30/11/18

.@ajfigueres Mercat de Nadal

Aquest proper divendres dia 30 de novembre s'obre el Mercat de Nadal de Figueres. Enguany hi serà fins el dia 5 de gener de 2019, una nova iniciativa que portarà més gent a passejar pels carrers i gaudir del Nadal, sobretot als voltants de la Rambla, que és on s'ubica.

La inauguració oficial es fa el dissabte 1 de desembre a les sis de la tarda.


Diverses casetes de fusta vendran els seus objectes nadalencs, productes agroalimentaris, plantes i avets.

A més també hi ha música en directe diferents dies que amenitzen la vetllada i atrauen força públic.

Us ho recomano, sobretot per comprar aquelles figures del pessebre que vas comprant en mica en mica per anar ampliant el pessebre i per comprar aquell torró fa les delícies de grans i petits.

Si voleu veure tota la programació visiteu el facebook de l'Ajuntament de Figueres. Aquest any val la pena ja que hi ha més activitats programades, tan per petits com per a grans. Jo no em perdré el taller de còctels nadalencs i vosaltres?



Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

28/11/18

[#Restaurants] La Cuina de Can Simón

La Cuina de Can Simón és un restaurant amb una estrella Michelin des de l'any 2001. Té els seus origens en un bar creat per atendre els turistes que arribaven a Tossa a arrel de la pel·lícula "Pandora y el Holandés errante".

Actualment el restaurant està ubicat a l'antiga casa dels avis, un immoble del 1700, a fora de l'antiga Muralla però ben a prop del recinte històric.

El restaurant, petit i familiar, el porten els dos germans Lores, on en Josep Mª  s'encarrega de la sala i en Xavier de la cuina. Una cuina actualitzada amb una base regional i tradicional, sempre partint d'un bon producte fresc. Una fusió de sabors i colors en homenatge als seus avis, un pescador i un pintor.

Fidels a la cuina mediterrània, tenen una carta amb molta oferta de peix arribat directament de la llotja, com a poble pescador on són.

Fan dos menús degustació, el Menú Tradició de 68 euros i un altre de més complert per 135. Com us he dit abans la presència de peix és notable, tot i que també trobarem algun plat de carn.

26/11/18

[#Restaurant] Ca l'Ermità

Avui us presento un restaurant que no us recomano, però ja sabeu que jo us ensenyo tots els restaurants on menjo. Es tracta de Ca l'Ermità, un restaurant situat a dalt de l'Ermita de Lourdes de Manlleu, un lloc preciós amb unes bones vistes, llàstima del menjar.


Nosaltres vam anar-hi en un menú de 18 euros, on de primer teniem una amanida amb embotits variats i de segon carn a la brasa i postres amb cafè i xarrup.

23/11/18

[#Polònia] Good Lood a #Cracòvia

Abans d'anar a Cracòvia vaig estar buscant les millors gelateries de la ciutat ja que havia sentit a dir que els gelats eren tan o més bons que a Itàlia. I jo no sé si és així, perquè quan vaig anar a Itàlia era molts petita i en tinc un record més llunyà, però el que si us puc assegurar és que a Cracòvia les gelats són boníssims. I a més allà la gent en consumeix molts, val que ara fa calor i abans els estius eren més fresquets però els polonesos tenen filosofia de gelat.


Avui us ensenyo una de les gelateries recomanades, Good Lood, es troba al Barri jueu de Cracòvia i està plena de gent del barri, no és un establiment massa turístic.

21/11/18

.@FGastronomic El que hem tastat al Fòrum Gastronòmic

Cada any m'agrada més el Fòrum Gastronòmic, poder veure nous productes, tastar-los i que el propi productor te'ls expliqui no té preu.

A més poder escoltar i veure com cuinen cuiners de renom, alguns amb Estrella Michelin és un luxe.

I encara més, assistir a tallers únics, molt exclusius, on aprens alhora que gaudeixes.

L'edició d'aquest any, que s'ha fet del 18 al 20 de novembre, ha estat molt bé :)

Jo us mostraré alguns dels productes que hem tingut la ocasió conèixer i provar, en vam provar més, tot i que no disposo de foto per mostrar-los.

- Formatges de Menorca, diferents maduracions del formatge de Maó, des del tendre, el semi, el curat i l'elaborat a partir de llet crua amb més envelliment.


Concretament el tendre el podies tastar tal qual o fet a la planxa i servit amb una melmelada de maduixa.

19/11/18

[#Polònia] Formatges Polonesos



A casa ens agraden molt els formatges, sempre estariem menjant formatge o plats que en portin. I a Polònia també els vam voler tastar.

El país és força rural, així que a poblets petits de les principals ciutats es fan formatges de vaca i de cabra. Concretament us n'explicaré dos que són més populars;

Formatge Golka, conegut també com a Gazdowski, Pucok o Klotek, és un formatge elaborat exclussivament amb llet de vaca.
La seva producció es fa a les muntanyes de Beskid, al límit de les regions poloneses del su de la petita Polònia, Subcrapacia i Silesia.


Té una forma cilíndrica i té uns dibuixos decoratius fets amb motlles especials de fusta a la superfície del formatge que el caracteritzen.

16/11/18

[#Recepta] @SemillasFito Carpaccio de tomàquet amb parmesà i olivada

Recordeu els tomàquets Monterosa? L'altra dia us els vaig presentar en una recepta de tomàquets farcits amb formatge de cabra o olivada. Doncs avui us proposo una altra manera de degustar-los, amb un carpaccio, una forma elegant i fàcil de preparar-los!

14/11/18

[#AgendaVadeTeca] @AHTRG_ IV Tapa't Girona



Del 15 al 25 de novembre descobreix la cuina en miniatura amb el Tapa't Girona. Un total de 19 restaurants participen oferint un menú amb diferents platets, inclòs postres, i dues begudes per persona, aigua o Estrella Damm, amb preus que van dels 15 als 35 euros.


Hi ha moltes propostes interessants com ara l'ou trencat amb bolets i foie, risotto de ceps amb mantegada de parmesà i aroma de tòfona blanca, tàrtar de mató i llagostins, lingot de peus de porc amb blat de moro torrat, entre moltes altres preparacions especials per la ruta del Tapa't.

Us deixo aquí el llistat dels restaurants que hi participen, així com el menú que ha elaborat cada un d'ells.


Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!