11/12/14

La meva aportació a "Memòries d'una Cuinera"

La recepta de 'Escalivada amb formatge de cabra' que vaig publicar ja fa un temps enrera ha estat la meva aportació d'aquest novembre pel blog "Memòries d'una Cuinera" pel post que han fet aquest mes parlant sobre l'escalivada.
Com ja sabreu a aquestes alçades, Memòries d'una Cuinera realitza de tant en tant un post parlant sobre un determinat tipus de plat o producte i ens obre les portes del seu blog perquè qui vulgui, pugui fer una aportació de qualsevol recepta relacionada.
Us deixo amb el seu post, que val a la pena de donar-hi un cop d'ull perquè hi trobareu idees molt interessants que podem aplicar a la nostra cuina del dia a dia.

Ja només em queda donar-li les gràcies per aquesta interessant iniciativa.


Consells últils per a la conservació de les taronges i mandarines

Com que estem en plena temporada d'aquests cítrics tan dolços, bons i sans, us deixaré alguns consells per a la seva òptima conservació:

- Recorda que són fruits naturals, això tenint en compte on els compris clar!, que no han estat sotmesos a tractaments amb conservants, amb la qual cosa s'aconsella col·locar la fruita en un lloc fresc, sec i ben ventilat.


- Es recomana també observar-les cada dia. Si per algun motiu es fa malbé alguna taronja o mandarina de forma aïllada, s'ha de retirar quan abans per evitar que puguin perjudicar les altres peces del voltant. Les taronges i les mandarines recent  agafades, si estan airejades convenientment, poden aguantar al seu punt òptim entre 10 i 15 dies, o fins i tot més.

No fa falta conservar-les a la nevera, perquè poden mantenir-se sense problemes a temperatura ambient, sempre que estiguin allunyades de fonts de calor com radiadors de calefacció, forn de la cuina, etc.

A mi no crec que em durin més de 15 dies, principalment perquè aquestes clementines que m'han enviat des de Supernaranjas són dolces com la mel.

Post patrocinat

Arrós cremós a la milanesa

En aquesta recepta elaborarem un risotto, o el que és un arrós cremós a casa nostra. És un arrós molt senzill de fer i relativament ràpid.


Ingredients per a 2 persones:

  • 200 g. d'arròs
  • 1 ceba mitjana de Figueres
  • 25 g. de mantega
  • 1 litre de brou 
  • 1 pessic de safrà de Saffron Company
  • parmesà
  • sal
  • pebre
  • oli d'oliva verge extra

Elaboració:

Primer de tot pelem, rentem i trinxem la ceba. La posem en una paella amb oli d'oliva a sofregir i hi afegim la meitat de la mantega i salpebrem al nostre gust.


A part, agafem el safrà, el piquem i l'incorporem a la paella quan la ceba ja està una mica daurada.


Una vegada feta la ceba hi incorporem l'arrós i li tenim durant 2-3 minuts per tal que trenqui el color.


Afegim un quart de litre de brou i anem remenant per tal que l'arrós tregui el midó fins que aquest absorbeixi el brou.


Repetim l'operació fins que no ens quedi brou.


Finalment hi afegim la resta de la mantega i el parmesà, remenem bé i servim.


10/12/14

Pastís de xocolata i coco

Ara aviat arriba el Nadal i això vol dir molts àpats familiars, però també vol dir moltes previsions de compra de productes que a vegades sobren. Turrons que passat el Nadal ja no ens venen de gust, polvorons que ja n'estem cansats, bombons que ja no volem per no engreixar-nos, entre altres dolços.

En aquesta recepta nosaltres hem aprofitat un d'aquests dolços de Nadal que no hem donat temps a que sobri. També es pot fer amb galetes que ens hagin quedat un xic remullides, ja que conserven el sabor i el gust però no el cruixent, cosa que en aquesta recepta no ens cal.

Ingredients:

  • 1 paquet de nevaditos
  • 600 ml litre de xocolata desfeta
  • coco ratllat






Elaboració:

Desmenussem els nevaditos i els posem en un bol. Els aixafem amb l'ajuda d'una forquilla i ja tindríem la base.


Paralel-lament fem la xocolata desfeta, n'hi ha d'haver força quantitat per tal que la base quedi empapada.


Una vegada feta la xocolata l'evoquem sobre la base i deixem refredar.
Espolssem coco ratllat al cim per donar color i gust i el guardem a la nevera fins servir-lo.


El podem treure de la nevera mitja horeta abans de menjar-lo ja que així no serà tan fred.


Queda un pastís bo i molt fàcil de fer. La base també es podria fer melindros, magdalenes o coca.

Nosaltres ens vam reservar algun nevadito i ens els vam acompanyar amb una bona xocolata desfeta, que ara amb la fred sempre ve de gust.


Espaguetis a la bolognesa verda

La pasta a casa ens agrada molt. És un aliment molt versàtil, combina bé amb tot. Aquesta vegada hem elaborat una bolognesa normal i corrent però amb salsa de tomàquet verd, que hi dóna un toc i un gust diferent.


Ingredients per a 2 persones:

  • 250 g. d'espaguetis
  • tomàquet verd de la Despensa Mexicana
  • 1 ceba mitjana de Figueres
  • 150 g. de carn picada de porc (una botifarra picada)
  • oli d'oliva verge extra
  • sal
  • pebre
  • formatge ratllat Edam

Elaboració:

Pelem i rentem la ceba. La trinxem ben petita i la sofregim amb un bon raig d'oli d'oliva.

Parale-lament fregim la carn en una altra paella i reservem. Mentre posem a bullir els espaguetis.
Una vegada fregida la ceba hi incorporem la salsa de tomàquet, fins que aquesta es redueixi.


Un cop reduit el tomàquet hi posem la carn i els espaguetis bullits ja. Salpebrem i remenem i emplatem amb formatge ratllat al cim.



Notes: aquesta recepta també es pot fer amb carn picada de vedella o de pollastre si preferim o sobretot si volem alleugerir-ne una mica el contingut calòric.


Fira de Sant Nicolau de la Vall d'en Bas

Diumenge passat, dia 7 de desembre, vam anar a la Fira de Sant Nicolau al Mallol. Parades d'artesans omplien aquest bucòlic poblet mitjaval. Passejant per les pujades i baixades del Mallol tot observant el magníifc paisatge mentre feiem fotos per l'Instagram.


Vam començar, com sempre, amb un bon emsorzar, aquest cop ben asseguts, un esmorzar de forquilla. Dues llesques de pa de pagès sucat amb tomàquet i acompanyat d'un tall de cansalada i un tros de botifarra. Per beure aigua o vi i per escalfar-nos una mica un cafè amb llet.

 

Un dia de fred al matí que després amb el sol va canviar la cosa.


5/12/14

Ja ha arribat el meu AIG 2014!!!

Bé, de fet ara ja fa uns quants dies que ha arribat però tot just avui us faig l'entrada per ensenyar-vos els meus regalets, que no van ser pocs :)

  
Hi havía dos paquets molt ben embolicats plens tots dos de cosetes per casa:
  • mostassa en pols
  • gingebre en pols
  • 2 barres de caramel
  • un joc de plat, tassa i cullertea de cafè de ceràmica, molt bufó
  • un ganivet de plata
  • un ocellet de ceràmica per posar la llet, això és ben cuco
  • una balança petitona, molt maca
  • unes cartolines vintage mab imatges de cuina
  • unes etiquetes artesanes molt xulis
  • una nevera tamany petit de flors
  • un tovalló vermell
  • uns motlles per a cupcakes
  • un paquet de galetes artesanes
Tots els regals em van agradar molt, alguns semblaven comprats ben bé en un mercat d'alimentació de Londres, estilosos i amb aquell toc més clàssic del English tea.


Tot i que us haig de confessar que amb el que més vaig gaudir va ser amb les galetes artesanes que em va enviar. Només obrir la caixa feien una olor deliciosa, eren allimonades i amb un toc cruixent deliciós.
Amb el permís d'ella, us deixaré amb la recepta que em va passar, per si voleu tastar aquest bé de Déu, tot i que serà al proper post.

Gràcies Leny!!!!

Per cert ella té un blog de cuina anomenat "Cocina de Muerte lenta".

Fira del pa i la xocolata

Fa uns dies, concretament el passat diumenge dia 16 de novembre, es va celebrar la Fira del Pa i la Xocolata a Sant Gregori.

És una fira molt concorreguda i cada any va en augment, ja que hi ha més parades i moltes activitats relacionades amb la xocolata. Es fan tallers de piruletes pels petits i altres de cuina amb xocolata per grans.

Durant tot el dia es pot gaudir dels productes de xocolata que venen i que es també es poden degustar. Al matí obren la fira amb una xocolatada i a l'hora de berenar ofereixen pa i xocolata per a tothom.

Nosaltres aquest any hi hem anat com a instagramers i val a dir, que a part de visitar el poble, hem pogut gaudir d'un bon esmorzar a base de llesquetes de pa sucat amb tomàquet, sal i oli i acompanyat d'un tall d'embotit (botifarra blanca, negre, llonganissa o formatge). Com a dolços muffins de xocolata amb trossets de xocolata, brunyols de vent i croissants. I el millor de tot virutes de xocolata i teules de xocolata trossejades, tot una perdició per mi.


Per beure sucs de fruita, begudes carbonatades o cafè amb llet. Un esmorzar molt complert, molt ben servit i amb reposició constant, sobretot de la xocolata, que semblava que mai s'acabaven les teules, sempre n'anaven traient.


I per acabar una cosa a dir molt important i que em va fer molt feliç i és que vaig quedar 3era en el concurs d'Instagram, amb una foto de paisatge. Molts feliç del premi que properament veure-ho al bloc...