com poden menjar-ne tants kilos... ho haurieu de veure ;)

Si us decidiu, és una fira molt maca per passejar, comprar i mirar les diferents exposicions que munten la gent del poble, tant a l'Ajuntament com a les Antigues Escoles.

Us adjunto el cartell de la fira per a que no us perdeu res!




Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

13/2/19

[#Formatge] @lactics_peralad Formatge Serrat d'ovella

Avui toca post formatger, parlarem del Formatge Madurat de l'Empordà, el Formatge Serrat d'ovella de Làctics Perelada.


Es tracta d'un formatge de pastor elaborat amb llet ecològica d'ovella Lacoune (una raça d'origen francès), fet a partir de llet crua del propi ramat.

11/2/19

[#Postres] Pionono de #Granada

Viatjar és la millor manera de descobrir la gastronomia de la ciutat. I en aquest cas no sóc jo que he anat a Granada però si els meus pares amb lo qual ens han dut una caixa del seu dolç més típic: Els Piononos.


Es tracta d'uns pastissets originaris de Santa Fe, una població molt propera a Granada, vet aquí el seu nom Piononos de Santa Fe. El seu origen diuen que té dues versions; la primera és que un mestre pastisser, Ceferino Ysla, va voler fer un homenatge al Pio IX, d'aquí el Pio Nono. Però no només va voler posar-li el seu nom sinó que la forma li recordés la figura papal; aspecte cilíndric i gordet coronat amb crema cremada.

8/2/19

Pizza de tonyina i sofregit de ceba

A casa ens agrada molt la pizza, sobretot a la meva parella que sempre n'estaria menjant!


Ara feia un temps que no en fèiem, així que vam decidir fer una senyora pizza, dic senyora perquè la vam fer amb un ingredient que realça qualssevol plat, el sofregit de ceba de Cebalovers.

6/2/19

.@turismeolot Olot x 2

Ja el tenim aquí, arriba l'Olot x 2. Una campanya que va del 22 al 24 de febrer on es promocionen activitats, compres i gastronomia per 2 persones al preu d'1.

L'apartat de gastronomia que és el que ens interessa a nosaltres val la pena ja que pel preu d'un menú, menges 2. Això si heu de vigilar bé els restaurants, n'hi ha que valen la pena molt més que altres.


Nosaltres que hi hem anat en altres edicions fetes ho podem corroborar. Si voleu encertar mireu la pàgina web del restaurant així com el menú que ofereixen a l'Olot x 2, ja que a vegades el canvien i no surt tant a conte com pensem.

Si voleu fer una ullada als restaurants que hem anat en altres edicions aquí us els deixo:

Any 2014: Restaurant El Mig, aquest era el primer any que es feia i suposo que els restaurants anaven més perduts. Precisament aquest restaurant no ens va convèncer massa, sobretot perquè les racions eren un xic escasses i les postres no ens van agradar, tot i que pel preu del menú eren més correctes.

Any 2015: Restaurant Les Cols, aquest si que el vam encertar de ple, molt ben atesos i un menú excel·lent, digne d'un restaurant de 2 Estrelles Michelin.

Any 2016: Restaurant La Quinta Justa. Aquest restaurant ens va agradar molt. Per fora és bonic i per dins encara més. Disposa d'unes sales amplies i ben decorades, sofisticades amb una àmplia terrassa.
Quan el menjar ens van agradar molt tots els plats, molt ben presentats i cuinats.
Aquest any el repetim perquè ens va quedar una bona sensació, ja us ho explicaré!

Any 2017:  El restaurant que havíem triat no va fer el menú que va proposar, així que vam anar a Can Guix, ja que tot ja estava reservat o ple i, tot i que ,aquest restaurant sempre està ben ple, sòn ràpids i no vam haver d'esperar massa. És un lloc de tota la vida i de batalla però el menjar està bo, cal destacar les patates d'Olot, la truita de patata artesana, els seus calamars a la romana, amb un arrebossat molt ben fet, també les patates fregides, que estan bonissimes i si voleu tastar el plat de fesols amb botifarra com a típic també!

Any 2018: Cafè Europa Restaurant, un restaurant molt ben ubicat, al centre d'Olot i molt bufó, tot de vidre. El menjar ens va agradar, sobretot el laminat de llengua de vedella amb ravigote i les postres de xocolata amb neules, oli i sal.

Doncs res, potser veient alguns dels menús us ajudo a decidir on anar i si teniu alguna pregunta endavant!



Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

4/2/19

.@CasaAmella Noodles saltejats amb tofu, verdures i soja

Avui em fa especial il·lusió ensenyar-vos aquesta recepta ja que el tofu amb el qual elaborem la recepta és de Casa Amella.

Casa Amella és una empresa familiar de productes alimentaris pensada i nascuda a Castellterçol (Barcelona) amb l'objectiu de contribuir a una alimentació més sana, segura, sostenible i amb tots els valors de la dieta mediterrània.

Procuren fer les coses com s'han fet sempre; perquè elaborar aliments de qualitat requereix temps, dedicació i sentiment. I precisament això és el que trobem quan proves els seus productes. Sabor, producte 100% ecològic i fresc de temporada, a més són aptes per celíacs ja que no contenen gluten i tampoc lactosa ni ou.

Tota la matèria que utilitzen és fresca. Els aliments arriben al seu obrador recent collits del camp i amb totes les seves propietats nutritives i organolèptiques intactes.

Els productes que elaboren procedeixen de l'agricultura ecològica. Durant el seu cultiu, preparació i envasat no tenen contacte amb cap producte químic ni segueix cap procés que no sigui natural.


1/2/19

[#Restaurant] Can Lladó

Del restaurant Can Lladó de Viladesens ja us n'havia parlat en un altre post, precisament per mostrar-vos el menú de 30 euros el qual inclou llagosta.

Ara per l'aniversari de la meva sogra hi hem tornat i hem fet el menú de 22 euros, que consisteix en un pica-pica molt complert i un segon a triar entre llenguado, entrecot o costelles de xai.

Jo tenia ganes de menjar Turbot, que m'agrada molt i per un suplement de 5 euros me'l vaig agafar com a segon.

Anem a veure de que consta el pica-pica:

- Llesques de pa amb anxova, 2 per persona