9/4/14

Caixa Diy (Do it yourself)

Avui l'entrada és per mostrar-vos com aprofitar una caixa de maduixots buida.
Sovint al mercat comprem maduixes i tenim l'ocasió de quedar-nos-les en una caixa de fusta. Doncs amb aquesta caixa podem fer dues coses, o la reciclem o la "tunegem" al nostre estil, que d'alguna manera també seria una altra forma de reclicar-la :)


En podem fer per posar estris de cuina, pots, llaunes, o utensilis de bany o fruita també.


Jo en el meu cas li he fet dues capes de pintura verda i hi he enganxat una tires de la Minnie que vaig imprimir.


A veure si us agrada!
   

Esmorzar al Bar la Plaça

Aquest diumenge passat vam poder esmorzar gràcies ja que el cafè de La Plaça celebrava els dos anys d'obertura a tots els clients que prèviament haguessin fet un esmorzar. Anaves a esmorzar algun matí durant les dues setmanes que feien la promoció i et donaven un tiquet per bescanviar el passat dia 6 d'abril per un dels seus esmorzars.

L'oferta era la que tenen cada dia:

- Cafè amb llet i croissant de mantega, xocolata o alguna pasta
- Cafè amb llet amb xapata de pernil dolç, formatge, entre altres
- També sucs de taronja

Una gran inicitiava per part d'ells, ja que no tan sols ofereixen bons preus en els pacs d'esmorzar, sinó que et conviden pel seu aniversari. A més cal dir que la qualitat dels productes és bona i el servei ràpid i eficient.


Jo acostumo a demanar-me un croissant de xocolata però aquesta vegada vaig provar-ne un de mantega. Bo, més petit que el de xocolata, però calent i recent fet val la pena.

3/4/14

L'esmorzar d'Insta Palau Savardera

Dissabte passat vam encetar, per fi, la temporada d'Instagram your City i ho vam fer a Palau Savardera.

Un poble de pas, com en diem nosaltres i ells, a mig camí entre Figueres i Roses. Conegut per nosaltres per la famosa fleca-pastisseria que hi ha al poble on fan les millors coques de pinyons que hàgim provat mai. Les elaboren farcides de crema o nata i plenes de pinyons al cim, una delícia.


Durant l'esmorzar, vam provar el seu pa, molt cruixent i bo amb tot de plates d'embotit variat; pernil salat, formatge, pernil dolç, llonganissa i botifarra negre.
Per beure: vi, aigua i refrescos.
Els embotits normals però al final van treure uns brunyols de Can Berta, la fleca que us comentava i mare meva quins brunyols!


Els millors que he provat mai, o sigui que a part de les coques, ara hi farem parada per comprar brunyols també!

Els vam menjar calents, acabats de fer, tot un luxe que poques vegades pots gaudir :)
Acompanyats amb garnatxa de l'Empordà que van treure.

Les fotos són de Costa Brava Pirineu i de la pàgina web de la fleca, ja que jo no en vaig fer, no sé perquè, sempre acostumo a fer-ne,em vaig distreure.

Altres esmorzars

L'altra dia, passant per davant d'un supermercat de barri vaig veure una oferta de dos croissants a 1 euro, provinents d'una fleca de Figueres, feien una pinta...

No vaig resistir a comprar-los, normalment valen 0'70 cèntims cada un, gens car, tenint en compte que es tracta d'un croissant totalment artesà d'uns 70 g. de pes, amb sucre al cim i amb les capes internes molt ben elaborades.


I tot i la meva predilecció pels croissants, també us deixo amb un esmorzar més sa, perquè no es pot menjar brioixeria cada dia.Un got de llet semidesnatada, jo penso que no cal veure-la totalment desnatada, ja que així, les vitamines que porta la llet i que es perden amb l'extracció del greix, no s'hi han de tornar a afegir. A la llet hi posem 30 g. de cereals integrals, que és la ració recomanada al dia i ja ho tindríem, bo, sa i lleuger!


Polleria Vicente

Un comerç de tota la vida, una rostisseria com les d'abans, gens glamorosa, però amb uns pollastres, els millors que he provat mai.


Polleria Vicente, el mateix nom de sempre i conservant el saber fer dels pollastre a l'ast, ben cuits i molt ben condimentats amb pebre, són forts i queden bonissims. La pell ben rostida, aquest si que permet menjar-te-la, seria un pecat si no ho fessis, tot i que ben pensat també és un pecat fer-ho :) Però un pecat dels bons, d'aquells que gaudeixes i que només fas de tant en tant!

El color ja ho diu tot :)


12 MUNICIPIS GIRONINS LIDEREN L’ÀREA GASTRONÒMICA DEL SITC 2014

·        El Saló Internacional de Turisme de Catalunya es diferencia d’altres fires de turisme mitjançant la creació de l’Àrea Gastronòmica


·        Un total de 12 municipis gironins prendran el protagonisme d’aquest espai gastronòmic, mostrant l’àmplia oferta turística i gastronòmica que té la demarcació:

Arbúcies
l’Escala
Girona
Hostalric
Llagostera
Palamós
Salt
Sant Feliu de Guíxols
Sant Hilari Sacalm
Sils
Tossa de Mar
Viladrau

·        Municipis catalans, patronats de promoció turística de Girona i Lleida, i les marques Hotels Gastronòmics de Catalunya i Enoturisme Penedès aposten per la gastronomia com a eina de promoció turística


·        Per segon any consecutiu el SITC destinarà un espai de més de 1500ma la gastronomia
 

Saló Internacional de Turisme de Catalunya

El proper divendres 4 d’abril obre les portes la 23a edició del Saló Internacional de Turisme de Catalunya al recinte firal de Montjuïc Fira de Barcelona. El saló que  s’allargarà fins el diumenge 6 d’abril obrirà cada dia de les 10 del matí a les 8 del vespre.

La fira que constitueix un ampli aparador per aquell que vulgui viatjar a qualsevol indret del món, torna a apostar en l’edició d’enguany per la gastronomia com a reclam turístic en l’elecció d’un destí.

Cada vegada més la gastronomia està prenent protagonisme entre els factors que determinen l’elecció d’un viatge en detriment d’altres.

Si tenim en compte la situació econòmica actual, molts dels catalans que no volen renunciar a viatjar, escullen indrets més propers on gaudir de les seves vacances. 

Per aquests motius, INCATIS ha proposat al SITC la creació de l’Àrea Gastronòmica, una fórmula que vincula estretament turisme i enogastronomia. Un espai on s’empra la degustació de les especialitats gastronòmiques de cada territori com a principal punt d’atracció pel visitant, i tanmateix es complementa amb informació turística de cada territori. 

L’àrea gastronòmica es va estrenar durant la darrera edició del Saló, i arrel de l’èxit obtingut, ha incrementat el nombre d’expositors que aposten per aquesta fórmula combinada de promoció turística.

Tots els visitants del Saló que s’apropin a l’espai gastronòmic podran escollir entre més de 100 propostes i les podran tastar mitjançant un funcionament molt fàcil i atractiu com és l’intercanvi de tiquets per degustacions.

Per anar obrint boca us n’avancem alguna, com per exemple la crema de bolets de Cerdanya o el melós de vedella bruna sobre mosaic de trumfes, gratinat amb formatge Urgèlia i agredolç, ofert per Ara Lleida – Pirineu de Lleida, la galta de porc amb salsafís que ens cuinaran les Cuineres de Salt, un bon pa amb tomàquet amb anxoves de l’Escala, el platillo de pop blanc de Palamós amb patata, unes mandonguilles de peix blau que ens oferiran els restaurants de la cuina ganxona de Sant Feliu  de Guíxols, la botifarra pinyonera dels restaurants de Llagostera o una peça de llom de tonyina vermella confitada en escabetx sota un llit de ceba caramel·litzada que ens prepararà Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant. Una petita mostra de l’extensa oferta que hi haurà. A més a més, podrem acompanyar aquestes gustoses propostes amb els millors vins de la DO Empordà i la DO Penedès, així com també amb aigua procedent de fonts de la terra catalana, com aigua Font Vella, Font d’Or o Sant Aniol.

A l’espai gastronòmic del SITC hi trobarem des dels característics guisats preparats per diversos col·lectius de cuina fins a degustacions amb estrella, ofertes pel  restaurant Can Jubany o el restaurant Les Magnòlies, ambdós distingits amb una estrella Michelin.

El SITC 2014 es convertirà de nou amb una oportunitat única per conèixer Catalunya a través del paladar, no us el perdeu!



 

27/3/14

Pastís de tonyina al microones

Aquesta recepta és molt fàcil de preparar i ràpida i, a més, et permet presentar un plat vistós als teus convidats. Dic vistós perquè es pot decorar amb palets de surimi, flors fetes amb maionesa, ou dur ratllat i tot el que ens vingui de gust i que hi combini bé.

Ingredients:

  • 3 ous de pagès
  • 3 llaunes de tonyina
  • 3 cullerades de maionesa
  • 3 cullerades de tomàquet fregit
  • 250 ml. de llet evaporada o desnatada
  • 2 llesques de pa de motlle
  • sal i pebre



Elaboració:

Posem a batre tots els ingredients junts.
Una vegada batuts els posem en un motlle apte per microones a 700 watts de potència durant uns 14 minuts.

Deixem refredar i el desmotllem i ja el podem adornar amb enciam o salsa rosa, per exemple.

Presentació: Nosaltres l'hem acompanyat amb una torrada.

Cal dir que és un pastís molt bo i fi, amb una textura molt flonja.