4/1/17

Gastronomia Basca

La cuina basca és una cuina rica i variada fent servir ingredients de primera i servits de manera força abundant. Es tracta d'una cuina que tant té productes de mar provinents del Cantàbric, com de muntanya, de les seves pastures, sent conegudes les seves carns com el típic txuletón de quilo.


També són molts populars els seus pinxos, fets a mà amb art i molt venerats per ells i per nosaltres. És costum a partir de les set de la tarda aproximadament anar de pinxos amb un zurito, un got petit de cervesa per acompanyar o si prefereixes ho pots fer amb un txakolí.

23/12/16

Bon Nadal i Feliç Any Nou!!!

Avui no us ensenyo cap recepta, us volia dir:

Bon Nadal i Feliç Any Nou 2017!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ens veurem l'any que ve amb descobriments de nous restaurants, fires de gastronomia i més receptes.

Gràcies a tots els que em seguiu i em llegiu, us deixo amb el pessebre que hem aquest any a casa :)


21/12/16

[#Cervesa] @cervezadougalls Tres Mares

Nom: DouGall's Tres Mares


Marca: DouGall's
Tipus: Amber Ale
Fabricant: Cervezas Artesanales de Cantabria S.L.
Origen: Liérganes, Cantabria
Fermentació: Alta
Grau: 5'2 %
Ingredients: Aigua, maltes Maris Otter, Roasted Barley i Chocalate Malt, llúpols Sentennial i Palisade i finalment llevadura ALE.
Mida: 33cl
Web: http://dougalls.es

19/12/16

Coca de iogurt amb crocanti

A qui no li agrada la coca? Un bon tros de coca esponjosa ja sigui per esmorzar, per postres o per berenar, és de lo millor que hi ha!

De coques se'n poden fer de molts tipus, la típica de iogurt, amb xocolata, de taronja, de coco. També permet molts acabaments com ara pinyons, poma laminada, xocolata fosa o altres fruits secs com avellanes o ametlla crocanti, com hem fet nosaltres.


L'elaboració d'aquesta coca és molt senzill, se la coneix amb el nom de "coca de iogurt" ja que es fa amb les mesures de l'envàs de iogurt, però també hi ha gent que la nomena del 3, 2, 1, també per les proporcions de l'envàs.

Anem a veure com es fa!

16/12/16

Botifarres amb bolets i castanyes

A casa ens agraden molt les botifarres, sobretot si són elaborades amb carns magres i tenen un toc picant de pebre.
També ens agraden molt els bolets i les castanyes per això hem decidit cuinar un plat que ho tingui tot, un plat de tardor que t'alegra el dia. És relativament fàcil de cuinar i és boníssim.


14/12/16

.@firaorigens 5ª Fira Origens a Olot

Fira Origens és una fira Agroalimentària on es mostren Productes de Qualitat catalans. Es tracta d'una fira enogastronòmica on els protagonistes són els productors que ofereixen els seus productes per a tastar a canvi de tiquets o comprar-los per casa.


Aquest any se'n fa la cinquena edició i té èxit ja que el visitant pot aprendre a través dels tallers de cuina amb reconeguts cuiners, tastar els millors productes de proximitat i comprar directament al productor.

12/12/16

.@costabrava Girona Food and Wine Tour

Dissabte passat, gràcies a la iniciativa del Patronat de Turisme Costa Brava Girona vam poder gaudir d'un tour enogastronòmic a la ciutat de la mà de Girona Food Tours.

L'inici va ser al local del Girona Food Tours per acreditar-nos i iniciar la ruta.

La primera parada que vam fer va ser a Casa Moner per menjar el típic xuixo de Girona acompanyat d'un cafè amb llet. Cal dir que era un xuixo molt ben elaborat, amb la massa fina, cruixent i gens oleiosa. Farcit d'una bona crema pastissera.


9/12/16

[#Vi] Floresta del Celler Pere Guardiola

L'altre dia vam anar a sopar al restaurant El Trull d'en Francesc a Boadella d'Empordà, concretament vam fer un menú tradició tal i com us explicàvem en aquest post.


Però jo ara no us volia parlar del menjar ni cap plat en concret, sinó del vi que ens van servir, el Floresta, un vi negre amb D.O. Empordà del Celler d'en Pere Guardiola de Capmany, un poble privilegiat amb diversos cellers de molta qualitat.