18/7/13

Ja queda menys pel Firatast Girona 2013

S’acosta  una nova edició del Firatast Girona amb els fogons més roents que mai

Del 10 al 13 d’octubre arriba a Girona la 19a edició del Firatast, la fira de degustació per excel·lència de les comarques gironines.

Una fira on mitjançant l’intercanvi de tiquets per degustacions es pot tastar centenars de propostes gastronòmiques de la mà de restaurants, petits productors, cellers, col·lectius de cuina, ...

Iogurt de bacallà amb mel, senglar amb castanyes, arròs de marisc, crema d’escamarlans amb oli de crustacis, ... algunes de les propostes per llepar els dits de les que varem poder gaudir durant la passada edició, a un preu molt econòmic.

Enguany, a més de les propostes de cuina catalana, també podrem tastar plats d’altres països, com per exemple cuina marroquina i cuina índia, que ompliran el Palau de fires d’olors i gustos que ens faran viatjar a altres cultures.

Els  aficionats a la fotografia, tampoc  no poden deixar de visitar Firatast i participar en el  2on concurs d’instagramers. Sens dubte la fira oferirà mil excuses per no deixar de prémer el botó  del seu mòbil i captar mil imatges, sensacions, emocions, colors i textures.

Firatast, com ha fet durant la seva trajectòria, no abandona la seva vessant solidaria i enguany, juntament amb la revista Girona Gastronòmica organitza el primer concurs d’arrossos solidaris.

Un concurs que tindrà lloc cada dia i que tant els cuiners que els prepararan com el jurat que els valorarà seran personatges molt singulars i coneguts.

La recaptació d’aquest concurs anirà a mans del banc d’aliments de Girona.

FIRATAST, pel seu format, és una excel-lent plataforma per donar-se a conèixer al gran públic, cada any és visitat per més de 15.000 persones d'arreu de la demarcació de Girona i també de Barcelona, per tant Firatast és un gran escenari per a tots aquells que vulguin ser tastats.
escenari per tots aquells establiments que vulguin ser tastats.

Firatast és una experiència i una oportunitat única tant per restauradors i productors com pel públic visitant. No te la perdis!

Per estar informats de totes les novetats que estan preparant, pots seguir-los diàriament a les xarxes socials de Facebook, Twitter, Instagram i Pinterest.


15/7/13

Kebab a Take away amigo

Avui us haig de confessar que m'agrada el kebab. Si ja sé, és un plat fast food, no és sa... però tot i així m'agrada.

Suposo que alguns ja ho haureu vist perquè tinc altres posts de kebabs. Però ara seré més precisa amb les entrades sobre aquest rotlle de carn, indicant marca, pes del kebab, entre altres.

Nosaltres ahir el vam anar a buscar a Take away amigo, del c/Jonquera, i no està gens malament.

Botiga: Take away amigo
Marca del rotlle: Karmez, donnerfabriken
Pes: 346 grams
Preu: 2'5 euros (posava oferta)


La carn del kebab estava ben cuinada, rosseta, com ens agrada.
Com a verdures hi havia: enciam, ceba, carrota, tomàquet i olives.
La salsa de iogurt molt ben aconseguida i força quantitat.
La salsa picant justeta, no picava massa.
El pa estava bo, allargat i passat per la planxa, cruixent.


També ens vam agradar uns falàfels. No massa bons, gens cruixents.
Això sí amb el toc de cúrcuma, potser és el que més hi notaves.
Un plat de sis on ni ens va posar salsa de iogurt. Molt car pel que són.

Pes de 6 unitats: 135 grams
Preu per 6 unitats: 4'50 euros

Detall de l'interior del falàfel

I mentre feiem el photowalk...

...pels carrers de Sant Feliu, vam anar baixant de l'ermita cap al centre del poble, ajuntament, mercat i vam acabar al passeig marítim, no sense abans degustar una beguda que ens va venir de perles a tots els igers.

Peix al mercat cobert
Una pinya colada ben fresqueta i recent elaborada que tenien en una parada a fora la fruiteria. Econòmic, sa i bo. Dos sucs 2 euros!!!!!!!!!!





L'esmorzar d'Insta Sant Feliu de Guíxols

Aquest dissabte passat hem anat a Insta Sant Feliu de Guíxols.
A les 9.30 vam pujar al trenet que ens va conduir a l'ermita de St. Elm des d'on vam poder gaudir d'un bon esmorzar :) a part de les meravelloses vistes del mar.

Taules amb safates de pa rodó, tomàquet partits per sucar, setrills per amanir, unes bones anxoves, i embotits.

Uns excel.lents embotits: llom del coll ben magre i amb un sabor deliciós, xoriç i llonganissa ibèrics, botifarra negre i blanca també bona. I triangles de formatge semi. També truites de patates.


També hi havia safates de dolç, amb trossos de coca, correcte i unes bonissimes ensaïmades de les quals només en vaig poder provar una :( Llàstima, tenien una pasta d'aquelles que hi notes el sagí.


Tot acompanyats de sucs de taronja i cafè amb llet.


Vam passar un bon dia de calor, i això que el cel estava una mica ennuvolat.

12/7/13

I un xuixo!!!!!!!!!!

Ahir era el sant de la meva mare i tot i que no ho solem celebrar no es pot queixar!

Va tenir una orquídia, un parell de bombons i xuixos per la family de postres. Així tots vam provar-los.

I que bé que va anar, comprats a una pastisseria que fa poc que està aquí al barri però que fan un dels millors croissants de xocolata que he menjat. I ara aquest xuixo també entra dins el meu ranquink de xuixos bons.

Una pasta exquisida, gens oliosa, amb les seves capes cruixents i farcit d'una crema molt ben feta. Llàstima que vaig fer la foto quan ja me n'havia menjat més de la meitat :(
El pròxim dia m'agradaria provar-lo farcit de nata, i ja en faré la foto abans ;)



Gaspatxo de ma mare

Està fent una calor aquests dies... i res ve més de gust que arribar a casa a dinar i menjar un bon plat de gaspatxo.

Ingredients per a 4 persones:

Un kilo i mig de tomàquets mitjans ben madurs
1 cogombre
1 pebrot vermell
1 pebrot verd
1 ceba (opcional)
1 gra d'all
1 llesca de pa de pagès (opcional, ma mare no hi posa pa, que engreixa :))
sal, pebre, vinagre i un bon oli d'oliva verge extra
picatostes (opcional, però hi queda més bo)

Elaboració:

Rentem els tomàquets sota l'aixeta ben nets. Els partim per la meitat i els ratllem. Agafem els pebrots i també els passem per l'aixeta. Els tallem a daus juntament amb la ceba. Hi afegim un polsim de sal, un xic de pebre, vinagre i un bon raig d'oli. També hi posem el gra d'all. Ho passem tot pel turmix i ho colem amb el col-lador xinès. El posem a la nevera i ja ens el podem beure ben fresquet amb picatostes a gust de consumidor!

Premi del sorteig de...

Un llibre de cuina asiàtica que sortejava l'Amàlia del blog "Mis Cuadernos de cocina". Un fantàstic blog amb unes receptes per llepar-se els dits.

Em va fer molta il-lusió quan vaig saber que n'era la guanyadora. La veritat és que el llibre és molt interessant. Justament últimament veig moltes receptes asiàtiques que em criden l'atenció dels blocs els quals estic subscrita.

Així doncs ja me'l miraré amb calma i triaré algunes receptes per fer. Des que l'any passat vam fer un circuit per Tailàndia, pujant del sud cap al nord i acabant a Phuket, ja em vaig introduir un xic al món de la cuina asiàtica.

Doncs res, ja aniré publicant algunes receptes!

Gràcies Amàlia pel llibre i per la dedicatòria :)



Un espai per casaments i comunions

Es tracta de La Chopera, un complexe que consta de varies finques per celebrar casaments, comunions, festes d'empresa o altres events situades a Madrid.

La Chopera et brinda la possibilitat de celebrar el teu casament civil en un marc incomparable. Pots degustar el seu fabulós banquet en el seu entorn campestre i amb el toc taurí que els caracteritza.
Disposen d'una exquisida carta de Menús nupcials per tal de satisfer els gustos de tots els comensals.
Un altre cosa a destacar és que els nuvis poden aparèixer al saló muntats en un Carruatje de cavalls de principis del segle XX.
I per si encara no fos poc, després del casament els convidats gaudiran de la discoteca o aquells que siguin més atrevits poden muntar al toro mecànic o fins i tot vaquilles.

A part de casaments, també s'hi poden celebrar comunions. En un dels seus salons climatitzats els familiars i amics disfrutaran d'un bon àpat gràcies a l'oferta variada de la seva carta. També, per baixar un xic el dinar, es poden divertir amb els toros, les vaquilles o altres activitats que ofereixen a la finca i que segur que fan gaudir a petits i a grans.


I, ja per acabar, dir que també s'hi poden celebrar sopars d'empresa o altres events. Sempre acompanyats de la natura, amb els seus fantàstics paisatges que envolten la finca i amb l'amabilitat del personal de La Chopera.