23/7/15

El 9 Suprem

Dissabte passat, per celebrar el Sant de ma mare, Olga, vam anar a provar un restaurant del qual ens n'havíen parlat molt bé però no trobavem l'ocasió d'anar-hi. el 9 Suprem Així que vam aprofitar el calorós dia i després de la piscina vam fer el seu menú de dissabte. Cal dir que el preu del menú, 11 euros, té molt bona relació qualitat-preu.

El local és ampli i lluminós i el servei ràpid i atent. El menú consta de quatre primers, quatre segons i quatre postres. Potser el repertori no és gran però els plats valen la pena.

El dia que hi varem anar podies triar entre:


També hi havíen més opcions de plats però tenien suplement:


Nosaltres ens vam decantar per agafar una mica de tot i partir-nos-ho, així ho proves tot i no et quedes amb les ganes de veure quina pinta fa o quin gust té.


Jo em vaig partir amb el meu home, les patates braves a l'estil Arola. Les havía vist a la tel.levisió en algun dels varis programes culinaris que fan ultimament, així que vam decidir tastar-les.
La presentació bona, tres patates farcides de la salsa brava. Molt bones però ens va semblar una mica escàs, una patata més no hagués anat malament.


També vam agafar la lasanya de verdures amb crema de tomàquet i orenga. Excel.lent presentació. Una lasagna molt fina amb capes de verdura tallada fina: pastanaga, tomàquet, esbergínia i carbassó, La crema del plat molt ben encertada. Un plat molt lleuger tot i ser una lasanya.


Els segons van ser:


Boletes de carn fregides i crema de pernil. Idea original, unes mandonguilles seques però a la vegada meloses i acompanyades amb la crema de pernil. Potser hi hagués faltat un xic d'aquesta saborosa crema per sucar-les.


L'altra segon van ser els farcellets de carbassó amb pollastre rostit, formatge brie i soja. Un plat molt visual, dos farcellets que embolcallaven un farcit molt melós de pollastre, semblava de croqueta.
La salsa també molt bona i original.


Com a postres vam decantar-nos per la mousse de iogurt. És el que menys em va agradar de l'àpat ja que la textura de mousse no era l'adequada i tenia massa gust de nata, enlloc del iogurt. Al cim coulis de maduixa, massa poc per tota la mousse.


La tarte tatin que va demanar el meu home feia bona pinta. Servida amb una galeta Maria com a base i coronada amb nata d'esprai i caramel.


En resum us diré que erem cinc a taula i tots varem quedar molt satisfets dels plats, ja que són elaboracions innovadores integrades en un menú de qualitat i molt bé de preu. Hi tornarem!

22/7/15

.@HomeoBoiron T'has donat un cop?

Ara a l'estiu se surt més i es fa més el boig. Que si anem a la piscina corrents i rellisquem, que si juguem a futbol a la platja i ens regirem el peu o altres activitats que durant l'hivern no fem però que sovint ens deixen una marca en forma de blau o encara pitjor d'esguinç.


En aquests casos va molt bé tenir Arnica gel formulat amb aquesta planta antiinflamatòria ideal per posar després d'un cop. El gel Arnica reduiex la inflamació homeopaticament i també la fatiga muscular i el dolor. Aplicat mitjançant un suau massatge fins a la total absorció, és apte per a tota la família.

21/7/15

Ous farcits d'estiu

Està fent una calor extrema des de l'inici de l'estiu, així que aquest anys mes que mai només em venen de gust plats freds. Amanides d'hortalisses i de verdures o llegums són una bona opció de primer. I de segon podem fer uns ous farcits com el que farem avui, que també podrien servir de primer plat o d'entrant. Són fàcils de fer, bons i vistosos, anem a veure'ls!


Ingredients per a fer 6 ous:

6 ous de pagès
1 tarrina de formatge fresc d'untar
2 llaunes de tonyina amb oli d'oliva verge extra
olives farcides d'anxova
pebrot vermell escalivat

Elaboració:

Bullim els ous, els refredem i els partim per la meitat.
En traiem el rovell i els barregem amb el formatge i la tonyina.
Farcim els ous amb la mescla anterior i decorem amb pebrot vermell i meitats d'oliva.
Servim freds de nevera i estna bonissims, a més ens estalviem les calories de la maionesa. Això vol dir que tinguent en conte que un ou sol aportar unes 80 calories, amb el farciment més lleuger que hem triat, amb cada meitat d'ou obtindriem pràcticament les mateixes calories que si el mengem dur sencer.


Consells de degustació:

Els ous farcits ademeten molts ingredients, l'ou combina bé amb gairebé tot; palets de surimi, salmó, formatge, anxoves, entre altres que tinguem a la nevera.
Com a salsa també s'hi pot posar maionesa, salsa rosa, tàrtara, de mostassa i altres que ens vinguin en ment.
Quan a la presentació, queden molt bé també amb el propi ou dur ratllat al cim o amb alguna anxova.


20/7/15

Els dolços d'Oporto

Oporto és la segona ciutat més important de Portugal després de Lisboa.


La seva gastronomia és molt variada amb força presència de peix fresc, el bacallà sobretot. Hi ha una dita portuguesa que diu que hi ha 365 maneres de cuinar el bacallà, una per a cada dia de l'any. Exemples com al bacalhau à brás, molt conegut a la zona.


També trobem típic la Francesinha, un sandwich molt contundent farcit de carn, pernil i ou i cobert de salsa picant i frijoles, un altre ingredient típic amb el que es fa la feijoada.

Nosaltres avui ens centrarem més en l'apartat dolç, tant pel que fa les seus vins, com l'Oporto com als seus pastissets.
I és que a Oporto trobes moltes moltes pastissseries amb els aparadors plens de pastissets i galetes. La tradició monacal ha influit en el repertori tradicional, amb elaboracions semblants a les nostres.
Destaquen els dolços elaborats amb ou, com el toucinho do céu, les queijadas de Sintra (petits pastissets de formatge)o els famosos pasteis de nata, coneguts també com pastéis de Belém.


Vam tastar una caixeta variada amb diferents pastes, hi havía els pastissets de Belem, molt bons, amb un farcit semblant a la nostra crema però més densa.

Pastisset de Belem
També hi havía rovells ensucrats, pasta de full coberta de xocolata i algun semblant a la massa del donut, esponjós.


Acompanyat del vi d'Oporto, un vi dolç que combina perfectament amb aquestes elaboracions. Un vi natural i fortificat produit exclussivament amb el raïm de la regió del Duero,


El vi amb el que hem maridat les pastes és un Porto Cruz Tawny DO de les Bodegues Arlindo da Costa Pinto e Cruz. Té un color cirera i aromes d'avellana i caramel. En boca té records a fruits secs.

19/7/15

[#Cervesa] @barcelonabeer



Nom: Barcelona Beer

"Barcelona és la ciutat de la inspiració, del clima mediterrani, de la gastronomia. Creativa, amable, emprenedora i oberta al món…
… Com la nostra cervesa. Barcelona Beer. Un homenatge a la nostra ciutat. A una forma de viure i d’entendre la vida. Elaborada amb una aigua increïblement pura i una selecció de les millors maltes per aconseguir una cervesa molt especial. Molt nostra."


Marca: Barcelona Beer
Tipus: American Pale Ale (fermentació alta)
Fabricant: Barcelona Beer Company S.L.
Origen: Barcelona, Catalunya
Fermentació: Alta
Grau: 5%
Ingredients: Aigua (Font del Regàs), maltes (Pale Ale, Caramunich Tipus II), llúpols (Magnum, Perle i Cascade), llevadura.
Mida: 33cl
Web: http://www.barcelonabeercompany.com
 
 

Aspecte: De color daurat pronunciat, una mica tèrvola.
Aroma: D'una mena de caramel, amb un punt de dolçor.
Gust: Pronunciat, amb regust amargant de la malta i el característic toc dolç final.
Cos: Tot i ser rossa, té una mica de cos, força gas i per tant, escumosa.


Comentari: A destacar una cervesa feta a la nostra terra, concretament de Barcelona. Amb un disseny d'ampolla senzill i alhora que crida l'atenció, els nostres companys barcelonesos han fet una cervesa artesana per deixar marca.
A destacar que l'aigua que utilitzen no és una aigua qualsevol no, sinó que utilitzen aigua "de marca" que podríem dir, la de Font del Regàs.
A més a més, un parell de maltes per donar-, així com diversos llúpols, 2 d'origen americà (el Magnum i Casade) i un altre d'origen alemany (Perle)
Una bona cervesa a tenir en compte i no perdre-li la pista!


Salut i birres!!

.@Sandwich_Thins amb truita de patates i dues salses

Ara a l'estiu a qui no li ve de gust una bona truita de patata i ceba? La veritat és que tant a l'hivern com a l'estiu podem gaudir d'aquest plat present a gairebé totes les llard. La única cosa és que mentre que a l'hivern te la menges calenta i acabada de fer, a l'estiu optes per opcions més fresques, com ara servir-la com a entrant amb llom arrebossat fred també, o a daus per picar o en entrepà.


Nosaltres hem aprofitat que tenim els fantàstics Thins  per fer-los servir com a base.


Primer de tot torrem una mica el pa Thins i el suquem amb tomàquet, oli i sal. Si preferiu sense sucar també queda bo.
Disposem la truita de patata i ceba tallada a tacs al cim i hi afegim maionesa i ketchup.

Opcionalment s'hi pot afegir alguna fulla d'enciam o fins i tot alguna rodella de tomàquet, ara que estan al seu punt.


Ens queda una recepta relativament ràpida, fresca i saborosa. Ideal per a un dia calorós després de venir de la platja amb una beguda ben refrescant :)

17/7/15

Patates i ous ferrats amb pètals de sal trufats

Avui us presento un plat senzill i clàssic i molt llaminer, patates fregides amb ous ferrats. I pensareu que té aquesta recepta que la faci diferent? Doncs una sal que fa que un plat molt normal pugui convertir-se en una exquisitessa. Anem a veure-ho!


Ingredients per a 2 persones:

4 patates de la varietat Agria de Patatas de Calidad
4 ous de gallina campera
oli d'oliva verge extra
pètals de sal trufada de Sal Gourmet


Elaboració:

Fregim les patates en abundant oli d'oliva.


Una vegada rosses, en el mateix oli hi fregim els ous fins que vinguin daurats.


Servim les patates amb els ous i espolsem els pètals de sal trufada al cim.


Queda un plat amb un gust més intens i potent. Els ous amb el toc de sal estan divins i les patates també. Proveu-ho a casa i ja em direu :)


16/7/15

Xocolata @hersheys

Del nostre viatge de l'any passat la Costa Est d'Estats Units ens en queden molt bons records, sobretot de la ciutat de Nova York. Arribar a la gran ciutat per primera vegada és mirar enlaire i deixar-te amb la boca oberta. Els seus impressionants rascacels fan de Nova York una ciutat inaccessible però en canvi quan passeges pels seus carrers de seguida te la fas teva. És un ciutat fàcil per moure't, totalment diferent del que pot semblar.


Doncs a part dels records també varem portar els típics m&m's, visita obligada a la seva botiga del Time's Square, I la xocolata de Hershey's, la coneguda marca que fabrica els famosos kisses vistos al cinema i en alguna coneguda sèrie de tel.levisió, també amb la seva botiga a la famosa plaça.


Hershey's són el fabricant de xocolata més gran d'Amèrica del Nord. Té la seva seu a Hershey, Pennsylvania, llar també del Chocolat World Hershey's, hagués estat bé poder-hi fer una visita i tot que hi vam anar a Pennsylvania però per veure l'estatua d'en Rocky i les conegudes escales on entrenaba a la pel.lícula.


Així doncs tornant al món del pecat de la xocolata dir-vos que el gust que té aquesta marca fundada l'any 1894 és especial, fina i delicada com si fos un bombó. Particularment la trobo molt diferent que a la que estem acostumats aquí.

Us ensenyaré algunes varietats que vam tastar:

De xocolata amb ametlles
De xocolata blanca amb cookies
De xocolata amb llet
Totes eren bonissimes però si n'hagués de triar una em quedo amb la de xocolata amb ametlles, tot i que la blanca amb cookies, era fina, gens empalagosa i no tan dolça com acostuma a ser aquesta "xocolata" (ho poso entre cometets perquè s'hauria de dir manteca més que xocolata).