4/5/17

Col kale

Avui us parlaré d'aquesta verdura que últimament s'ha posat de moda, ja que segons diuen és un superaliment. No hi crec amb els superaliments, però si que penso que ens aporta moltes propietats beneficioses.

La kale és un vegetal de la família de les cols, concretament és un tipus de col arrissada que fa uns anys s'emprava per alimentar els animals. Avui dia el seu consum ha ressorgit, sobretot en dietes detox, batuts o crudiveganes.


La veritat és que conté una bona quantitat de calci i ferro i un baix aport calòric, degut al seu elevat contingut en aigua. També aporta magnesi, que ens va bé pel cansanci, potassi i zinc, destacant-ne la seva aportació en proteïna, un 10 %  i en fibra, un 3 %. Això sumat a la vitamina C, K i A (bona per la salut ocular), i tot això en tan sols 45 kcal els 100 gr.

2/5/17

Pizza barbacoa de Pizza Tutto

Per un dia de futbol demanar una pizza va d'allò més bé i senta bé també, sobretot si a més el teu equip guanya :)

Després d'un excel.lent dia de Sant Jordi, amb els regals de roses i llibres, acabar el cap de setmana amb pizza i partit és un bon plan!


Varem trucar a Pizza Tutto per demanar una Barbacoa Familiar, ja que erem nosaltres dos i els meus pares. Ens van dir quinze minuts i la vam anar a buscar, ja que ho tenim a cinc minuts. El preu de la barbacoa familiar és de 16'50, no està malament tinguent en compte que és per a 4 persones.

28/4/17

Coordeandes restaurant

Fa uns dies vam celebrar el nostre aniversari de casament i ho vam fer en un restaurant que ens feia gràcia anar-hi, el Coordenades propietat del xef Xavier Quera i Batlle, el qual té una llarga experiència en el món de la restauració.
   
En principi hi anàvem amb la intenció de fer un menú a la carta però al veure el que oferien com a menú aquell dissabte vam canviar d'opinió i vam dir que un altre dia faríem el que teniem pensat. A primer cop d'ull ja vam veure l'ànec i la xocolata en els postres i no vam poder resistir la temptació ;)


Aquest restaurant elabora un menú pels dies laborables, el seu menú diari, que engloba el dissabte i té una excel.lent relació qualitat-preu. El preu són 20 euros amb uns snacks, tres primers a triar, tres segons, tres postres, dues copes de vi, aigua, pa i cafè amb petits fours inclosos.

26/4/17

.@costabrava ens ofereix la seva biblioteca digital

El Patronat de Turisme de Costa Brava, en motiu de la festivitat cultural de Sant Jordi,  ha obert al públic la seva biblioteca digital. Inclou una col.lecció de llibres temàtics gratuïts per a conèixer els atractius turistics de la Costa Brava i el Pirineu de Girona.

Aquesta biblioteca digital s'ha iniciat amb vuit llibres, entre els quals hi ha el de 18 receptes de cuina, en el qual vaig tenir la ocasió de contribuir-hi.
El llibre es va fer amb la involucració de diversos restaurants i instagramers per tal de difondre plats i receptes elaborats a la Costa Brava i el Pirineu de Girona a arrel de la celebració de l'Any de l'Enogastronomia en el qual va tenir lloc un concurs d'#Instareceptes.

Si us fa gràcia veure l'ebook amb els diferents plats i receptes que es varen cuinar no dubteu en descarregar-vos-el. La meva recepta és la de Faves a la catalana, una recepta molt nostre i apreciada que es menja pels volts de Setmana Santa.

GUIA GRATUÏTA

Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

24/4/17

El llibre i la rosa del meu Sant Jordi

Ahir va ser Sant Jordi, una diada molt maca i especial per a Catalunya. És un dia de goig, de passejar per la Rambla a triar la teva rosa preferida i el llibre que tens ullat entremig de la gentassa i sota un sol radiant, com el que va fer ahir.


Jo aquest any he pogut mirar totes les roses per quedar-me amb la que més em va agradar, com sempre, alguna que porti algun detall. Enguany un drac verd que agafa un cor amb la senyera dibuixada. M'encanta :)

20/4/17

Salsa beixamel

Avui us deixo una recepta bàsica que gairebé tothom ha fet casa en diferents elaboracions i que trobem a molts plats de la nostra gastronomia, la beixamel.

Lumaconi 6 colors amb beixamel i Emmental
Una salsa provinent de la cuina francesa que ens té a tots encantats. A qui no li agraden uns canelons ben napats amb aquesta deliciosa salsa.

Canelons de tonyina 
També queda bé a plats com espinacs a la crema, bròquil gratinat, croquetes, albergínia farcida, ous farcits, croque-monsieur,  lasagnes i altres tipus de pastes.
Jo aquí us deixo amb una versió senzilla d'aquesta Béchamel (francès).


18/4/17

[#Vi] @AvgvstvsForvm Merlot-Syrah

En aquesta ocasió tenim el gust de provar un dels fantàstics vins dels Cellers Avgvstvs Forvm.
Es tracta d'un vi negre, amb una mica de criança, concretament d'uns 7 mesos en barrica de roure francès.


13/4/17

Trifle de mascarpone, fruits vermells i ametlla caramel.litzada

Avui us porto uns postres típics de la cuina anglesa, un trifle. Es tracta d'una elaboració feta amb 3 capes; una crema que serveix com a base, fruita i alguns melindros o coca per a fer la separació. Són unes postres senzilles i vistoses, ideal si tenim convidats a casa.


Nosaltres vam jugar amb 3 ingredients: crema de mascarpone, fruits vermells i galetes de canyella. Anem a veure'n la preparació!