7/2/13

Nou col.laborador: Truvía

Tenim un nou col.laborador al blog, Truvía, un edulcorant sense calories elaborat a partir de la planta de Stevia.
Truvía aporta als aliments un deliciós sabor dolç. El podem afegir al cafè, té, iogurt i productes làctics o simplement disfruta'l als cereals.
Un sobre de 1'5g de Truvía proporciona la mateixa dolçor que una cullerada de sucre. Truvía és apte per tots els membres de la família. És una gran alternativa per a les persones amb diabetis, és apte per celíacs i té el certificat d'aliments Kosher.
Trobem Truvía en format sobres o en pot. A nosaltres ens han fet arribar una caixa de 80 sobres, més pràctics :)

Nosaltres ja l'hem fet servir al cafè amb llet del matí i properament n'elaborarem alguna recepta amb fruita, a part de les que ells tenen a la seva pàgina web, que segur que hi queda molt bé :)


Tapeta de morcilla

 Aquest dissabte, com que encara ens quedaven morcilles de Burgos gentilesa de Rios, ens vam decidir muntar com una espècie de tapeta. Vam agafar les morcilles i les vam pelar, hi vam treure la pell, les vam tallar a rodelles i les vam posar a fregir en una paella sense oli, posat que elles ja treuen greix. Que precisament en aquest greix que deixen anar és el que després aprofitem per passar-hi unes llesquetes de pa rodó, que quedin ben untades i amb el bon gust de la morcilla. Així ja agafem i disposem un llit de torradetes amb les rodelles de morcilla. Queda bo :)




Avui: Catànies Cudié

Ohhhhh, quins postres tan bons, faig festa major quan tinc la oportunitat de menjar-ne, però sabeu a què em refereixo? A les catànies, són petites delicies que quan en menges una, l'has de degustar bé; primer notes l'amargura del cacau, després el finissim praliné que l'envolta i encara trobes l'ametlla caramelitzada. En fi, un plaer pel paladar, d'aquells que acompanyen tan bé un bon tallat o cafè. Nosaltres tenim les de Cudié, les heu de provar!


3/2/13

Patates a la Riojana

Avui, dia de tramuntana a Figueres, què millor que fer un plat per entrar en calor! Unes delicioses patates a la Riojana! :)

Ingredients:

- 6 patates petites
- Un pot de ceba fregida "El Guiso"
- Pebre vermell dolç fumat "La Chinata"
- Un xoriç
- 4 alls
- 2 branques de julivert
- 1 fulla de llorer
- 1 guindilla
- oli d'oliva, sal i aigua

Preparació:

Escalfem en una olla un raig d'oli d'oliva i hi afegim la ceba sofregida d'El Guiso. En aquest cas, com la que la ceba ja estava ben cuita, no caldrà que esperem a caramel·litzar-la.

Tot seguit hi afegim tot el xoriço tallat a rodelles i mentre es va coent a foc ben lent, anem pelant totes les patates i les tallem a bocins grans.

Lo ideal és que no les tallem totes amb el ganivet, sinó que només hi les marquem fins a la meitat o així en forma de daus i les acabem de trencar amb les mans. D'aquesta forma aconseguirem que el midó de la patata surti més bé de dins i ens ajudi a espesseir la barreja.
Un cop les tinguem totes a punt, ho tirem a dins l'olla amb la resta d'ingredients que ja estaran una mica més cuits.

Ara hi afegim els 4 alls ben picats (o aixafats tant sols, això va a gust del consumidor), tot el julivert picat ben fi, la fulla de llorer i un parell de cullerades del pebre vermell fumat 'La Chinata'

Ho remenem tot plegat per barrejar-ho bé, hi afegim la guindilla sencera i afegim una mica de sal.

Finalment ja només caldrà afegir-hi uns 400 ml d'aigua calenta, just per cobrir-ho tot plegat i deixar-ho bullint durant uns 40 minuts, mentre anem remenant-ho tot plegat de tant en tant, per ajudar a sortir el midó de les patates i de pas a espesseir-ho tot.


I d'una manera ben senzilla, ràpida de preparar i amb una mica de paciència per coure, ja tenim un plat que treu la fred a qualsevol i de pas està boníssim! :)

28/1/13

Xocolata amb melindros

Amb aquesta fred què millor que una bona tassa de xocolata desfeta amb melindros.

Ingredients per a 2 persones:

- 500 ml de llet
- 90 grams de xocolata a la tassa Torras
- melindros Coral

Elaboració:

Posem la llet a bullir en un cassó i hi afegim els grams de cacau. Ho posem a escalfar mentre anem remenant. Quan arrenqui el bull, abaixem el foc i deixem alguns minuts més per tal que espesseeixi. Apaguem el foc, deixem reposar i servim la xocolata en tasses.
Servim la xocolata acompanyada de melindros.

Suquem els deliciosos melindros a l'exquisida xocolata i anem notant un plaer per tots els sentits. I és que una bona tassa de xocolata reconforta l'ànima i l'esperit i si es fa ben acompanyada, encara millor ;)

Nou col.laborador: Patatas de Galicia

L'empresa Patates de Galicia ha decidit col.laborar al nostre blog i ens ha enviat una bossa de patates de 3 kilos.
Des del seu portal a Internet pots comprar patates gallegues a domicili amb indicació geogràfica protegida Patata de Galícia, així com altres varietats de patata gallega de gran qualitat i que actualment només es poden trobar en botigues selectes, però amb la comoditat que ofereix la compra online.

A www.patatasdegalicia.net tenen patates de la varietat Kennebec, que són patates de carn blanca, ferma i sense taques. S'adapten molt bé a tot tipus de receptes i tant es poden cuinar fregides, com guisades, bullides o amb truita de patates que tan agrada a tothom.

Ara serà qüestió de fer unes quantes receptes amb les seves patates, que segur que són ben bones!!


Comencem amb unes patates fregides, ben fàcils i ben sanes i així provarem la patata en tot el seu esplendor.

Ingredients per a 2 persones:

3 o 4 patates de galicia mitjanes
1 litre d'oli d'oliva verge extra

Elaboració:

En una paella especial per a fer patates fregides, d'aquelles amb la reixeta, si en teniu, sinó en una paella normal, hi evoquem tot el litre d'oli i posem al foc.
Paral.lelament, pelem i tallem les patates a tires fines per fregir-les.
Quan l'oli estigui ben calent, hi tirem les patates i anem deixant que es vagin fregint, ben submergides amb l'oli.


Quan estiguin més o menys rosses, a gust de consumidor, apaguem el foc. Les repartim en una plat i hi posem sal i ja les podem degustar. Si la patata és bona, serà cruixent per fora i amb el gust penetrant de l'oli, bonissimes, com és el cas d'aquestes patates de Galícia!


27/1/13

Unes galetes de postres...

... si, després d'un bon àpat quina millor forma de concluir-lo que amb uns boers de Nata de Galetes Coral. Són unes cruixents i bonissimes galetes farcides d'una crema de nata també deliciosa. Soles o acompanyades amb un tallat o cafè fan la delícia de més d'un ;)





Fusilli amb nata i xoriç

Com molts dissabtes, avui toca pasta! I és que ens agrada tant un bon plat de pasta, sempre ve de gust i permet tantes elaboracions com tipus de pastes existeixen :)

Avui fem uns fusilli de la marca Delux del Lidl, que tenen productes que estan molt bé.

Ingredients per a 2 persones:

  • 250 g. de pasta seca
  • 200 ml de nata per cuinar
  • uns talls de xoriç, a gust de consumidor
  • sal
  • pebre

Elaboració:

  • Es bull la pasta amb abundant aigua amb sal durant uns 15 minuts aproximadament, assegurant-nos que quedi al dente.

  • Una vegada cuita, la retirem del foc, la colem i la reservem.

  • Per altra costat posem en un cassó la nata i l'escalfem amb els talls de xoriç. Ho anem remenant fins que es vagi espesseint i apaguem el foc.

  • Barregem la pasta amb la salsa i hi posem un toc de pebre. 



 Cal dir que aquest tipus de pasta, els fusillis em van agradar molt. La consistència i la forma que tenen són ideals perquè agafin tota la salsa. Són generosos en boca.
Com a curiositat direm que el Fusilli és una pasta tradicional del sur d'Itàlia que va néixer de la idea de trenar l'espagueti. Amb el temps els artistes de la pasta en van anar moldejant la forma i la figura fins a aconseguir el Fusilli que avui dia coneixem.