19/6/15

Restaurant Can Bosch

Aquest passat Nadal, per Nitbona, els nostres respectius regals van ser un vol en globus. El meu pare feia temps que hi volia anar i a mi també em feia gràcia, així que vaig comprar vols per tots 4, el meu germà no va voler.

   
Trobo molt interessant l'experiència, em va agradar. És d'aquelles coses que almenys un cop a la vida les has de fer.


L'últim dissabte de maig, aprofitant que havia deixat de bufar la ditxosa Tramuntana, vam anar cap a Colomers que és on partiem amb el globus. Allí ens esperava l'equip de Globus Empordà per emprendre el vol. Estaven acabant d'inflar els globus per tal d'inciar el nostre esperat vol.


Una vegada el globus a punt vam saltar dins la cistella i cap amunt. En mica en mica ens enlairavem tot observant com ens allunyavem del terra cada vegada més. Al principi fa un xic de cosa, però t'hi acostumes ràpid i li agafes el gust. El paisatge que veus és genial, tots els camps ben definits com si algú els hagués tallat amb esquadra i cartabó. I les boles de palla, els "quesitos" com en diu el pilot fan una gràcia així tan petits com els veus des de l'aire.


El viatge dura cap a 1 hora i vas veient camps, poblets plens de cases rústiques, carreteres i de fons les Illes Medes, també Girona, i acabes aterrant en un camp apte per fer-ho, nosaltres a Ullastret.


Seguidament vas a esmorzar, a fer un dinar gairebé per la quantitat.


Vam anar a Púbol, on hi ha el Castell de Púbol,  la Casa de la Gala, al restaurant Can Bosch. Un restaurant de tota la vida on fan menjar casolà d'elaboració tradicional.

Ja ens tenien les taules preparades per als voladors del globus amb una safata variada d'embotits de qualitat: llom, pernil salat, llonganissa, fuet, catalana, bull negre i blanc.


Una bona amanida com les de tota la vida, amb enciam, ceba, tomàquet, remolatxa, bròquil en vinagre, pastanaga, pebrot vermell i olives.


Unes llesques de pa de pagès ja sucat per acompanyar els embotits.


També botifarra amb mongetes seques i mongets i una mica d'all i oli de la casa picant com una mala cosa, massa pel meu gust i estòmac.


De beguda vi de la casa, graciosa i aigua fresca, que feia calor aquell dia.

I com a colofó d'un començament de dia bo i acabament del vol una copa de cava amb grana de capellà, avellanes, ametlles, cacauets i panses.


18/6/15

Sopem @Sandwich_Thins

Conèixeu els pans Thins? Si els heu provat sabreu lo bons que són i la de varietat de receptes que et permeten fer i per tans sols 99 calories, Un pa sa, lleuger i tendre que va perfecte per a un sopar ràpid i bo a la vegada.


Els pots fer freds, passats pel torrepa o al forn. Només has de triar els ingredients amb el que els vols combinar i llestos! A la seva pàgina web us dóna un munt d'idees per treure'n el màxim profit.


Nosaltres avui els hem combinat amb truita de patates. Sucant bé el pa amb tomàquet i amanit amb sal i oli d'oliva verge extra, hi poses els daus de truita pel cim i ja ho tens. Ho pots servir fred o calent, com t'agradi més :)


I ara amb la calor el que ve més de gust és tipus fred, per exemple, agafant una fulla d'enciam, tomàquet, gall d'indi i formatge light. Ho acompanyem amb una salsa lleugera de maionesa i mostassa i llestos.


Tenim un sopar fàcil de digerir i gens pesat que ens ajudarà a dormir millor ja que ens sentirem més lleugers.


Gaudim de les nits d'estiu i sopara a la fresca amb aquests pans Thins, nosaltres seguirem...




17/6/15

Gelat @RRRocambolesc

Fa uns dies El Celler de Can Roca ha tornat a sortir com al millor restaurant del món, tot un privilegi tenir a la vora un equip tan professional. De moment al seu restaurant encara no hi hem pogut anar, però de moment ens conformem amb la seva gelateria @RRRocambolesc. El germà petit dels Roca, en Jordi, porta la gelateria, juntament amb la seva dona, l'Alexandra.

Situada al centre de Girona, en tenen dues més, una a Platja d'Aro i l'altra, recent oberta a Madrid.
Nosaltres vam anar a fer el primer gelat de la temporada i no ens podiem estrenar de cap millor manera ;)

Vam demanar la tarrina petita, ja que sortiem de dinar d'un restaurant proper i amb postres inclós.
El meu home el va agafar de xocolata i toppings de flors cobertes de xocolata. Com que feia poc hi havía hagut el Temps de Flors, es veu que encara en quedaven. Li va agradar molt, sobretot el gust absorbent i realista de la xocolata. I la textura és perfecte, cremosa i freda però no gelada, m'enteneu oi?


Jo em vaig agafar el de iogurt i amb toppings d'avellana garrapinyada, brownie i xocolata blanca. El gelat de iogurt és sublim, de gust potent, làctic però no àcid, equilibrat. I els toppings bonissims, la xocolata queda sòlida, de manera que quan et menges el gelat la trobes cruixent. Bonissim tot.


De fet ells et proposen el gelat làctic, que es basa en iogurt i toppings de cotó de sucre, dolç de llet i confitura de guayaba. Unes barreges ben ideades, com no, però jo aquell dia volia tastar-lo diferent ja que aquest ja l'havía provat al Firatast. Concretament va ser el primer gelat d'ells que vaig tenir el gust de gaudir.

16/6/15

#Arrós @PortaldeMar de #Pals


Aprofitant les Jornades Gastronòmiques de la Cuina de l'Arrós de Pals, on diferents restaurants del poble cuinen el conegut arrós de Pals* a la seva manera, tot oferint-lo al públic juntament amb una copa de cava, vam poder tastar alguns arrossos. Diferents restaurants proposen el seu arrós, a la cassola, amb bolets, mar i muntanya, entre altres.


Les degustacions es fan a Ca la Pruna, una casa fortificada del segle XV-XVI, molt important a la història medieval i moderna de Pals.


Nosaltres vam tastar l'Arrós d'Es Portal, un hotel gastronòmic situat abans d'entrar al poble, a peu de carretera, on es menja molt bé i l'entorn hi acompanya.


El seu xef Joan Carles Sánchez va presentar un Arrós d'ànec i trompetes de la mort. Molt bo, la carn d'ànec li confereix un gust particular i més potent encara a l'arrós, que ja el té també entre el sofregit i el bon gust del bolet.


*L'Arrós de Pals (arròs bomba, carnaroli i nembo de l'Arrós l'Estany de Pals, SLP. i l'arrós semillarg cristal.lí integral d'Arrós Molí de Pals (Arrós de Pals, S.L.)) és un producte que forma part del Girona Excel.lent, un segell de qualitat agroalimentària que promouen la Diputació de Girona i la Cambra de comerç per impulsar i dofondre en l'àmbit nacional i internacional els productes agroalimentàries gironins de la més alta qualitat.


Des de fa segles, els arrossos de Pals són dels més prestigiosos en l'àmbit gastronòmic. En una àrea extensa d'aiguamolls i maresmes entre les desembocadures de la Muga, el Fluvià i el Ter, s'hi va desenvolupar el conreu arrosser a partir del segle XIV.


Actualment una vintena de pagesos en conreen unes 750 hectàrees, que es reparteixen entre dos parcs naturals; els dels Aiguamolls, a l'Alt Empordà, i el del Montgrí, les illes medes i el Baix Ter, al Baix Empordà.


15/6/15

Amanida de llenties

Ara amb la caloreta venen de gust plats més refrescants. Les amanides en són un bon exemple i se'n poden fer de moltes maneres. Amanida de pasta, d'arrós, de quinoa, de cuscus i també de llegum. Una opció sana i nutritiva que acompanyada amb vegetals ens alegrarà el plat i la panxa.


Ingredients per a 2 persones:

200 g. de llenties pardines
enciam de la varietat que més us agradi, jo he posat mesclum i algun cabdell
tomàquet de la Pera
pastanaga
ravanet
cogombre
olives farcides d'anxova
vinagre de Mòdena
oli d'oliva verge extra
sal i pebre


Elaboració:

Rentem tots els vegetals ben nets. Els tallem petits i els barregem amb les llenties ja cuites. Amanim amb el vinagre, l'oli, la sal i el pebre. Remenem i emplatem.


Comentari dietètic:

Les llegums són un aliment molt sa i amb una bona quantitat de proteïna vegetal. Ara a l'estiu presentant-lo en forma d'amanida podem fer-ne un plat únic, ja que obtindrem les vitamines i minerals dels vegetals més les excel.lents propietats de les llegums, com ara l'aport de fibra i pocs greixos que tenen.


Dels vegetals destacariem el licopè del tomàquet, que ens ajuda prevenir l'envelliment actuant d'antioxidant i el betacarotè de la pastanaga que fa de precursor de la vitamina A, que ens ajuda a bronzejar.
Un altre punt interessant és l'amaniment, l'oli d'oliva ens ajuda a tenir la pell bonica gràcies al contingut de vitamina E que té i el pebre ens ajuda a mantenir joves.

8/6/15

Mandonguilles amb sípia i pèsols

Un plat que m'agrada sempre, però especialment quan és la temporada de pèsols són les mandonguilles. Fetes amb sípia o sense, de totes maneres són bones i la veritat és que amb salsa i els pèsols si decidim posar-hi sípia queda força camuflada.



Ingredients per a 4 persones:

  • 500 g. de carn picada de mandonguilla*
  • 1 sípia bruta grandeta
  • 500 g. de pèsols frescos
  • 1 pot gran de tomàquet natural triturat
  • 2 cebes de Figueres mitjanes
  • sal, pebre, sucre i oli d'oliva verge extra

*En aquest cas el nostre carnisser ens ha venut directament la carn de mandonguilla però si la volem fer a casa, és senzill. Agafariem 500 g. de carn picada (meitat porc, meitat vedella), la posariem en un bol amb una picada d'all i julivert, pa remullat amb llet i un ou fresc. Ho barregariem tot bé, se salpebra i es deixa reposar durant 20 minuts.


Elaboració:

Començem agafant la carn de mandonguilla per anar fent boles petites que enfarinarem i anirem fregint en un cassola amb oli d'oliva ben calent.
Una vegada fregides les reservem.
Primer netegem bé la sípia i la tallem petita per fregir-la en oli d'oliva.
Ara anem pel sofregit, posem les cebes tallades tallades fines en una cassola amb oli d'oliva i quan aquestes estiguin daurades hi afegim el tomàquet, sal, pebre i un xic de sucre per corregir l'acidesa del tomàquet. Coem tot a foc baix aproximadament uns 20 minuts.
Passat aquest temps incorporem les mandonguilles i els pèsols prèviament bullits durant 10 minuts. Deixem coure tot uns 5 minuts més i ja ho tíndriem.

Surt un plat mar i muntanya, amb la sípia que li confereix un gust particular i la carn de mandonguilla, molt gustosa i amb una salseta perfecte per a sucar-hi pa. Jo gaudeixo molt menjant aquest plat.

A més és un plat que admet moltes variants ja que es pot fer sense pèsols, només amb tomàquet i també amb o sense sípia. Un altre ingredient que hi queda  molt bé són els bolets.

2/6/15

Brownie de cacau amarg

Un dels nostres viatges d'estiu va ser Punta Cana, la veritat voliem un lloc bonic per descansar. I el Carib ens agrada molt, el seu mar blau i la seva sorra blanca amb els hotels de luxe tot inclós, que tant et fan un coctail a la platja, com un sopar romàntic en un dels seus restaurants temàtics o pizza a la matinada.


D'allà els únics souvenirs que vam portar van ser de menjar, com gairebé sempre. Trobo que són una bona alternativa a les típiques figuretes que es converteixen en un niu de pols i fan nosa.
Doncs vam dur cacau amarg en boles, cafè, sucre morè, ron i xocolata.
El sucre morè el tenen molt bo, al igual que el ron com a país productor que en són. De les boles de cacau en vam provar de fer xocolata desfeta, dissolent-les amb llet calenta però no ens va acabar de convèncer. Així que buscant i pensant què en podia fer se'm va ocorrer, després de llegir altres receptes de brownies, fer la meva pròpia usant aquest cacau. Anem a veure com:

Ingredients:

3 boles de massa de cacau*
250 g. de sucre
110 g. de mantega
1 cullerada de cafè de sal
2 ous mitjans
85 g. de farina de blat


Elaboració:

Primer de tot preesclafem el forn a 165ºC.
Fonem la mantega al microones.
En un bol barregem el sucre i el cacau, que haurem ratllat les boles per a obtenir-lo. Hi afegim la mantega calenta i remenem fins que quedi tot ben incorporat.
Hi tirem un polsim de sal i els ous, d'un en un, mesclant-los bé.

Incorporem la farina a poc a poc sense deixar de remenar.


Evoquem la barrega en un motlle de silicona i fornegem durant uns 20 minuts aproximadament. Podem comprobar amb un punxó que ha de sortir mig net ja que sinó el brownie ens quedaria eixut.
Deixem refredar el brownie i ja el podem tastar!


* Les boles de massa de cacau amb les quals hem elaborat la recepta són els grans de cacau que primer es torren i després se'ls hi treu la pell, els molen i en fan boles per a tenir-los a punt per a fer begudes.


Cal dir que al emprar aquesta xocolata més amarga, el brownie té un gust força potent de cacau. De fet a la recepta s'hi afegeix força sucre, ja que aquest cacau no en porta.
Una altra cosa que afegirem és que el cacau té moltes propietats bones; és un antioxidant excepcional, conté fibra i minerals, com ara el ferro, bo en casos d'anèmia, el magnesi, per no cansar-nos tant, el potassi, excel.lent diurètic i el fòsfor, que per la memòria ens anirà bé. Ens aporta vitamines A, que té cura de la vista, vitamina C, que ens ajuda ser joves i algunes del grup B. També destacariem la teobromina que porta, un bon estimulant que ens proporciona energia.

1/6/15

Entrepà vegetal amb gall d'indi

Ara que ve la caloreta a l'Empordà, ens venen de gust aliments més frescos. A l'hora volem mantenir una dieta sana de cares a l'estiu que ja gairebé el tenim aquí. Doncs la recepta que avui us proposo és saludable i senzilla de fer, anem a veure-ho!



Ingredients:


Elaboració:

Primer agafem el pa i el partim per la meitat. El passem un xic pel torrepa, només perquè quedi cruixent.


Preparem una maionesa i la barregem amb mostassa a parts iguals.


Muntem l'entrepà posant la fulla d'enciam, les rodelles de tomàquet, un toc de pebre, els talls de gall d'indi i la maionesa de mostassa.


Comentari dietètic:

Sempre es diu que el pa engreixa però també sentim que tot depèn del que li posis a dins. Ambdues afirmacions són certes. El pa conté aproximadament unes 250 calories per cada 100 g., per tant no és massa i més tinguent en conte que ens aporta energia de llarga durada. El que si s'ha de considerar és amb què el combinem. En aquest cas afegint enciam i tomàquet és una excel.lent opció per aportar fibra i vegetals i la incorporació del gall d'indi ens dóna proteïna magre i poc calòrica. La salsa que hi hem incorporat si que és més calòrica al estar feta amb oli d'oliva i ou, però al rebaixar-la amb la mostassa el contingut calòric disminueix.