26/6/14

Seleccionada al càsting del blog Escuracassoles! :)


El blog Escuracassoles ha organitzat el 'Càsting de Receptes 2015'. Una iniciativa per fer un calendari-receptari de cara al 2015 i posar-hi 8 receptes de temporada, seleccionades entre totes les receptes enviades a Escuracassoles per part de tot aquell que hagin volgut participar :)

I finalment, he estat l'afortunada escollida amb la meva recepta de "Conill amb pebrot i tomàquet" per incloure-la com a una de les 8 receptes que apareixeran al seu calendari :)
Moltíssimes gràcies Escuracassoles!! Em sento molt honrada i agraïda per haver-me escollit!

Restaurant La Queixalada

Tal com indica el seu nom, aquest restaurant és ideal per anar a dinar o sopar i fer una bona queixalada dels seus plats.


Situat al mig del c/Sant Pau, fent cantonada, trobem un restaurant petit, bufó i acollidor. Al migdia disposen d'un servei de menú amb varis plats a triar per un preu molt bo, 7'40 euros amb opció a un plat o 9'40 si agafes menú complert.


I per les nits ara també tenen menús, fins i tot pels caps de setmana. L'oferta és molt bona, per 11'90 tens un plat, postres i beguda.
Un plat a triar dels molts que t'ofereixen a la seva carta. El restaurant està especialitzat en llesques, tal com sempre s'ha conegut. Unes llesques d'un pa de pagès de 5 kilos amb els ingredients que tu demanis. Ara també hi han afegit les pizzes, així que et pots demanar un format o l'altre. I a més, ara les serveixen a casa o per emportar.


També tenen un altre menú de nit i festius per 16'90 euros, que és el mateix que el de 11'90 però afegint un entrant (croquetes, carpaccio, patates farcides, entre altres), cal dir que les seves croquetes de pernil dolç i formatge són boníssimes.

Et serveixen unes olives amb all molt bones.


Nosaltres vam optar pel menú d'un plat i postres i vam agafar:

- Llesca de 4 formatges: una mescla de formatges fosos, emmental, roquefort i parmesà al cim de la llesca molt ben torrada.


- Pizza de doble massa Americana: portava tomàquet, mozzarella, emmental, carn picada, bacó i salsa barbacoa.


Els dos plats ens van agradar. També hi vam posar un xic d'oli picant, picava força però li faltava densitat potser.


I de postres, entre les opcions vam optar pel tiramisú, que ens encanta.


Va ser bo, presentat en un bol, amb una lleugera base de melindro sucat amb cafè i com una escuma fina de tiramisú, espolsat amb cacau. Molt fi tot plegat.


Un cafè per posar punt i final, curt, bo, intens.


La relació qualitat preu és bona, sobretot ara que fan aquests menús. Una bona opció fer anar a fer una queixalada!

A "Memòries d'una Cuinera" amb un assortiment de pinxos ! :)

Aquest mes, el blog de "Memòries d'una Cuinera" la recepta estrella eren les tapes.
Petits tastets ben variats que certament fan la delícia de molts de nosaltres ;)
I com no, jo també he volgut col·laborar-hi aportant el meu granet de sorra amb el post d'un Assortiment de Pintxos que vaig publicar ja fa un temps.
Cada cop que escullen un dels meus posts, em la mateixa il·lusió que el primer dia! Us deixo el post original a Memòries d'una Cuinera:
http://memoriesdunacuinera.blogspot.com.es/2014/02/patates-farcides.html

Esmorzar a l'Hotel Costa Brava

L'Hotel Costa Brava es troba situat en un lloc molt privilegiat de Platja d'Aro, ja que des de l'hotel tens una excel-lent vista de la badia i està envoltat de les millors platjes que hi ha en aquesta població. Seguint el camí de Ronda, que s'agafa al costat mateix de l'hotel, pots anar recorreguent diferents cales, cadascuna d'elles precioses.


La vista de la badia de Platja d'Aro tot esmorzant no té preu. L'oferta d'esmorzar és bonissima, nosaltres hi vam fer un instagram i ens van oferir:

- Entrepanets amb pa normal de pernil salat, dolç o formatge


- Altres entrepanets amb pa de cereals


- Croissants normals, ensaïmades normals i amb panses, napolitanesde crema i de xocolata i uns "donetes" de xocolata petits, molt bons. També magdalenes.


Per beure sucs de taronja o pinya i cafè amb llet, o sol o amb gel, com vulguessis, te'l feien al moment.

Dinar al Café Savoy

Aquesta cafeteria està situada en ple centre de Girona, al carrer Nou i és el restaurant de l'Hotel Peninsular. Bon lloc per si estàs comprant per les botigues del voltant o el Mercat del Lleó.

Ofereixen ofertes d'esmorzars, també aperitius, berenars, coctails i dinars. Nosaltres vam provar un menú de diàri, que tot i que no hi ha molt a triar, el que ofereixen és bo.

Aquest era el menú que hi havía aquell dia:


Jo vaig optar per agafar dos segons:

- Un estofat de popets amb ceba: una delícia de plat. Els popets molt ben cuinats, ben tendra amb la ceba tallada ben dina i molt ben cuita. El punt de salsa excel-lent. I la quantitat molt generosa.


- Bistec rus amb alls tendres i ceba caramelitzada: una bola de carn, tipus mandonguilla amb gust d'all però no s'hi trobava la ceba caramelitzada. Aquest plat me l'imaginava dieferent.
Les patates d'acompanyament eren artesanes i tallades gruixuides, amanides amb sal tipus Maldon i orenga sec.


La meva mare va optar per:

- Milfulls d'escalivada amb formatge de cabra: un xic escàs la veritat, però el plat era bo i anava acompanyat de mesclum d'amanida.


- Popets, com jo.

El pa que ens van servir era recent fornejat, calent encara i i cruixent i bo.


Per beure aigua o refresc a triar.


I de postres vam agafar el iogurt amb coulis de maduixes, que en realitat era un gotet de iogurt àcid amb melmelada de maduixa al cim. Era bo, tot i que volia el coulis...


En resum, aquest café està molt ben situat, l'ambient és agradable i l'espai és gran, ben decorat i amb aire acondicionat. La relació qualitat-preu és més que bona: 10 euros per persona.

Planta't a Pals, i nosaltres a instagramejar!

El dissabte dia 14 de juny vam assistir al I Planta't a Pals, una  plantada tradicional de l’arròs i un concurs d’instagramers al bell mig del Mas Carles. A l'esmorzar hi vam poder degustar un assortiment d'embotits amb pa amb tomàquet i galetes artesanes variades: carquinyolis i neules. Feia un dia excel-lent al matí.


Vam poder veure la “Microcaravana  cultural” al Mas Carles al matí, que oferia espectacle per als petits.

La trobada d'instagram ha donat lloc a la publicació de 636 imatges per part de 71 Instagramers arribant a un total de 41.228 usuaris i sumant 34.489 “m’agrada”. Més fotos: http://iconosquare.com/tag/plantatapals/

I aquestes són les fotos guanyadores:



25/6/14

Formatge: Tupí

Aquest formatge d'untar és una recepta molt antiga dels pastors. S'elabora amb la segona fermentació de formatges frescs o curats, mesclant-los amb oli d'oliva i brandy o licor.

Característiques: Aquest formatge, extranyament compulssiu, es deixa madurar en tarrines de fang. Té una textura gramillonada, de sabor fort i un aroma que tendeix a fètid, però desenvolupa un gust final sorprenentment satisfactòri.

Tapeta a compartir al Kosa Bistro de Palafrugell

Consells de degustació: Gràcies a la suavitat de la seva textura, és ideal per a canapes o torrades. Combina bé amb cervesa freda i amb sidra.
Es pot acompanyar també amb alguna confitura, de tomàquet, de pebrot, de ceba. El gust dolç li casa molt bé.També s'hi pot afegir alguna espècia al formatge.
A nosaltres ens el van servir amb una confitura de pebrot vermell i amb un xic d'orenga al cim del formatge. Molt adequada la combinació.


Fitxa tècnica:

Espanya: Catalunya, Cerdanya, Alt Urgell i Pallars
Maduració: une setmanes
Pes i forma: 160g-200g. en format tarrina
Dimensions: sense tamany
Llet: vaca, ovella, en funció de la regió on es fabrica
Classificació: fresc
Productor: Varis

Curiositats:
El nom d'aquest formatge li ve perquè es fermenta amb un licor en un recipient de terrissa anomenat tupí.

Tast:
De sabor fort i persistent, desprèn un aroma peculiar. La textura està suavitzada per la maceració que n'hagin fet, així com el gust. Té un color beig i una untositat que marca en boca. 

Nota dietètica:

És un formatge molt gras, amb la qual cosa aporta principlament greixos i proteïna. Podriem destacar la seva elevada quantitat de calci, gairebé 10 vegades més que la llet. També resulta una bona font de fòsfor, vitamina A, necessària pel bon funcionament del sistema nerviós i vitamina D, molt bona pels ossos i per a l'absorció del calci a l'intestí.

Refresca't amb el suc que et proposem!

Avui us proposo una recepta amb sucs naturals de fruita.

Amb aquestes temperatures va molt bé prendre algun suc de fruita ben fresquet i més ara que disposem d'una gran varietat de fruita al mercat.

Es poden fer moltes combinacions, nosaltres en farem un amb taronja i maduixa, que està espectacular!


Ingredients:

taronga
maduixes
gel

Elaboració:

Pelem la taronja i netegem les maduixes. Posem les fruites a la liquadora amb algun glaçó de gel, no molt, perquè no ens aigualeixi el suc.
Ho posem aliquar i ja ho tindríem, queda un suc acabat de fer, fresquet i amb totes les vitamines de la fruita.

Nota dietètica:

Amb aquest suc obtindrem tota la vitamina C de la taronja, que ens servirà per mantenir joves i la maduixa ens hi conferirà substàncies beneficioses pel cor, ens tonficarà els ronyons i ens ajudarà a prevenir la càries.