12/9/17

Tàrtar de llonganissa

Avui us mostro una recepta que podeu presentar com un aperitiu quan tingueu convidats. De fet es tracta d'un steak tàrtar però substituint el filet de vedella per la llonganissa.


11/9/17

La gastronomia de Malta

Ja sabeu que cada any parlo de la gastronomia de les nostres vacances. Penso que és una part molt important del viatge, sobretot quan trobem una mescla de cultures com és el cas. Aquest any hem anat a Malta i per tant us faré cinc cèntims dels seus plats.

La cuina maltesa es troba influenciada per la gastronomia italiana, per proximitat, per la mediterrània, per situació i per l'anglosaxona, ja que abans Malta era una colònia anglesa. Com que també van patir una invasió per part dels àrabs, també trobem productes com la mel, les espècies, els dàtils o les ametlles en els seus plats.


Malta té una cuina fusionada amb plats especiats, sabors intensos, mediterranis i africans.

8/9/17

.@acustica_2017 16 edició de l'Acústica

Cada any els figuerencs esperem l'Acústica amb moltes ganes i és que la ciutat s'emplena de gent i alegria amb els seus concerts repartits per diferents espais públics que atrauen masses.


I la veritat és que no m'estranya, cada any la programació és molt bona, majoritàriament amb música catalana, des dels Amics de les Arts, passant pels Manel, Txarango, Blaumut, entre altres...

6/9/17

Amanida de pernil i formatge

Que senzilles de fer les amanides i que bones que són. Sobretot ara a l'estiu venen més de gust perquè són fresques i ens hidraten, però a l'hivern també donen molt de joc i s'han de continuar menjant. De fet amb les amanides hauriem de seguir la temporada de fruita i verdura per a fer-les sempre diferents i variades. Per exemple que és temps de tomàquet, doncs fem una amanida Caprese, que és temps d'escarola doncs fem un xató, que és temps de figues doncs les combinen amb pernil i així amb tots d'ingredients km 0.

Nosaltres hem fet una amanida amb pernil dolç i formatge.


4/9/17

Pago Pago a Santa Margarita

Cada any per Santa Maria fan els focs artificials a Roses. És un goig passejar pel passeig de Santa Margarita i tenir les vistes privilegiades de la Badia de Roses quan es fa fosc.


Nosaltres cada any a l'estiu fem un Pago Pago i és que sinó no seria estiu. Està situat a Santa Margarita, enmig d'una zona súper turística plena d'hotels i apartaments. El local està decorat tipus hawaienc, cadires de bambú i parassols de canya i de menú, tots els mateix, pollastre amb patates. Ull, que ara fan pinxos també i la seva amanida famosa que porta el seu nom i és molt complerta i demana per alleugerir l'espera.


1/9/17

[#Restaurant] @ElDynamicBar El Dynamic

A Figueres hi havia un bar molt emblemàtic El Dynamic que ara amb nou disseny continua oferint bones estones a la vegada que una cuina amb productes de la terra.

A la seva carta trobareu des d'una extensa varietat d'entreteniments per picar com braves, formatges, seitons artesans, bomba, calamars a la romana,  coca de Perafita, entre altres, amanides, carns, peixos i tot una selecció de postres.

Han sabut trobar una bona fórmula amb plats llaminers fets amb productes de qualitat. A més tenen tiradors de cervesa amb una extensa carta i també de cocktails. Pots anar a fer unes tapes per sopar, a fer un vermut, a prendre alguna cosa i a fer un bon dinar. Entre setmana tenen un menú a 12 euros amb una copa de vi, aigua o cervesa inclosa, pa i postres. El voleu veure?

30/8/17

.@h_MartinNaranjo Llesca amb formatge de cabra i pebrots caramelitzats

Ara a casa nostre tenim més pebrots, jeje, des que a la meva parella els va començar a introduir, ara li encanten i no m'estranya, són tan bons!


I en aquest cas si sou llaminers encara us agradaran més perquè aquests que us portem avui són dolços, però combinats amb un ingredient salat són fantàstics. Nosaltres els hem combinat amb formatge de cabra, anem a veure la recepta!

28/8/17

.@GelatsDino Fem un gelat Dino?

Heu menjat mai un gelat del Dino? Es tracta d'un gelat cremós dels de tota la vida, suau i gustós. La meva parella, que és de Girona, ja n'havia menjat allà i quan va venir a viure cap a l'Alt Empordà, li va sobtar veure que també n'hi havia aquí.


Amb aquest nom, ell es pensava que era una empresa italiana i es va sorprendre molt quan li vaig dir que tot i que els orígens efectivament són italians, l'empresa va ser creada i fundada a Empuriabrava.