14/11/14

Alguns tastets del Firatast 2014

El passat 11 d'octubre vam anar, com cada any, al Firatast. Ens agrada això de fer petits tastets de diferents restaurants de la comarca. Aquest any els tastets valien entre 1 i 6 tiquets, és a dir, 3 euros el plat més car.

Anem a veure el que vam provar:

Del Restaurant Mas Palau hi vam agafar 3 tastets; cuinen molt bé i són agradables

- Ravioli de magret d'ànec amb crema de formatge de cabra: ja ho veieu, és una delícia, ben farcit de magret i la salseta abundant i cremosa del formatge de cabra. L'ànec i el formatge casen molt bé.


- Carpaccio de peus de porc amb tòfona negra i fruita seca: molt bona relació qualitat-preu, per 1 tiquet aquest plat, servit amb pipes i tofòna, abaix el peu filetejat.


- Platillo de traginer; estofat de mongetes amb tripa de bacallà i botifarra negra: un plat abundant i molt ben cuinat. Amb ingredients bàsics i econòmics però surt un plat d'allò més bo.


Ara croquetes que cap any falten, de La Croket: un xic cares trobo, 6 tiquets per 4 croquetes, quan a més al full de tastos hi posava 3 tiquets 4 croquetes. Això no em va agradar, tot i així com que són bones les vam agafar. Vam provar:

- De formatge Maó i sobrassada de Mallorca, per mi la millor de totes
- De bacallà d'Islàndia
- De pernil ibèric
- D'albergínia i formatge de cabra


Un arrós de tardor, amb rossinyols de pi i trompetes: molt bo, de gust potent a bolet i l'arrós al punt. El vam agafar al Restaurant-Càtering Sant Martí


També unes anques de granota en tempura, salsa de soja i sèsam, de l'Agar Assessorament Alimentari. Molt bones, feia molt de temps que no en menjava i costa trobar-ne pels restaurants. La seva carn és fina i peculiar, a mi m'agrada molt.


Com a últim tast abans dels postres, el millor de tot: un iogurt amb foie, cafè i la seva escuma del Restaurant Els Brancs (Roses). Aquest gràcies a les accions solidàries que feien els restaurants de la Comarca d'Estrella Michelin.


De postres vam agafar el dolç típic de Girona, el xuixo.

- Un de xocolata i un altre de nou de formatge de la Pastisseria Margenat (de Salt). La textura bona, fruitura adequada, no oleiós i bon farciment.


- I l'altre de l'Abraham Balaguer, un xuixo fet de croisant amb una fina crema a dins i una textura deliciosa. Cruixent per fora però amb les seves capes diferenciades dins, les d'un bon croissant. Per treure's el barret, el millor xuixo-croissant que he menjat mai.


Fins aquí els tastets d'aquest Firatast, l'any que ve més!

De menús a l'Angelus

Aquest restaurant ja l'havía provat en altres ocasions, perquè la veritat és que m'agrada força. Trobo que els plats que ofereixen de menú estan molt bé i el local és acollidor. Fan un menú per 10 euros amb 4 primers, 4 segons i varis postres a triar. Els postres no els canvien gaire però vaja, és un bon lloc per fer un menú ràpid, ja que el personal va a la idea.

Ara us posaré alguns menús complerts i plats que he fet durant els meus dinars per Girona a l'Angelus.


- Amanida de pollastre, cúscus i poma: original i bona la mescla amb la poma cuita i el cúscus. La salseta molt encertada també. Una amanida molt complerta.

 
- Popets a la catalana: guisats, un plat molt ben cuinat, m'encanten els popets i a ells els hi queden molt bé. amb pèsols i bon suc.


 - Pastís de formatge: totalment casolà, força dens però molt bo. Servit amb xarop de xocolata.


Un altre menú:


- Escalopa de pollastre amb graten de patates: l'escalopa correcte i el graten molt bo, fet amb crema de llet i anet.


 - Granissat de iogurt: és un postres senzill però original, ja que de iogurt no n'hi solen haver de granissats i a més és molt fi i bo. Servit amb xarop de xocolata. Un postres lleuger i refrescant.


Seguim de menú:
 
- Amanida de tonyina: base d'emciam, mig tomàquet partit en dos, olives i tonyina al cim. Una amanida clàssica.


- Seitons fregits: molt ben fregits i ben frescos, servits amb patates fregides a daus, ben cruixents i bones.


- Pastís de formatge: el repeteixo ja que m'agrada molt com el fan. A vegades posen uns talls ben prims però.


I més menús:
 
- Amanida de salmó: senzilleta però bona. La mateixa base de sempre però amb talls de salmó.


- Rap a la marinera: correcte, fluixet, de bon digerir.


Un altre menú:
 - Musaka de carn: diferent de les muskes tradicionals, però també portava un llit d'albergínia, carn picada no se si de vedella, perquè vaig preguntar a la cambrera però no m'ho va saber dir, tomàquet laminat i formatge fos amb trossets d'anet. En conjunt era bona. M'agrada molt aquest entrant grec.


El menú d'aquest dia és el que més em va agradar, mireu:


- Amanida de formatge de cabra amb fruits secs: el que no diuen és el que els fruits secs, nous, panses, avellanes, ametlles i pipes són caramelitzats. A més la quantitat de formatge de cabra que hi posen està molt bé. La barreja de dolç i salat del formatge queda bonissim.


- Xai al forn: una carn espectacular, a la foto ja s'aprecia. Una carn melosa, molt ben estoveida al forn amb alls tendres i amb un gust i una olor que alimenta.Servida amb les patates característques de l'Angelus.


- Pastís de formatge: aquesta vegada un bon tros i decorat amb xarop de maduixa, que s'hi escau més que el de xocolata.


Aquest menú no el vaig encertar massa ja que hi vaig anar pel bacallà amb xamfaina i no em va saber agradar. A part que me'l van servir fred, la xamfaina era dura, la salsa de tomàquet no era massa bona i m'hi van posar ou dur al cim.



En canvi aquest altra dia vaig tornar a encertar:

- Amanida de formatge de cabra amb fruits secs: aquesta vegada el formatge de cabra anava servit entre dues rodelles de tomàquet.


- Mandonguilles amb sípia: ben acomseguides, sobretot la salsa i la sèpia tendra. La carn de les mandobguilles no tant però tampoc estava malament. M'agraden molt les mandonguilles, ja ho sabeu.


I l'últim dia el vaig despedir amb la meva amanida preferida: la de formatge de cabra amb fruits secs i de segon, tot i no tenir-ho clar, bingo, xurrasco amb ximixurri. Un bon tall de carn amb trossets de pebrot vermell i tomàquet ben especiats. No s'assemblava al ximixurri clàssic però estava bo. D'acompanyament m'hi van posar patates, tot i haver demanat que no, i després me les van canviar per espàrrecs verds.


De tots els dies que he estat a Girona aquest restaurant és el que més vegades he repetit, tant pel menú que ofereixen com per la proximitat amb el lloc del treball.

Tenen molta gent però ja hi pots anar ben puntual a la una que et serveixen ipso facto.

Punts a favor:

- La rapidesa del servei, excepte alguna vegada que han tardat entre el primer i el segon o per demanar els postres (sobretot quan han tingut més ple)
- El local tot vidre de cara al carrer, molt iluminat i acollidor, amb coixins que hi ajuden
- Plats ben elaborats i variació en el menú
- Relació qualitat-preu molt bona
- En el menú pots canviar l'aigua per un resfresc sense cap cost afegit
- A vegades m'han canviat una amanida del menú per una altra que no oferien però que m'agradav més

Punts en contra:

- El servei no és simpàtic
- Si preguntes pels ingredients d'algun plat els costa dir-te quelcom
- Sempre posen les mateixes patates d'acompanyament i això si hi vas sovint és un error, ja que per molt bones que estiguin a ningú li venen de gust cada dia. Amb aquest tema crec que els restaurants en general haurien de donar opcions per l'acompanyament.
- Un altra cosa és que a la majoria de plats de segon hi posen julivert sec, per decorar queda bé, però, primer seria millor posar-lo fresc i segona si menges cada dia de menú tampoc t'agrada trobar-lo sempre al plat.

13/11/14

Tecles de Santa Maria

Quin dolç tan bo aquest que fan a la Pastisseria Surroca de Castelló d'Empúries, les Teules de Santa Maria.

"Diuen que si et menges dues d'aquestes Tecles sentiràs l'orgue de la basílica de Santa Maria de Castelló d'Empúries, sigui on siguis."

Cristina González De Prado

Guanyadora del concurs per posar nom a la pasta


Així jo ahir deuria haver sentit tot un concert perquè em vaig menjar moltes tecles. No les havía vist mai però són exquissites. Molt fines, fetes de pasta fullada, cobertes amb merengue sec i pinyons. Sentir l'orgue potser no però traslladar-te al cel si que ho aconsegueixen.


Estan elaborades artesanalment amb ingredients naturals: farina de blat, aigua, mantega, sucre, clares i rovells d'ou, pinyons i sal.

Granja Bescuit, menú

Aquests dies per Girona també he anat alguns cops al Bescuit. Els amos tenen dos locals un el Bescuit Migdia i l'altra el Bescuit Joan Maragall.

Jo vaig anar als dos, tot i que l'any passat ja en vaig provar un i em va quedar bon record, vet aquí la repetició.

Fan menús de diari a 10 euros amb cinc primers, cinc segons i postres a triar entre flam, mousse de xocolata, gelat, fruita o pudding.

Els locals són cèntrics per tant sempre solen tenir gent.
El personal és prou amable, uns més que altres. I la cuina és senzilla però amb algun plat que crida mes l'atenció.

Jo el primer dia hi vaig anar atreta pel bacallà amb samfaina, que m'encanta. Anem a veure el mneú d'aquell dia:

Menú dia 1:


Una curiositat de la carta del menú del dia és que cada dia hi ha una frase diferent que fa gràcia llegir

- Amanida de fruits secs i vinagreta de mel: senzilla, amb nous, pipes de carbassa, panses i papaia deshidrata crec (molt dolça), enciams i tomàquet. M'hi vaig haver d'agefir amaniment.



 - Bacalla amb xamfaina: ben feta la samfaina, la verdura ben cuita i un bon tall de bacallà


 - Mousse de xocolata: bona textura de mousse i gust bo de xocolata


Menú dia 2:


- Croquetes de pollastre: tenia ganes de menjar-ne ja que en tenia bon record de la última vegada, però jo no si han canviat la recepta o jo les recordava diferents, la qüestió és que em van decebre. Eren insulses i no s'hi notava el pollastre. De fet les que vaig tastar eren de pernil la última vegada, ara ho he llegit al post.


- Cuixa de pollastre amb salsa d'ametlles: la salsa molt bona, però primer vaig haver de retirar la pell del pollastre. Això mo em va agradar. L'acompanyament inicial era arrós però els hi vaig dir si me'l podien canviar i , després de preguntar-ho a la cuina, em van dir que si. No estava malament el canvi, potser un xic avinagrats els xampinyons.


- Mousse de xocolata: la vaig repetir i no ho havía d'haver fet ja que justament aquell dia no els hi havía quedat mousse, sinó més aviat flam, ja ho veieu.


Tot i no haver quedat prou satisfeta la última vegada, encara hi vaig anar un parell de vegades més ja que algun plat em va cridar l'atenció.

Menú dia 3:


- Albergínia farcida: no em van agradar, el farcit era de botifarra casi sencera posada al cim l'albergínia. Gens com m'imaginava ni com acostumo a menjar-les. A més la carn no era de qualitat.


- Bacallà a la muselina d'all: un bon tall de bacallà sobre un llit de verduretes, fins aquí molt bé. Ara bé, la muselina d'all era un allioli gratinat.


- Flam d'ou casolà: no em va agradar, no tenia aquells forats que fa el flam d'ou.


Menú dia 4:

Aquest dia vaig veure al menú de la seva pàgina web, que es on el consultava per saber que oferien, unes croquetes de formatge artesanes i vaig pensar, a veure si aquestes sí que són bones. Al final tenien croquetes però no de formatge, sinó de rostit. Bé, vaig pensar seran més bones que els pollastre, si mé sno, més gustoses.

- Croquetes de rostit: acompanyades d'amanida


- Entrama de vedella: anava amb patates fregides, però com que les posen rotllo congelades, prefereixo no menjar-les. La carn, en canvi, era bona i n'hi havia quantitat. Acompanyada de pebrots verds, suposo que al canvia'm les patates em van posar més carn, cosa que agraeixo.


- De postres vaig repetir una mousse de xocolata, que aquesta vegada si tenia la textura adequada, molt millor fins i tot que la primera vegada.

També afegiré que aquest últim menú el vaig fer al Migdia, cosa que vaig trobar el servei més amable.

Punts a favor:

- El servei és ràpid
- Els plats són abundants

Punts en contra:

- El servei podria ser més amable
- Les patates d'acompanyament les haurien de millorar o si les canvies, fer-ho, no suprimir-les i prou
- Poca oferta de postres, entenc que és un menú de diàri, però també hi ha molta competència
- Relació qualitat.preu justa