19/2/13

Ous farcits

Un entrant que sol agradar a tothom i que resulta un plat bufó són els ous farcits. Es poden fer de moltes maneres, però a l'hivern solen venir més de gust calents, així que ma mare els fa gratinats al forn amb formatge d'untar i tonyina, una versió lleugera però bona!

Ingredients per a 12 ous:

12 ous de pagès
3 llaunes de tonyina amb oli d'oliva verge extra
1 terrina gran de formatge d'untar
formatge ratllat Edam, o qualssevol que es fongui bé

Elaboració:

Bullim els ous. Una vegada cuits, els passem per aigua per refredar-los i els pelem. Els partim per la meitat longitudinalment i extraiem el rovell.
Per altra banda, obrim les llaunes de tonyina, la desmenussem i l'evoquem en un plat amb la crema de formatge. Ho barregem tot i hi afegim els rovells de l'ou esmicolats. Barregem i ja podem farcir les meitats dels ous. Hi posem una bona capa de formatge ratllat al cim de cada ou. Escalfem el forn en mode gratinar i enfornem els ous fins que el formatge quedi ben desfet. I ja ho tindríem!




I els regals van ser...

Un mp3 aquàtic que ella ja volia per nedar amb música i un croissant gegant. A la fleca on anem cada dia a buscar el pa fan per encàrrec croissants, donuts, ensaïmades, la pasta que vulguis gegant. Algun dia mentre comprem el pa ja veiem alguna peça d'aquestes tan grans fan goig de veure :) Així que vam decidir fer-li una sorpresa amb un croissant farcit de xocolata i amb les puntes també banyades de xocolata. Fa una pinta...






Una senyora napolitana

Dissabte passat, abans del dinar al restaurant val decidir passar el matí al Pertús. Passejant pels supermercats més que res, que ens recorden a Andorra. Plens de xocolata, envasos grans, licors també grans...
Nosaltres vam comprar un paquet de núvols molt bé de preu i ens vam resistir a comprar altres xocolatins que la veritat, estaven més barats. Però el que ja no vam poder evitar va ser comprar en una fleca de l'entrada d'un supermercat unes napolitanes farcides de xocolata i banyades també d'una capa de xocolata amb trossets d'avellana al cim. Una super dosis de xocolata. Feien una pinta que et cridaven :)
Mireu-ho sinó:

 

18/2/13

Can Tenlí

Dissabte al migdia vam anar a dinar en un restaurant a Maçanet de Cabrenys, em va tocar en un concurs del facebook i la veritat és que en vaig quedar molt contenta, a Can Tenlí. Ja quan em va tocar vaig pensar que el meu home disfrutaría molt ja que sortejaven una degustació de civet de senglar per a dues persones. La pega és que a mi aquest plat no m'agrada però al comentar-lis em van preguntar si m'agradava el bacallà i vaig dir, oi tant, m'encanta! Així que vaig tenir el gust de poder provar el seu plat estrella que és el bacallà Can Tenlí.
Anem a veure com va anar el dinar.
 
- De primer en van oferir una ampolla de vi negre, aigua i pa.

- Tot seguit una amanida de la casa amb un assortiment d'embotit. Unes botifarres excel.lents, fetes per ells. La de fetge bonissima.

 

- Després el civet de senglar, segons el meu home, fantàstic. A ell li encanta aquest plat i en va tenir una ració molt generosa. Acompanyat de patates estil Can Tenlí. Un plat ben complert. No és per quedar-te amb gana.


- I jo vaig poder degustar el bacallà. Un bon tros de llom de bacallà al forn amb salsa de tomàquet natural i molt ben acompanyat de les seves patates tallades a la panadera delicioses. Ja ho havia comentat abans, que sembla estrany com unes simples patates es poden convertir en un menjar tan bo :) No m'estranya gens que aquest sigui el plat estrella de la casa. Em va agradar moltissim!!!!!!!!!!!


I ja per finalitzar un bon àpat, com sempre, no poden faltar uns bons postres artesans. En aquest cas una coca de poma casolana i una bona crema catalana ben cremada ;)



I per rematar un tallat descafeïnat de sobre amb sacarina, no fos cas...
Cal dir que aquest cafè era molt bo també, no l'havia provat mai aquesta casa i em va agradar. I amb el detall de la bola de xocolata amb el gra de cafè, encara millor!

Gràcies per tot!!


14/2/13

Nou col.laborador: Gourmet Garden

Tenim un nou col.laborador al blog: Gourmet Garden. Són una empresa innovadora procedent d'Australia que disposa d'una gran selecció d'herbes i espècies naturals. Les seves herbes han estat recollides, rentades, tallades i envasades de forma higiènica per a proporcionar un toc especial a qualssevol plat. Es presenten en un comòde envàs en forma de tub de 80 g. Elaborats sempre amb herbes fresques de cultiu biològic, sanes, naturals, amb antioxidants i sempre a punt de fer-les servir.
A més diposen d'una gran varietat:

Alfàbrega: la trobem molt sovint als plats italians. És l'ingredient principal de la salsa pesto i queda exquisida amb tomàquets, all i esbergínies. També combina bé amb peixos, truites, com a amaniment d'amanides, sopes i salses. Ideal per a fer olis aromàtics, adobs o vinagre d'alfàbrega.



Orenga: és perfecte per al formatge, pizzes i amanides, com la caprese per exemple.



Picada d'all i julivert: és una mescla bona per a peixos i carns a la planxa, amanides, pastes, sopes, caldos, ous i patates.

Xile: s'utilitza molt a la cuina india, mexicana i asiàtica. És molt apropiada per a plats variats com currys, estofats, sopes, entre altres.


Coriandre: és un ingredient molt apropiat per a plats forts com curryso estofats. També va perfecte per a farciments de carn d'au i de caça, així com salses, amanides o en plats de verdures. Es pot afegir a les salses de tomàquet, beixamel o fins i tot sucs de tomàquet, cremes de carrota o de carbassa.


Gingebre: s'aplica a una gran varietat de plats, tan dolços com salats. Perfecte pel curry, adobs, ètc i també li dona un toc especial al peix i al marisc, a la carn d'au, verdures, pasta, així com postres, pastissos i galetes.



Anet: Ideal per a mariscos i peixos. Acompanya també formatges, ous, salses o es pot afegir també a alguna vinagreta per amanir.

Si visiteu la seva pàgina web podreu veure'n algunes receptes i propietats de les espècies.

Aquí tenim el lot que ens van enviar, amb nevereta inclosa :)
I ben aviat en farem una pluja de receptes!!!!!!!!!!!!



Avui: Macarrons de la mama

Avui dijous, un bon dia de la setmana perquè demà ja és divendres, si, por fin es viernes!!!!!
I avui un dels meus plats preferits, els macarrons. M'encanta com els fa la meva mare, amb bistec picat de vedella, una carn ben magre, i sofregit de tomàquet i ceba.

Ingredients per a 4 persones:

  • 1 pot de tomàquet al natural
  • 1 paquet de mig kilo de macarrons
  • mig kilo de bistec picat de vedella
  • 1 ceba grossa de Figueres
  • força oli d'oliva verge extra
  • 1 raig de llet semidesnatada
  • 1 rajolí de vi negre
  • sal i pebre
  • 1 cullerada de postres de sucre

Elaboració:

Agafem una cassola ben gran i hi posem l'oli a escalfar. Quan sigui ben calent hi tirem la carn picada de vedella i la coem fins que sigui ben rossa. Aleshores hi tirem la ceba trossejada. Quan agafi bon color hi evoquem el pot de tomàquet i tapem que no esquitxi. Hi afegim un rajolí de vi negre. Una vegada tenim el tomàquet cuit, hi afegim un xic de sucre, sal i un raig de llet per amorosir.
Per altra banda, bullim els macarrons tal com indica el paquet. Colem i els barregem amb el sofregit de ceba i carn picada anterior. Hi espolsem un xic de pebre i una generosa quantitat de formatge.
Jo he fet servir formatge emmental, que és dolçet però, hi combina molt bé i es desfà perfectament.
Surten uns macarrons casolans bonissims i amb força carn.

Bon profit, que a mi ja me n'ha fet ;)



Un postre pel dia dels enamorats...

Gràcies a bombons Cudié avui hem tingut un Sant Valentí de luxe. Hem pogut tastar els seus romàntics bombons. Són uns bombons amb un pètal de rosa a dins i de xocolata blanca o negre. Una xocolata bona i una presentació excel.lent, perfectes per un dia com avui o qualssevol altre dia. Sempre va bé un petit pecat de xocolata :)

Ja veieu quina bona pinta fan!


Tornem al Calid Café

Dissabte passat vam anar a menjar fora, invitats pels meus pares mitjançant un whatsapp, al Calid Café.
La veritat és que el nom si escau, és un lloc acollidor on fan una cuina de casa però amb els seus tocs originals. Fan un menú de diari i un de dissabtes un xic més car, però la relació qualitat preu és excel·lent.

Aquell dia en el menú hi havia:

Primers:
  • Escarxofes confitades amb oli d'alfàbrega
  • Canelons de l'àvia
  • Amanida de formatge de cabra
Segons:
  • Rodó de xai farcit
  • Calamars a la planxa
  • Entrecot a la planxa 

Ja veieu que no hi ha molta varietat, però el que hi ha val la pena

Jo vaig optar per les escarxofes. Un plat excel·lent, em van dur els cors de l'escarxofa ben tendres sobre un llit de ceba cuita picada en brunoise, ben amanides amb l'oli aromatitzat amb alfàbrega i acompanyades d'enciam iceberg. Un plat deliciós.

 El meu pare va optar per l'amanida, molt maca, amb el seu formatge de cabra a la planxa i els fruits secs i ben amanida amb una vinagreta.


Ma mare i en Ramon van menjar canelons. També feien bona pinta.


De segons, a part del meu pare que va demanar entrecot, tots tres vam coincidir amb el xai. Mai l'havia provat farcit i cal dir que era una joia. Un tall ben melós i el farciment molt gustós, acompanyat de les seves patates, que són riquissimes. Sembla estrany com en poden arribar a ser de bones unes simples patates. La forma, la cocció, senzillament perfectes.


I ja per acabar el bon dinar que vam fer, no podia ser menys, un tiramisú de la casa. Un plaer pel paladar. Suau, amb el melindro de base ben mullat amb el cafè i amb una capa suau i cremosa de mascarpone amb cacau al cim. Me n'hagués pogut menjar dos o tres


Els meus pares van optar pel pastís de poma al seu estil. Una bona tria, ja que la presentació és bonissima, en un got, amb una base de poma cuita, un tros de pasta de full caramelitzat, una bola de gelat de vainilla i nata. Un vici per aquells que els hi agradi la poma cuita.


I amb els cafès, per acabar de rematar, unes galetes artesanes, detall de la casa, que crec que eren a base de coco i xocolata. Una espècie de cookie però que pel meu gust era més bona, no resultava tan seca com acostuma a ser.

En fi per repetir...