19/11/13

He guanyat el sorteig del cumpleblog del Dulce Paladar

Gràcies al sorteig que feia el blog Dulce Paladar he pogut provar algunes varietats de raïm d'Uvasdoce que sortejava com a premi. Em va fer molta il-lusió sortir-ne la guanyadora!

Hem pogut provat diferents varietats de raïm, que per cert, molt bo tot, però un dels que m'ha cridat més l'atenció són uns raïms sense grana. M'han semblat molt bona idea, precisament una cosa que em tira enrere a l'hora de menjar aquesta fruita és haver de treure els pinyols.


Formatge Moncedillo

Us presento un col-laborador nou al blog: Moncedillo, que es dediquen al món dels formatges i els iogurts de forma tradicional.

La seva petita fàbrica de formatges i iogurts situada al nord-oest de Segòvia neix amb l'esperit d'elaborar productes de llet d'ovella de la zona i de manera artesana.

La llet amb la qual elaboren els productes procedeix d'una única ramaderia composta d'ovelles de races Churra (85%) i Assaf (15%): la Societat Cooperativa de Cedillo de la Torre. Amb una alimentació acurada i un control sanitari garantit, proporciona la llet d'alta qualitat a partir de la qual fabriquen els seus productes. Aquesta ramaderia ha estat guardonada en múltiples ocasions amb diferents premis i no m'extranya la veritat perquè la qualitat del seu formatge és excel-lent.


La llet d'ovella que fan servir per a l'elaboració del formatge és munyida i processada a diari, una valuosa matèria prima.

Ingredients del formatge: Llet crua d'ovella, ferments làctics, quall i sal.
Formatge Gras: ES Mínim 45% MG/Es mínim 50%.


Fitxa tècnica:

Procedència: Segòvia, Espanya
Pes i forma: uns 340 grams
Dimensions: D.12-15 cm.
Llet: Ovella
Classificació: Fresc madurat
Productor: Moncedillo 

Cata: és un formatge de pasta tova i gust intens, amb un toc de fruits secs.

Innovació i tradició a la botifarra dolça

El Gremi de Carn de les comarques gironines fusiona

innovació i tradició en una botifarra dolça

envasada i de llarga durabilitat


És la solució per fer-la arribar en perfecte estat a qualsevol lloc del món. El Gremi Carn de les comarques gironines han aconseguit crear una botifarra dolça cuita envasada que es conserva a temperatura ambient i té
una llarga durabilitat.

L’objectiu del Gremi és poder vendre la botifarra dolça en botigues i punts d’atracció turística com museus, fires, hotels i cases rurals perquè els visitants se la puguin emportar com un record gastronòmic a qualsevol lloc del món, conservant totes les seves propietats, és a dir, sense fer-se malbé.

Aquesta botifarra dolça només conté ingredients naturals de primera qualitat, seguint la recepta tradicional (sal, sucre, llimona i canyella). 


Per aconseguir que la botifarra tingui un llarg recorregut únicament s’ha modificat la temperatura i el temps de cocció.

La nova botifarra dolça envasada s’ha aconseguit gràcies a la col·laboració entre un grup de treball format per carnissers del Gremicarn i un equip d’investigació de l’IRTA.

La botifarra dolça és un producte gastronòmic típic de la cuina catalana i, més concretament, de les comarques gironines des del segle XIV.

Inicialment, la botifarra dolça es preparava a les masies de pagès i amb el temps va passar a ser un producte elaborat artesanalment en els obradors de carnisseria de la província.

Després de set segles elaborant aquest producte tan arrelat al territori, el Gremi Carn de les comarques gironines ha creat una nova botifarra dolça que aguanta sense fred i sense malmetre’s un temps molt més llarg.

La presentació d’aquesta innovació es farà el diumenge 24 de novembre al Castell de Peralada coincidint amb la celebració de la IX Gran Trobada dels Confrares organitzada per la Confraria del Gras i el Magre

Durant la presentació, s’explicarà amb detall el procés seguit i es presentarà el nou producte.



14/11/13

Vichy Catalan - Circuit Termal

A arrel d'un "Instagram Your City" que havia organitzat el Patronat de Turisme de Costa Brava a Caldes de Malavella fa unes setmanes enrera, vam poder visitar el balneari de Vichy Catalan on ens van oferir un magnífic esmorzar per llepar-se'n els dits, amb plats de forquilla i tot com ja us vaig descriure fa uns dies.


Com que vam quedar encantats amb l'àpat li vam fer saber a Vichy Catalan i el seu director comercial, el senyor Lluís López, molt amablement ens va respondre i com si no fos poc, ens va convidar a poder gaudir del Circuit Termal a les seves instal·lacions :)
Així doncs que, encantats de la vida, vam acordar un dia i ja ens veus fent cap a Caldes per visitar i veure les fantàstiques instal·lacions del balneari així com del seu circuit termal!

Hi vam anar el dissabte a la tarda i just arribar, ja ens va rebre una noia molt simpàtica de l'entrada on ens vam donar a conèixer i ja ens va fer passar cap a dins.


La durada del circuit és aproximadament d'una hora i quart i disposes de diverses zones per recòrrer.
L'aigua de les piscines termals prové directament del manantial de Vichy Catalan a una temperatura de 34º.

Disposen d'una sauna calenta (finlandesa); una sauna humida (Hamman); una dutxa bitèrmica, on tens aigua molt freda dins un cubell al sostre i et pots tirar pel cim; una piscina jacuzzi i una altra piscina amb rajos subaquàtics i canons d'aigua termal de diversos tipus; una dutxa cub i finalment un pediluvi.

L'ús terapèutic d'aquestes aigues és d'acció analgèsica, antiinflamatòria i relaxant muscular i ideal en afeccions cròniques de l'aparell locomotor i processos reumàtics.

Doncs res, que si ja n'estàvem encantats de la primera vegada, ara encara molt millor, després de poder-nos relaxar a les seves instal·lacions i ser tant ben tractats.


I com a cirereta del pastís, quan ja marxàvem i ens vam anar a despedir de la noia de l'entrada, aquesta ens va fer un detall molt bonica: una ampolla d'edició especial d'aigua.

L'avió de tornada amb Pullmantur

Tornant cap a Madrid, ens van donar sopar a l'avió, no massa bo aquest cop, sort que veniem tips dels àpats de l'hotel.

- Una amanida amb maionesa


- Un arrós amb verdures i pollastre amb un pa gens bo


- De postres un trosset de coca, passable

- Un cafè d'avió, dolent amb ganes

I després a dormir un xic, fins que faltaven 3 horetes per arribar que ens van servir l'esmorzar:


- Un entrepà de pernil dolç i formatge prou bo


- Un muffin de xocolata, tou i bo, lo millor

- Suc de taronja i cafè

Els coctails de l'Occidental Grand Punta Cana

Si una cosa tenen en comú els hotels del Carib són la gran varietat de coctails que ofereixen. Tant si t'agrada l'alcohol com si no. Però el que més m'agrada són les màquines de granissat que tenen, on el gel està perfectament picat i la mescla del coctail a punt, són els frozen, com en diuen ells. Preparacions fetes sense alcohol i si la vols amb alcohol t'hi afegeixen ron (la beguda típica del país).

Anem a veure'n uns quants dels que vam tastar, que amb calor que fa entren sols :)

- Margarita: tequila blanca, suc de llimona i triple sec


- Pinya colada sense alcohol, es diu Virgin Pinya Colada: crema de coco i suc de pinya


- Virgin Banana Mama: crema de coco, suc de pinya, plàtan i granadina. Boníssim aquest, potser massa empalagós però la barreja queda bona


- Frozen Lemon: suc de llimona i sucre


- Frozen Strawberry: suc de maduixa, suc de llimona i sucre


La Taqueria de l'Occidental Grand Punta Cana

Restaurant-taquería obert cada dia  a partir de les 18h. per oferir una carta d'enchilades, fajitas, tortillas i tacos de pollastre o de res amb varitas de salses i verdures. Cal dir que tenien traça en fer-les i et servien molt ràpid en comparació al buffet gran i seguint la tònica del país, suposo que per la calor :)

Enchilada de pollastre amb crema agria i verdures
Nosaltres vam provar, de fet, el mateix que ja havíem menjat al mexicà perquè comparteixen la cuina i el forn de llenya, vet aquí el bon gust que li confereix als plats.

Quesadillas variades amb verduretes


Risotto de gouda amb reducció de cervesa

Ens agraden molt els risottos a casa i donen tant de joc a la cuina que sempre n'anem improvitzant. En aquesta ocasió hem combinat un formatge gouda amb reducció de cervesa.


Ingredients per a 2 persones:

3 tasses d'arrós extra
mig litre de brou de pollastre
100 g. de formatge gouda
mig got de cervesa
oli d'oliva verge extra
sal

Elaboració:

Posem un raig d'oli d'oliva en una cassola al foc. Quan aquest estigui calent hi afegim l'arrós. Posteriorment anem evocant el brou mentre anem remenant, que no s'enganxi.
Hi tirem la cervesa a poc a poc, que es vagi reduint i evaporant l'alcohol.
Ara ja tindríem l'arrós mig fet, quan falti menys de cocció hi posem el formatge tallat molt fi que es desfaci bé i quedi ben barrejat.
Apaguem el foc quan s'hagi absorbit tot el brou.

Observacions:

Si veiéssim que a l'arrós encara li falta però ja se'n ha begut el brou i podem afegir una mica d'aigua.
Recordem que ha de quedar un arrós ben cremós.