9/5/12

Gastronomia Tailandesa

Ratllant el coco
La gastronomia tailandesa és molt variada, especiada i picant, amb una gran mescla de sabors i olors i sempre elaborada amb productes frescos. És una cuina molt equilibrada quant a sabors.

Diuen que és una de les millors cuines del món, jo no sé si serà així o no, la qüestió és que, entre l'exotisme dels seus paisatges milenàris i l'aroma dels seus menjars, et captiva totalment.

L'ingredient principal de la seva cuina és l'arrós, ja que tenen molts camps d'arrós a les seves terres. L'arrós se serveix fregit o simplement blanc. És quasi present a gairebé tots els àpats, com a la majoria de cuines asiàtiques. L'arrós que es cultiva a Tailàndia és l'arrós de gessamí, el qual està molt ben cotitzat, el seu gra és molt aromàtic. També acompanyen alguns plats amb arrós glutinós.

Altres ingredients que també es fan servir comunment són les guindilles, alls, fideus, llet de coco, salsa de peix, llima i tamarinde.

Per endolcir fan servir sucre de coco. Podem veure part de l'elaboració a les diferents imatges. El fan ratllant el coco, després el bullen per eliminar-ne l'aigua, el couen fins que agafa un color més torrat i  finalment l'assequen per a fer-lo servir per endolcir. Es venen en bosses en forma de rocs petits de coco. És bo, sembla un caramel de coco super dolç, això si.


Mango acabat de collir de l'arbre
També fan servir molts condiments com el curry verd o el curry vermell tailandès, que s'elabora amb coriandre i pebrots verds. A més de la nou moscada, la cúrcuma, cardamom, gingebre, anís...
La cuina tailandesa barreja cinc sabors fonamentals: dolç, picant, agre, amarg i salat.
Normalment els plats tailandesos es mengen amb coberts, a excepció de la sopa de tallarines.
De sopes també se'n mengen moltes a la seva cuina. Són caldos clars, lleugers i amb pocs fideus.
Botifarres i pinxos

Com a carns utilitzen pollastre i porc.
El pollastre te'l presenten en forma de brotxeta amb curry vermell a la planxa i també en forma de cuixetes ben rosses també amb curry vermell i all, delicioses.

Inclouen també molts peixos, a la graella i arrebossats.

Alguns dels seus plats són:


Khao Pad: Aquest arròs fregit és un dels plats més comuns a Tailàndia. Normalment es fa acompanyat amb pollastre, vedella, gambes, porc, cranc, coco, pinya o verdures.
Ous i botifarres
 
Phad Thai Khung: Un dels plats que més fama han adquirit a nivell popular és l'anomenat "pad tai" que s'elabora amb fideus fregits acompanyats de brots de soja en un brou que prèviament s'ha preparat amb salsa de peix, suc de llima, bitxos, aigua de tamarinde, escalunya i sucre. Finalment en algunes ocasions aquesta delícia culinària sol anar amanida amb trossos de pollastre, gambes, porc i quallada de soja groga.
També trobem els Phad thai noodle, que són fideus fregits tailandesos.
 

Kao neaw: arrós glutinós, el posen com a acompanyament de carns.

Satay: brotxeta, la que nosaltres vam provar era de pollastre, molt bona :)

Nuea: vedella, la única que vam intentar menjar era una de molt picant amb salsa. No vam poder, entre el picant i l'especiament. Massa forta.

Com a postres sempre ens servien fruita, ja que era realment dolcissima, era mel. 
Disposen d'un gran assortiment de fruites exòtiques, i és que tenen el clima a favor. 
Des de litchis, pinya, plàtans baby, síndria, mango, mangostàn, rambutà, taiot, papaia, pitahaya blanca i vermella...

També vam provar una espècie de crèpes feta amb fils de fruita, ja em va agradar.

I una de les coses que vam menjar en el bufet del migdia un parell de dies va ser la tempura japonesa, suposo que també adopten menjars d'altres països. 

Per beure hi havia una cervesa tailandesa de producció local,  la Singha, bona, segons el meu xicot. És la més popular i coneguda a Tailandia.
Tot i que també tenen la Chang, que és un xic més forta i barata i la Leo, que és la segona marca de la Shinga, és més suau i econòmica.
I per acompanyar la cervesa que millor que uns xips de iuca. Eren bonissimes i són sanes, gens olioses i a un preu super econòmic, sobretot en comparació amb el que et cobren aquí, que t'ho serveixen en plan delicatessen :)
 

Formatges per cuinar Président

D'un sorteig que vaig guanyar del blog elconsumidordeproductos.blogspot.com m'han enviat un lot de tres formatges Président per a cuinar.
La veritat és que es poden elaborar un munt de receptes, hi havia un llibret amb alguns exemples, però llegint-lo te'n venen moltes més al cap!

Són tres tipus de formatges: formatge emmental, formatge semicurat i formatge blau.

Segur que per fer salses per pastes és ben bo, però també es pot posar a les truites, verdures, amanides...

També venia una nevereta de regal, que per aquest estiu a la platja ens anirà de perles :)

Arrós de Valencia: Dacsa

L'empresa d'arrós de València Dacsa ha tingut la gentilesa d'enviar-me dues de les diferents varietats d'arrossos que tenen.
A més d'una bossa per anar a fer la compra! I un davantal per cuinar els arrossos, que ja en tinc unes ganes :)

D.O. Arrós de València

Concretament un arrós de gra rodó, que té unes excel·lents propietats organolèptiques que asseguren la cremositat del gra, que aquest quedi solt, i el més important, la perfecta absorció dels sabors.
És molt apropiat per elaborar les tradicionals paelles valencianes, tot i que aquí haurem de fer un arrós mar i muntanya, per la nostra proximitat, tant amb el mar com amb la muntanya.
Certificat per la Denominació d'origen Arrós de València, que garantitza la seva procedència i qualitat.

Basmati

 Disponible en envàs d'1 kg. L'arròs Basmati és un arròs aromàtic de gra fi i extrallarg. Es conrea en el nord de l'Índia i del Pakistan, a les aigües pures de les valls de l'Himàlaia.
 De característic perfum i sabor, s'usa en amanides i guarnicions, i en moltes receptes de cuina oriental.


8/5/12

Ja he tornat de la lluna de mel!!!!

Hola, avui fa una setmana justa que vam marxar de Phuket, si estava d'allò més bé, però havíem de començar a treballar l'endemà ja :(

Un viatge fantàstic, Bangkok genial, la ruta cap al nord una meravella i l'estada final de la platja, relax i luxe total.

Tot va anar molt bé, tant el dia del casament com la lluna de mel. Erem tot un grup de honeymonies :)

Ens ho vam passar d'allò més bé i vam poder recórrer molta part del país fent aquesta ruta, entre anar amb elefant, amb jeep, amb la balsa de canoa...

Han estat un munt d'experiències que sempre recordarem, un dels millors viatges que he fet, fins ara ;)

Us deixo amb alguna foto del Palau Reial de Bangkok i la platja Phi Phi a Phuket.


13/4/12

Llet Ato

L'altra dia vaig rebre el pac de LLet Ato que m'envien pel projecte trnd :)
Que bé poder gaudir d'aquesta llet de casa, provinent de granges catalanes i aconseguida de forma natural.
Gràcies al seu alt percentatge en omega-3, àcids grassos insaturats i CLA (Àcid Linoleic Conjugat) s'aconsegueix una llet saludable i de molt bon gust.
Aquests àcids grassos tan bons  procedeixen de la vaca a través de la seva alimentació.


A part, aporta un molt baix contingut en àcids grassos saturats i alt en monoinsaturats i poliinsaturats, que ajuden a mantenir una dieta sana i equilibrada.

Des de la seva creació el 1970, ATO és un referent làctic en la nutrició dels consumidors catalans.
Ho fa amb llet procedent exclusivament de granges catalanes, concretament de set ramaderies certificades per ATO Natura:

- SAT Sant Mer (Sant Esteve de Guialbes, Girona)
- Can Costa de Manol (Lladó, Girona)
- Mas La Coromina (La Garrotxa, Girona)
- Mas Bes (Salitja, Girona)
- Granja El Trèvol (Vilobí d'Onyar, Girona)
- Mas Guri (Cassà de la Selva, Girona)
- Granja Sant Josep (Almacelles, Lleida)

En aquests centres ramaders es té una especial cura de l'alimentació del bestiar, ja que aquesta és una de les principals claus de les característiques pròpies dels productes ATO. Les granges també disposen d'un nivell tècnic més alt per aportar confort a les vaques i, en conseqüència, a la qualitat de la llet.

La marca ATO està participada en un 60% per Natura Llet, una companyia que pertany 100% als propietaris de les granges d'ATO.

Igualment, Natura Llet participa en el 60% de Vidreres Llet, la fàbrica on hi ha les línies exclusives d'envasat de la llet ATO Natura. La seva inversió supera els 30 milions d'euros.


12/4/12

Em caso!!!!!

Ja s'acosta la data del casament!!!!

Ara sí que aquest dissabte dia 14 d'abril a les 12.00 del migdia comença tot, el dia més esperat ja haurà arribat!

Tots comencem a estar més nerviosos, espero que tot surti bé, la teca :), la cerimònia civil, els convidats...

I el temps que no ens falli i faci un sol guapo guapo :)


El Gat Negre

Seguim amb el comiat!
Embotits ibèrics
Per sopar em van portar el Gat Negre, és un local molt cuco de Mollerussa. És un gastrobar, la carta es compon d'una sèrie de tapes fredes i calentes, no saps quina triar entre varietat i quantitat. Les van canviant, segons la temporada, en part per no oferir sempre el mateix i que la gent no s'aborreixi, i en part, també molt bé per part seva, per aprofitar els productes de temporada. Això vol dir productes bons i frescos :) M'agrada!
Patates braves

Si vols pots fer menús de tapes, en tenen tres de diferents amb tres preus també diferents.

Nosaltres vam agafar plats de la carta.

Vam triar dues amanides, una amb escarxofes i ceps amb una vinagreta de nous i avellanes  i l'altra de tonyina.
Arrós amb calamarsons
Eren molt bones les dues, les escarxofes ben tendres, el mesclum d'enciam amanit amb la vinagreta de fruits secs també molt bo i els ceps, com no, una delícia.
Verdures cruixents amb romesco
Quan a la de tonyina també era bona, amb trossos de llom de tonyina i ceba caramelitzada, molt encertada la mescla. I amb la seva corresponent vinagreta.

      
També vam caure a la temptació d'una plat d'embotits ibèrics amb coca de vidre. Que bo!
Hi havia llom, llonganissa, xoriç i pernil. Lo més bo el llom i el pa, calent, tallat fi, sucat amb pa amb tomàquet o oli, entrava sol.

Vam seguir amb unes patates braves. Salsa a part. Bona, tenia el seu punt just de picant. Costa fer bé una salsa brava.

Continuem amb una fondue de formatges, correcte. Original els mini panets d'anous amb què sucaves els formatges fosos.

Una paelleta d'arrós amb calamarsons, no n'havia menjat mai. Tenia un gust potent i bo.

Ja per acabar, unes verduretes cruixents, espàrrecs, carbassó, albergínia, ceba i tomàquet a la graella amb força oli i acompanyat de romesco o all-i-oli.

I, no podia ser menys, que millor que acabar un bon sopar que amb un bon postres com és el coulan de xocolata negre, acompanyat de gelat artesà de ferrero rocher.
La veritat un dels millors coulans que he menjat mai. Calent, amb la proporció justa de xocolata calenta que et va sortint, com un volcà,  i acompanyat del millor gelat que pogués ser, de ferrero. El meu preferit. Però, és que , a més, era boníssim. Conforme te'l menjaves notaves ben bé la textura dels bombons ferrero al gelat, la part cruixent de galeta que tenen.Una delícia!


El dinar del meu comiat :)

Safata amb guarniments
Dissabte passat, dia 7 d'abril de 2012, les nenes de Vic em van preparar el meu comiat de soltera sorpresa!!!
Mesclum d'enciams

Ja que el dissabte 14 d'abril em caso!

Tagliatella gegant :)
A les set del matí, segons instruccions d'un e-mail que em van enviar el dia abans, jo ja tenia la maleta feta, amb tot el que m'havien encomanat portar i a més esmorzar per tres persones.

Així a mig camí vam parar a esmorzar un tall de coca de Cola-Cao, que en tinc la recepta aquí al meu blog, i cafè amb llet que havia preparat.

Salses pesto i quatre formatges
No sabia on anàvem i el meu cap anava pensant a veure si passem per aquí vol dir que anem a...
Uix ara ja no podem anar aquí perquè ens hem desviat i així anar fent, fins que vaig tenir clar que anavèm cap a terres lleidatanes :)
Em va agradar molt tot, començant per l'spa a Mollerussa i acabant pel coctail de San Francisco que vam fer després d'un bon sopar. De fet ens vam acomiadar el diumenge al matí,  tot esmorzant unes magdalenes amb cafè i llet i coca i brunyols que havien sobrat, tot parlant del casament i altres temes.

Pasta amb les dues respectives salses
I això de l'spa em va venir molt bé per relaxa'm un xic, ja que a falta d'una setmana del casament, sempre va bé un xic de relax, també per desconectar em va anar la mar de bé!

Per dinar, a casa d'una d'elles, vam fer-nos primer un vermutet, ja que veníem relaxades i "afamades" de l'spa. Això d'estar en remull al jacuzzi, xorros a la dutxa, llits d'aigua, fa entrar gana :)

Nata amb maduixes ;)
Doncs res vam agafar unes patates normals i unes de pernil (que bones que són, sempre em perden), unes olivetes, escopinyes i un kas de llimona, que feia que no bevia aquesta beguda refrescant, està bona. Ens el vam prendre a la terrassa, tot prenent el sol.

Després ja vam anar per fer-nos el dinar, una plata amb diferents guarniments: carrota, cogombre, palets de cranc, blat de moro i dauets de formatge feta. Tot això per acompanyar les diferents varietats d'enciam (escarola, canonges, rúcula) que hi havia i amanit amb vinagre de Mòdena en crema o líquid a gust de consumidor i oli d'oliva verge!

Brunyols
Posteriorment, la pasta, tagliatella d'aquella tan ample, molt bona, combinada amb salsa, o de quatre formatges, o bé de pesto. Les havien comprat al Mercadona i estaven molt bones. Jo vaig fer meitat i meitat, així les vaig poder provar totes dues.

Ja per acabar l'àpat, unes maduixes plenes de nata amb esprai i com no, no podien faltar per Setmana Santa, brunyols de l'Empordà casolans fets per una de la colla. Eren molt bons també.

Un tallat per pair un xic tot això, que vam quedar ben satisfetes, en tots els sentits.

Una mica de tertúlia de la nostra per acompanyar el cafè i esperar per anar de compres. Unes compres curioses, em van agradar! ;)

Vam anar pel centre del poble, molt bufó, per cert.
I allà podia triar entre roba i joies, el que m'agradés i ho havia de pagar amb uns vals que posava que em casava i val per 20, 10, 40 euros, el que fos. Quan els hi donava a la dependenta posaven una cara...

Va estar molt bé.
Després de les compres vam fer un beure en una pastisseria dels voltants, tot esperant l'hora d'anar a sopar. Jo ja estava pensant a veure on em porten, jeje.