6/4/16

Tret de sortida al Vivid @EmpordaWine

Divendres passat va tenir lloc a la Cooperativa de Garriguella el tret de sortida al Vivid, el festival vinculat al món del vi, amb un taller de cocktails by Gerard Ruiz. De la mà d'aquest carismàtic i entusiasta bartender vam poder veure l'elaboració de diferents cocktails amb l'exclussivitat d'estar elaborats, per primera vegada, amb una base de vi, el Tramuntanart, o cava, el Brut Nature de Jassa Vella.


Així doncs vam iniciar la inauguració del Vivid amb un cocktail Mojito 2.0 de maduixa amb vi blancTramuntanart que molt amablement ens va fer el gerent de l'empresa Cocktail Time, Gerard Ruiz.


Cal dir que em va sorprendre agradablement i que es tracta d'una mescla suau molt agradable en boca.


Vam iniciar el taller amb una breu explicació de la paraula cocktail, que resulta que ja es feien a l'antiguitat, i nosaltres pensant que era una cosa moderna! L'etimologia de la paraula ve de Cock i Tail, que literalment significa cua de gall i és perquè a les baralles de galls ja se'n prenien de barreges de diferents alcohols.


En Gerard ens va comentar que ell fa servir productes kmO en els seus cocktails, un punt favorable a tenir en compte. També ens va comentar, que en els cocktails, com en el menjar, entren per la vista, per tant si els decorem amb una fruita vistosa com una maduixa tallada en forma de flor o un ventall de poma deshidratada, sempre quedarà millor :)


Us deixo amb un dels coktails que va preparar durant el taller, que va ser molt interessant.


Garriguella Queen

Se serveix en Copa de cava

20 ml de suc de poma natural
20 ml de licor de flor de saüc
Top up de Cava Brut Nature La Jassa Vella
Garnish: ventall de poma

Degustació:Tocs a fruites blanques com la poma verda, el meló, la pera, molt floral i fresc.

En va preparar 5 més que van estar molt bé, sobretot per la diversitat d'ingredients que fa servir i per la combinació que acaba creant. Alguns són més de caire professional, però altres ens els podem fer a casa. Jo m'animaré a provar-ne algun i vosaltres?

Cocktail dins d'una magrana amb fum de roure

4/4/16

M'encanta Renova @wellbeingworld!

Avui us mostro us col.laborador nou al blog, Renova. Jo no tenia ni idea de la varietat de colors que tenien els seus rotllos de paper de W.C. Són superdivertits i vius, els fan en color verd pistatxo, vermell, blau, lila, taronja, marró, negre, entre altres. Alguns són temàtics per dies especials.


La veritat és que alegren molt el bany i li donen un toc de color molt bonic i més sofisticat. A més la gama de colors és tan diversa que pots agafar un to més sofert o més extremat, a gust de consumidor. També t'ofereix la oportunitat de donar un ambient nou al bany, ja que sembla extrany però canviant els colors del paper de water i si el podem combinat amb les tovalloles, sembla que tinguem un bany nou.


A Renova podem trobar mocadors de paper que sempre són ben útils. I sobretot, que això ja ens interessa més als blogers culinaris, tovallons molt macos que ens ajudaran a tenir parar la taula amb una excel.lent presentació. Nosaltres els posem quan tenim convidats ja que són originals, vistosos i forts, no s'esparrequen a la primera fregada. En tenen de molts temes diferents, de flors, de conills i altres.


El mateix passa amb el paper de cuina, ens decora el pedrisc amb el seu color i dibuix i, a la vegada, és un paper resistent.

Jo a partir d'ara sempre vull Renova a casa meva, tant per la seva qualitat com per la gran varietat que disposen.


1/4/16

Coca amb sucre llustre

La recepta d'avui és una recepta dolça i precisament d'una cosa que m'agrada molt, la coca. Es pot menjar per esmorzar, per berenar o de postres, a tota hora bé de gust, o almenys a mi ;)

Es tracta d'una coca ben senzilla de fer i elaborada amb quatre, literalment, ingredients bàsics.


Ingredients:
  • 4 ous
  • 125 g. de sucre
  • 150 g. de farina
  • suc de mitja llimona
  • 1 sobre de llevat


Elaboració:

Primer de tot separem les clares dels rovells i encenem el forn que es vagi escalfant a
Batem les clares a punt de neu i afegim la meitat del sucre.


Fem el mateix però amb els rovells i la resta del sucre. Afegim el suc de la mitja llimona.


Barregem les clares amb els rovells i anem incorporant la farina i el llevat, tamitzant-la per evitar que hi hagi impureses.
Evoquem la mescla en un motlle de silicona i enfornem la coca 1 hora aproximadament amb opció dalt i baix, vigilant que no es cremi.


Per presentar la coca l'empolsem amb sucre llustre que queda molt bé i és fàcil de fer. Agafem sucre normal i el passem pel túrmix fins que ens quedi un pols ben fina. Podem fer-ne més quantitat i el guardem en un pot hermètic per altres ocasions.


Consells de degustació:

La coca la podem folrar de xocolata, negre, amb llet o blanca, o també hi podem posar fruits secs, com ara pinyons o ametlla granulada.
Nosaltres l'hem tallat a quadradets perquè l'havíem de dur a la presentació del meu llibre "Cuina i Reaprofita".


30/3/16

Formatges Guanyadors al Lactium 2016


Abans de clausurar la nostra jornada al Lactium no hi podia faltar el Tast final amb els formatges guanyadors de la Fira maridats amb vi i cervesa artesana. Aquests són triats per un jurat que es reuneix de bon matí al Temple Romà per la deliveració.


Vam tenir l'honor de tastar:
  • Iogurt natural de vaca, el de vidre de Granja Armengol
  • Astruc Mas El Lladre
  • Madurat de cabra Mas Rovira
  • Formatge d'ovella Idiazabal de Pedro Zuguarregui, Tolosa
  • Formatge blau de Búfala de Muntanyola
 
 

Els formatges els vam combinar amb nous, panses i melmelada de gerds i els vam maridar amb un vi blanc de vinyes velles, el Bonans, varietat xarel.lo, fermentació innoxidable, molt fresc i agradable i amb una cervesa artesana, la Vicbrewery, molt afruitada, amb un toc de mango força destacat.


Us deixo amb la llista dels guanyadors del Lactium 2016:

Iogurt Natural Vaca
  • Or: Vidre de Granja Armengol
  • Plata: Vidre de Granges Comas
  • Bronze: Grec de Granges Comas
Formatges de Cabra-Quallada Enzimàtica
  • Or: Valdecabras
  • Plata: El Miner d’Espinelves
  • Bronze: Curat de Cabra Montbrú
Formatge d’Ovella-Quallada Enzimàtica
  • Or: Capricho de Guaqra Las Almunias
  • Plata: Quesos la Vasco Navarra de Olazagutia
  • Bronze: Montequesos Pataoveja
Formatges Blaus
  • Or: Búfala de Muntanyola
  • Plata: Blau de Sora de Mas Rovira
  • Bronze: desert
Formatges Ovella Idiazabal i Manxec
  • Or: Pedro Zuguarregui – Tolosa
  • Plata: Aizpea – Olaberría
  • Bronze: Julen Karasatorre Aguarin
Formatges de Vaca
  • Or: Astrua de Mas Lladré
  • Plata: Curat de Provençal de Riudellots
  • Bronze: La Pubilla de Murgó
Formatges de Cabra-Quallada Àcida (Pasta tova)
  • Or: Carbonera de Cuirols
  • Plata: Petit Herbes de Mas Rovira
  • Bronze: Petit Cendrat de Mas Rovira
Formatges d’Ovella-Quallada Àcida (Pasta tova)
  • Or: Petit Blanc de la Valette
  • Plata : Rodoret Ovella d’Artefor
  • Bronze : Los Casareños de Flor de la Dehesa
Formatges Frescos Mató/-Recuit
  • Or:El Canadell
  • Plata: Postres Artesans Santa Eulàlia Recuit Drap
  • Bronze: Formatge Fresc Vaca Granja Armengol
Premi Millor Formatge Català 2016
  • Astruc del Lladré – Les Lloses
Premi Millor Iogurt Català 2016
  • Granja Armengol Vaca
Menció especial
  • Queso Valdecabras semicurado

27/3/16

Showcooking de pastissos de formatges al Lactium


A la tarda es va fer un altre showcooking també amb l'Angelina a la carpa del Centre Cívic del Montseny. Aquí es van cuinar tres receptes dolçes fetes amb formatge.

- Pasta de full amb poma, mató, mel i ametlla crocanti


- Pastís de formatge cremós


- Suflé dolç de Torta del Casar: molt original i realtivament fàcil de fer.


A partir d'una roux, amb farina, mantega i llet ben barrejats, ous i el formatge que hi vulguem posar. En aquest cas la Torta del Casar, que és un formatge d'ovella de la regió de Càceres. de gust molt potent. Ho deixem al forn uns 45 minuts aproximadament i ja veurem que es va inflant, d'aquí ve el seu nom precisament.


L'elaboració de la pasta fullada és la mateixa que us explicava al primer post sobre el Làctium, però amb la diferència que aquella servia com a entrant ja que era salada, tot i donar-hi el toc dolç. aquesta és més com a postres, ja que tots els ingredients així ho mereixen.

Nosaltres que vam tenir l'ocasió de tastar les dues coques podem dir que ambdues tenien el seu toc i que per algú a qui li agradi el contrast de gust dolç i salat hauria d'optar per la primera.


Pel que fa al pastís de formatge us diré que només es fa amb tres ingredients, uns 600 g. de formatge fresc de cabra, 4 ous i sucre.


Una altra cosa interessant que ens va explicar l'Angelina, és que quan separem els rovells de les clares, en aquest pastís i en altres que fem a casa, muntem les clares amb un xic de sal per tal de que es muntin millor. També és important blanquejar bé els els ous amb el sucre, és a dir, barrejar fins que obtinguem una consistència de crema.

 

Amb només aquests tres ingredients i posats al forn uns 40 minuts ens surt un pastís ben cremós i gustós.


Per adornar van fer una salsa amb maduixa triturada, però també s'hi pot posar un coulis fent un almívar, tot i que així queda més sa i amb uns quants fruits vermells pel cim, el ressalta tant de gust com d'aspecte.


En conclusió, una molt agradable estona entre fogons i amb unes receptes molt interessants.