21/1/15

Patates diferents

Les patates fregides solen agradar a agirebé tothom. Un plat fàcil de fer i que sempre acompanya bé un bon tall de carn. En aquesta ocasió les patates que us proposo són diferents, per canviar una mica de les típiques fetes amb oli d'oliva i prou.


Ingredients  per a 2 persones:
  • 5 patates mitjanes
  • all i julivert Gourmet Garden
  • oli d'oliva verge extra
  • 4 cullerades de vinagre de sidra Mayador
  • sal
  • 3 cullerades d'aigua 
  

Elaboració:

Primer de tot escalfem l'oli d'oliva en una paella a foc suau, la temperatura és important. Mentres tallem les patates a trossets petits, no gaire gruixudes.


Una vegada tinguem l'oli calent hi afegim les patates remoguent cada poca estona. Paral-lelament en un morter fem una barreja amb l'all i julivert, 4 cullerades de vinagre de sidra i 3 d'aigua. Mesclem bé tot i reservem.


Quan les patates estiguin al seu punt, no gaire torrades, més aviat tovetes com si fessim truita de patata, apaguem el foc i sense retirar-les de la paella, traiem l'excés d'oli, deixant-ne poquet.
 

Tornem a encendre el foc i evoquem la mescla que havíem fet anterioment. Fregim fins que les patates agafin un color més torrat i ja les podem emplatar.


Cal dir que són molt bones i gustoses, si us agraden amb un gust més potent podeu intensificar l'all o el julivert.


Una manera diferent de menjar patates fregides.

20/1/15

Dormim a l'Hotel @la_quadra

En el post anterior us parlava d'aquest establiment de restauració que tan ens va agradar i que els anys que porten de cara al públic i la gent que tenen reafirmen el seu bon treball en equip i el seu servei amable.


Després de dinar-hi vam fer una volta per l'Outlet de la Jonquera, que queda relativament a prop, i vam passar tota la tarda de compres. Cap al tard ja vam tornar a l'hotel a dormir. Les instal-lacions són molt comfortables, calefacció per estar-hi ben calent, tel-levisió i un bany ben complert.


L'endemà ens esperava l'esmorzar. Jo aquest primer àpat del dia sempre el gaudeixo molt perquè m'agrada el fet d'entaular-me, encara que sigui per prendre un got de llet amb cereals.


L'hotel disposa d'un buffet lliure amb molta varietat per triar, sobretot d'embotits. Una llonganissa execel-lent, així com el bull de fetge i negre, totalment artesans. També el llom era bo i el pernil i el seu xoriç picant. I destacariem també els formatges, n'hi havía quatre de diferents: Brie, manxego, Roquéfort i tendre.
Per combinar-hi una mica de codony o mel, també nous i panses, tot un luxe a primera hora del matí ja.


De pans podies optar entre el blanc, l'integral amb pipes o l'integral de motlle amb nous, bonissim aquest últim. Tomàquet, sal i oli d'oliva verge extra com fem aquí i ben sucat.


De dolç i havía coca amb ametlla i de xocolata. També galetes per sucar a la llet, crema de cacau, cereals diferents o magdalenes envasades.


Per beure tan disposaves de suc de taronja, com d'un assortiment de tes i infusions, cafè o fins i tot cacau en pols.


I encara un altre detall, uns iogurts bonissims de granja elaborats artesanalment i fruita variada: pinya, meló, kiwis, peres, taronges o mandarines.


Així que ja veieu un petit però molt gran buffet.

Nosaltres vam quedar encantats!

19/1/15

Llista de llibres llegits durant el 2014

Aquest passat any 2014 ha estat un any de molt poca lectura per a mi, sobretot en comparació amb altres anys. L'ús de la tecnologia mòbil amb programes com l'Instagram, el Pinterest i altres m'han fet perdre hores lectives. Suposo que deu ser normal en una societat com la d'avui dia, on qui no té mòbil no existeix.


Així doncs els llibres que he llegit aquest any 2014 són els següents:

2. El Diario de Bridget Jones, Helen Fielding
7. En nombre del amor, Nicholas Sparks
8. La enzima prodigiosa, Hiromi Shinya
9. Les nits de Lola Pàton, Mònica Soler
10. Cuina amb Joan Roca, Joan Roca Fontané
11. Receptes amb molt de gust (Esclat)
13. A Tavola, pasta Barilla 

Espero que aquest any en pugui llegir alguns més...

18/1/15

[Viatge #NY] Dinem al @TimHortons de #Canada

Després del sopar que vam fer la nit anterior al TGI Fridays (@TGIFridays), l'endemà al matí ens vam llevar ben d'hora, ben d'hora, ben d'hora (com diria cert personatge que conec ;)) per anar a visitar Toronto.
Així doncs vam pujar a l'autobús que ens passava a recollir davant el nostre hotel, el Sheraton At The Falls (@Sheratonatfalls), i vam fer l'hora i tres quarts escassos que ens separava de Toronto.


No us avorriré amb detalls sobre la ciutat, només comentar-vos que és una ciutat molt ben preparada per les baixes temperatures que assoleix a l'hivern. La guia que vam tenir a Toronto, que era colombiana, ens va comentar que al principi d'anar-hi a viure li va costar molt adaptar-s'hi pel clima.
La ciutat disposa de moltes zones subterrànies equipades de comerços, cinemes, restaurants i diverses zones de lleure per tal de passar l'estona a cobert de la fred de fora.

La visita va durar només un matí, en el qual ens van dur a veure la zona universitària, repartida en diferents facultats per tota la ciutat, l'ajuntament, les galeries Allen Lambert Galleria, dissenyades per l'arquitecte valencià Santiago Calatrava i l'emblemàtica Torre de CN.


En tornant, ens vam quedar a fer una visita al Niagara Falls canadenc, per poder visitar les Cataractes del Niàgara, aquest cop des de la part canadenca i potser, al meu veure, la part més espectacular i bonica de veure, ja que a la banda americana, es veuen de més lluny i només hi ha hotels i un casino.

 

Així doncs, en un moment va ser l'hora de dinar i ens van deixar aproximadament una hora i mitja per anar a dinar on volguéssim.


La nostra el·lecció aquest cop va ser un Tim Hortons (@TimHortons), una franquícia canadenca de fast food, especialitzada en entrepans, donuts i brioixeria, amb més de 3000 locals.


Els entrepans que vam escollir són:

- Chicken Salad. Aquest entrepà està fet amb pollastre assaonat, ceba, api i pebrots barrejats amb maionesa i pebre. Rematat amb enciam i tomàquet.

 

- Extreme Italian. Aquest està composat d'enciam, tomata, diverses capes de salamis sal-pebrats, llesques de parmesà i herbetes per condimentar.


D'acompanyament unes xips fregides artesanes calentes i de beure una llimonada i una Pepsi.

 

16/1/15

Restaurant Hotel La Quadra

Al poble muntanyós Maçanet de Cabrenys hi trobem un Hotel Restaurant molt acollidor anomenat La Quadra. Des del 1970 que aquesta família va obrir les portes que ofereixen un servei acurat en un entorn prepirinenc, envoltat de natura i paisatge. Remodelat recentment per tal de poder donar una imatge més renovada i comfortable i sobretot mantenint un tracte familiar.


La seva cuina típica de la regió, és a dir, amb senglar (quan és temporada, de gener a març), ànec, carns a la brasa i el seu famós plat caracterític La Peuada, especialitat de la casa des que van obrir les seves portes.
També disposen de diferents menús, com el de temporada, que un bon dia tastarem, el gastronòmic i altres per grups. La veritat és que tot fa bona pinta. 


Nosaltres donem fe del bon tracte familiar que caracteritza el seu hotel restaurant, així com de la seva bona cuina. Vam tenir l'ocasió de fer-hi el menú de migdia i ja ens va encantar.


El menú era a triar entre 3 primers, 3 segons i un postres de la carta. Un punt molt bo, normalment els postres de menú són limitats a flam, gelat o natilles.
A més per ser un menú diari, els plats estàven molt bé.

1ers plats:

- Croquetes de peix amb salsa romesco
- Carpaccio de vedella amb parmesà
- Trinxat

2ons plats:

- Galtes rostides
- Bistec al Roquefort
- Calamars a la planxa

Nosaltres ens vam decantar per:

- Un carpaccio de vedella amb parmesà; un plat molt complert i amb una generosa quantitat de parmesà.


I de segon:

- Bistec de vedella al Roquefort; un bistec força gran i cobert amb una salsa bona, no excessivament forta per ser d'aquest formatge blau tant potent


- Galtes rostides: excel-lent plat, tant quantitativament parlant com qualitativament, dues galtes amb un acompanyament de luxe: orallanes, panses, prunes, ametlles laminades i ceba ben rostides i també un dauphinois de patata, al igual que al meu plat.


Els postres encara millor, a triar de l'extensa carta:

- Crema de l'àvia: es tracta d'una copa amb un fons de coca, crema catalana i coberta de xocolata negra. Un postres bo i original, una versió seva de la típica crema catalana, però encara més bona. Decorada amb un physalis.


- Peres al cafè amb gelat de canyella: molt ben presentades, dues peres banyades amb tota l'aroma del cafè i el suau gelat d'aquesta espècia tan càlida i amb un xic de nata.


I com a detall de la casa, unes galetes per acompanyar el cafè.


Per beure cervesa i beguda amb gas entren al menú, així com un bon pa que serveixen. El servei en tot moment molt atent i amable i la cuina perfecte, generosa i ben executada.


Un restaurant molt recomanable en un ambient molt càlid, les seves parets amb volta i la seva llar de foc hi acompanyen bé.


15/1/15

Restaurant Mas Palau

Situat a les afores de Sant Gregori, a Ginestar, trobem el Restaurant Mas Palau. Una masia catalana del segle XVIII la qual disposa de varis salons de pedra i una àmplia terrassa.
Ofereixen una cuina catalana, cuidada i amb producte fresc de la Vall de Llemèna. Regentat per una parella, ella com a cap de sala i ell com a cuiner fan i desfan els menús i plats que ofereixen. El detall de decoració de la flor fucsia a la taula alegra el menjador.


Nosaltres hi vam anar l'endemà de Sant Esteve i el restaurant estava buit. Vam ser els únics i vam degustar el menú festiu de migdia.


El preu són 22 euros, no és car tinguent en compte que el producte és fresc però si el comparem amb altres restaurants, per aquest preu podrien oferir més. Més en el sentit de quantitat i de varietat de plats. Si ofereixes un menú festiu, que ho sigui, perquè si poses sardines o escudella o trinxat fa més de diàri.

Aquell dia el menú, compost per 4 primers, 4 segons i 4 postres a triar era:


Et serveixen unes olives negres bones per picar mentres esperes els plats.


Nosaltres vam optar per partir-nos els dos únics primers que ens feien gràcia;


- Un carpaccio de carbassó amb parmesà i pernil: un plat ben presentat, servit amb el carpaccio tallat molt fi com a base, mesclum, una mica de pernil i d'anxoves i gairebé gens de parmesà.


- Remenat d'ous amb bolets: un plat senzill, li faltava una xispa. Servit amb triangles de pa torrat.


- De segon, després de molt rumiar, vaig demanar les galtes rostides, que no és que m'agradin massa. Ens van servir una sola galta, amb un llit de patata i ceba, però la pega és que estava fred. I aquí torno a dir lo de la quantitat, una galta potser és poc per aquest menú, potser si fos de diàri.
Vam demanar per si el podien escalfar i després em va desparèixer el suc que portava, així que vaig tenir la galta seca amb la patata, un xic dura. Això si la galta estava ben cuita.


De postres una mouse de iogurt amb compota de poma. Potser és el que més em va agradar, ja que la compota era artesana i molt bona, gens empalagosa i combinava molt bé amb el toc especiat de la mouse de iogurt. Com a decoració una mica de xocolata negre, que tampoc hi quedava malament.


Les begudes, una aigua amb gas petita, i una cervesa van incloses al preu del menú.


Si volen aconseguir més gent s'hauran de promocionar una mica més, perquè eren simpàtics, fins i tot, la noia ens va voler presentar el cuiner i va ser molt agradable, però a vegades calen més coses i en aquesta ocasió la cuina ho és tot.
La veritat és que jo hi anava amb molta il-lusió en aquest restaurant ja que, tot i fer poc que hi són, els havía provat al Firatast de Girona i tenien uns raviolis farcits de magret d'ànec amb salsa de formatge de cabra que estan divins. Potser si els oferissin en aquest menú festiu, segur que tindrien un èxit brutal, plats així és el que volem.