9/5/13

Restaurant El Setrill d'Or

Avui tinc el plaer de mostra-vos un restaurant que li tinc molt de carinyo ja que és on anava sovint quan festejava amb la meva parella: El Setrill d'Or:) A tots dos ens agradava molt i encara ens agrada. Principalment sempre hi hem menjat pizzes, que les fan molt bones, tot i que tenen carns, amanides, pastes entre altres plats.

Aquí us mostraré el que vam demanar. Com que vam anar-hi amb els meus pares veure-ho una pizza extra, ja que una va ser repetida :)

Puttanesca (Tomata, mozzarella, beicon, ceba crua, olives farcides, bitxo i orenga)
Segons els meus pares picava força, però la combinació de la ceba amb el beicon els va agradar.


Setrill (Tomata, mozzarella, ceba cuita i tonyina)
És la pizza que porta el nom de la casa, per mi és la millor de totes les que fan. La ceba està molt ben caramelitzada i amb la tonyina combina molt bé. Llàstima que la vaig trobar poc plena pels costats.


Pett (Tomata, mozzarella i formatge de cabra fresc)
És molt bona però trobo que hi escassegen els formatges, tant pels costats com pel centre :(
Sinó recordo malament abans eren més plenes les pizzes o és que ara feia molt que no hi menjava.


Relació qualitat preu és bona, ja que les pizzes van des dels 7 euros fins els 12. Això si són pizzes petites i no hi ha una abundància d'ingredients.




Peix amb samfaina



Un plat que m'agrada moltissim ja des de ben petita és la samfaina. Normalment sol acompanyar el bacallà, però també la podem trobar com a guarnició en carns i altres peixos. En aquest cas jo la vaig menjar amb lluça fregida. Anem a veure'n la recepta:



Ingredients per a 2 persones:

  • 1 pot de tomàquet natural de 250 ml
  • 1 esbergínia mitjana
  • 2 carabassons
  • 1 pebrot vermell
  • 2 cebes de Figueres
  • oli d'oliva verge extra
  • sal i pebre


Elaboració:

Agafem totes les verdures, les rentem ben netes i les pelem. Tallem a daus petits l'esbergínia i el carabassó i les posem en una paella a fregir amb un bon raig d'oli. La ceba la tallem a tires fines que quedi ben caramelitzada.Tot seguit i tirem el tomàquet perquè també es vagi fregint i reduint.
Ho anem coent a foc lent. Ho salpebrem al nostre gust i ja ho tenim!


En aquesta ocasió ha molt ben acompanyat algunes lluces fresques que les hem fet així:

Ingredients per a 2 persones:

  • Mig kilo de lluces
  • Farina
  • Oli d'oliva verge extra

Elaboració:

Rentem les lluces ben netes sota l'aixeta. Les deixem escórrer i les disposem sobre paper de cuina absorbent per tal que no ens hi queda gens d'aigua.
Li traiem el cap i la cua i les obrim per treure-li l'espina del mig i si en queda alguna pels costats també.
Paral.lelament agafem una paella hi posem oli fins a la meitat i l'escalfem.

Quant l'oli ja estigui ben calent, passem les lluces per la farina i les fregim. Una vegada fregides les deixem reposar en paper absorbent perquè ens empapi l'excés d'oli que puguin haver agafat.


I el resultat de tot plegat una meravella de dinar; Lluça fregida amb samfaina


Coca amb oli de llimona i pinyons

Fa ja un temps olis Mallafré va tenir la gentilesa d'enviar-nos una varietat d'ampolletes d'olis aromatitzats.  Doncs avui concretament hem fet servir el de llimona per fer la típica coca de iogurt. Anem a veure-ho!

Ingredients:

3 ous
1 ampolleta d'oli Mallafré de llimona
1 iogurt natural artesà
3 gots de farina amb llevat incorporat
1 got i mig de sucre
mig got de llet semidesnatada
2 sobres de Sodas el Vesubio
uns quants pinyons 


Elaboració:

Primer batem els rovells dels ous en un bol amb el sucre fins que augmentin de volum.
Mentrestant ja posem el forn a escalfar.
Després hi afegim la llet, la farina amb els dos sobres de Sodas el Vesubio, l'oli i les clares d'ou prèviament batudes a punt de neu.
Ho barregem tot amb cura i ho evoquem en un motlle. Hi tirem uns quants pinyons al cim.


Enfornem la coca durant uns 40-45 minuts a 180ºC. Quan hagi passat el temps de cocció, punxem la massa amb un pinxo i si surt sec ja està feta.


Traiem la coca del forn i deixem que es refredi un xic, no molt perquè així serà més fàcil de desmotllar.



L'Ecocabàs canvia de dia

ECOCABÀS, el mercat setmanal ecològic i artesanal de Girona canvia de
dia, i a partir del mes de maig tindrà lloc els dissabtes al matí.

· El passat diumenge 3 de març es va iniciar l’ECOCABÀS, un mercat
ecològic i artesanal on poder fer la compra setmanal a partir d’una
àmplia oferta de productes artesanals i ecològics, emplaçat a l’Avinguda
Ramon Folch de Girona

· L’ECOCABÀS s’ha dut a terme els diumenges al matí al llarg de dos
mesos, però a partir del primer cap de setmana de maig, canvia de dia i
tindrà lloc els matins del dissabte

· El mercat que ha anat creixent amb el nombre de parades i de visitants
es consolida com una alternativa de qualitat respecte als mercats
tradicionals







Dijous, 2 de maig de 2013

ECOCABÀS, és un mercat ecològic i artesanal impulsat i organitzat per Scata,
filial de l’empresa Incatis i per Quins Pebrots.

En aquest mercat s’hi poden trobar una àmplia varietat de productes ecològics i
d’elaboració artesanal com melmelades, conserves, pastisseria, embotit, ous,
fruita, verdura, llegums, pa, herbes remeieres, vins i caves, formatges, entre
altres.

Una àmplia varietat de parades amb productes ecològics i de proximitat,
garanteixen la diversitat suficient per poder fer tant la compra setmanal de
manera habitual, com en un moment puntual.
El mercat però va més enllà i també s’hi distribueix mitjançant les parades una
proposta de dieta saludable per tota la setmana.
 
L’ECOCABÀS, tot i la seva recent aparició, ja s’està consolidant com a mercat
de referència en aquesta tipologia de productes, i ja compta amb un públic fidel
que hi acudeix cada setmana.

Aquest mercat dona resposta a totes aquelles persones que cada vegada més
aposten per una alimentació sana i de qualitat, així com pels productes
ecològics i de proximitat, denominats també de quilòmetre zero.


Més informació:

T. 972 21 32 34 (Rosa Bel)
T. 629 49 25 24 (Neus Matamala)
www.incatis.cat

ECOCABÀS, mercat ecològic i artesanal

DIES:dissabtes al matí

LLOC: Av. Ramon Folch de Girona

HORARI: 9.00 a 14.00 h


7/5/13

Prepara't per a l'estiu!!!

S'acosta la calor i és que a finals dels mes que ve ja entrem a l'estiu, si et vols preparar per gaudir-lo aprofita les oportunitats que Totombola t'ofereix, us deixo el link per tothom qui vulgui participar als sorteigs que es realitzen, hi ha més de vint empreses col.laboradores.
Clica a la foto per anar-hi:

2/5/13

Nou col.laborador: Nocilla

Què podem dir d'aquesta empresa que ha decidit col.laborar al nostre blog que no sapigueu i conegueu tots?
Nocilla és una crema de cacau feta a base de llet, cacau, avellanes i sucre. És des de finals dels seixanta el berenar preferit dels nens i dels no tan nens ;)

És més que una crema, el seu gust a xocolata i avellana fa fondre a més d'un i de dos.
A més és molt versàtil, la podem menjar amb qualssevol tipus de pa, a les crepes, pizzes, farcir-ne coques o magdalenes, als gofres o a qualssevol altra tipus de preparació que se'ns acudeixi. Combina bé amb tot, amb fruites com el plàtan o la maduixa també està bonissima!

Nosaltres tindrem el privilegi de poder provar el nou format de nocilla original, la de tota la vida, amb el got més arrodonit i ben aviat prepararem algunes receptes amb ella!


Nova botiga On-line Indekove

Fa poc l'empresa Indekove, que es dedica a l'elaboració de cremes de patata i purés naturals, ha inaugurat la seva botiga On-line. Disposen d'una àmplia gama de pures i cremes, sabors originals amb sabor autèntic.

Us deixo l'enllaç:

http://www.indecove.com/tienda/index.php


Arrós amb llet


Avui us proposo una recepta d'arrós amb llet. És un postres bo, econòmic i fàcil de fer. Anem a veure!


Ingredients per a 2 persones:

- 100 g d'arrós extra Dacsa
- 75 g de sucre
- 1/2 pela de taronja de Supernaranjas
- 1 branca de canyella
- 500 ml de llet
- canyella en pols



Elaboració:

1. Rentem l'arrós amb aigua freda per tal de treure una bona part de midó.
2. Agafem una olla i hi posem la llet, una branca de canyella, la pela de la taronja i l'arrós.
3. Ho deixem cuinar a foc suau durant uns 45 minuts aproximadament i ho anem remenant cada 4 o 5 minuts, que no s'enganxi.
4. Quan l'arrós adquireixi una textura melosa hi afegim el sucre i ho deixem coure uns 5 minuts més.
5. Una vegada cuinat, retirem la branca de canyella i deixem refredar. Repartim l'arrós en plats o copes per fer-ho més bonic i hi posem canyella en pols per decorar. Jo particularment hi deixo la pell de la taronja perquè agafa el gustet bo de l'arrós i es pot menjar bé, però normalment se sol treure.