14/3/12

Repeteixo La Tagliatella

Olivetes per picar
Copa de vi de la casa
El diumenge passat em van convidar :) a la Tagliatella, com que jo ja hi havia anat, i em va agradar i el meu xicot, aquí a  Figueres, encara no l'havia provat, sempre havíem anat a la de Girona, vam decidir menjar-hi!

Un dinar al nostre gust, de pizza, amb una copeta de vi, tot relaxats;

Començant amb les olivetes, passables, t'entretens mentre tries les pizzes.

Vam decidir demanar-ne dues i partir-nos-les, així veus la pinta que fan i de pas, les probes.

De foie
- De foie, que porta tomàquet, mozzarella, foie, pernil d'ànec, taleggio i xampinyons. Estava correcte, gran, com sempre, sobresortia del plat. Tot i que portava tomàquet natural, cosa que no m'esperava i no m'agrada massa com queden els trossos de tomàquet cuits. El foie de la pizza era fluix, no té aquell sabor potent de foie. I el pernil escasset. Portava com un amaniment dolç de vinagre de Mòdena, suau, com tota la pizza en sí. En general correcte però n'hi ha que m'agraden molt més de les seves pizzes.

Calzone Pesto
- L'altra pizza que vam partir-nos va ser una Calzone, que és una pizza plegada farcida de pesto, quatre formatges i xampinyons. Era molt suau la mescla del pesto amb els formatges, tot i que la recordava més plena de formatges. No estava malament, però personalment cap supera la de 7 formatges.

Les pizzes les vam amanir amb un xic d'oli picant de la casa, que té el seu punt, no és un excés de picant.

M'havia quedat molt bon gust de boca, quan la setmana anterior hi havia anat amb els meus pares i havia provat la pizza Al Parmiggiano i la de 7 formatges i aquest cop em va decebre més, això va a gustos però.

Crema de mascarpone amb xocolata
En canvi els postres, que només havia provat el tiramisú d'aquesta casa, em van encantar. Sobretot proveu-los, són una passada. Hi havia varies opcions que m'interessaven, però finalment i després de parlar-ho amb el meu xicot, de si ens en partim dos o triem el mateix, em vaig decantar, per la mousse de mascarpone amb unes capes d'una espècie de brownie combinat amb xocolata presa i que anava acompanyat amb un petit bol amb xocolata calenta. Tirat pel cim d'aquest fantàstic postres, un dels millors que mai he provat. Si aquest és d'aquell nivell, segur que els altres no ens decepcionen :)




Càlid Cafè

Amanida de sonsos
Dissabte vaig anar a dinar amb els meus pares al Càlid Cafè. És un local petit, massa per l'afluència de gent que té, situat al centre de Figueres.

Hi hem anat amb la meva mare varis cops a esmorzar, ja que els croissants que tenen són bonissims.

Tot i que aquesta vegada vam dinar-hi el menú de 13 euros.

No hi ha masses opcions a triar, però els plats que ofereixen són originals i molt ben presentats i cuinats.

Salmó marinat amb torrades
De primer, a triar, entre unes torrades amb salmó marinat, una amanida amb sonsos o uns triangles de pasta bric amb farcits amb pollastre, verduretes i mongeta blanca i amanits amb salsa de soja. La veritat és que jo vaig optar per l'amanida, però aquests triangles feien molt bona pinta, era un plat original.
L'amanida era complerta i bona, amb uns sonsos molt ben fregits i petits, minúsculs, mai els havia menjat tan petits. I l'amaniment era bo també.

De segon també a triar entre tres; escalopins de vedella amb salsa al pebre verd, calamars a la planxa i un altre plat, que ara no recordo, devia ser un plat de carn també.
Escalopins de vedella
Tots vam menjar el mateix els escalopins, que anaven acompanyats amb un flam d'arrós i vam dir si ho podíem canviar i la noia ens va proposar unes patates fregides. Bonissimes, molt ben fetes, igual que la carn, super melosa i tendra i la salsa també perfecte, al seu punt. Suau però amb el toc picant dels grans de pebre verd. Un plat molt bo. La foto no fa honor al plat, ja que estava molt bo, tot i no haver quedat massa bé a la foto.

Crema catalana
Cafè ligeos
Espècie de coulant amb nou
I de postres, tenen més de tres opcions, cafè ligeos, crema catalana, gelats... i com a novetat tenien panacota de préssec i una espècies de coulant de xocolata amb nous i gelat de vainilla. Jo vaig optar per aquest, però em va decebre, d'aquell coulant no en sortia gens de xocolata, més aviat semblava una magdalena calenta amb una sola nou per decorar i el gelat de vainilla normalet.

En fi, qualitat preu-menú està molt bé. Tenen molta gent, massa, sobretot quan això influeix als clients que ja et demanen què vols de postres quan encara estàs acabant el segon plat.
Tot i això hi tornaré, però pel menjar, no pel servei.







La Tagliatella

Pane della tagliatella
L'altra divendres a la nit, vam anar amb els meus pares a La Tagliatella. Fa poc que s'ha obert a Figueres, fins ara havíem d'anar a la de Girona o a Santa Margarita.
Doncs res, que ara ja la tenim aquí o sigui que ja hi anirem tot sovint.
De moment, per començar vam provar unes pizzes i pasta farcida, boníssim tot!

Sorrentino al Pesto rosso panna

Vam començar amb el seu pa, el Pane della tagliatella, que és com unes tires de focaccia, n'hi ha un d'olives, un de tomàquet cherry i l'altra de ceba tendra. Estan bons i calentets, passen molt bé :)

La pasta fresca farcida era la Sorrentino, que està farcida de parmesà i pernil ibèric i la salsa que vam triar era la del pesto rosso panna, molt bona. Està feta de crema, tomàquet sec, pinyons i formatge. La pasta era un xic massa forta, pel meu gust, tot i que amb la salsa acompanyava bé. Els plats que et serveixen són generosos. De fet, quan entres al seu local, ells et pregunten si ja hi has estat alguna vegada, precisament perquè no demanis molta quantitat de menjar, ja que les racions són abundants.

Quant a les pizzes, ens en vam partir dues:

Al parmiggiano
- La del Al parmigigiano, que porta tomàquet, mozzarella, virutes de parmesà, bacon, formatge taleggio i alfàbrega. Era deliciosa, una pizza gran i amb abundant parmesà i un bacon gens gras, perfecte la mescla entre els tres formatges, la suavitat del talegio combinava bé amb el parmesà, més fort, i amb la mozzarella per suavitzar també el gust més potent del bacon. Em va agradar molt, la repetiré

7 Formaggi
- 7 Formaggi, que porta tomàquet, mozzarella, gruyère, taleggio, pecorino romano, mozzarella de bufala, parmiggiano reggiano i vaig fer canviar la gorgonzola per l'emmental. Era bonissima, gran i maca també i ben plena de formatges. Hi havia llesques quadrades petites de parmesà i tacos de pecorino romano, eren una explosió de sabor. Pels amants del formatge, una exquisidesa, aquesta crec que serà la meva preferida!





Lasagna d'aprofitament :)

Aquesta recepta és una d'aquelles que en podríem dir d'aprofitament. Es tracta d'uns lasagna elaborada a partir d'ingredients que et sobren; en aquest cas hi havia mongeta blanca, carrota i hi vam afegir ceba fregida, que és el que li confereix més gust. I també salsa de tomàquet fregit, per fer tota la barreja i banyar les plaques de la lasagna.
L'elaboració ja l'havíeu vist en un altre post meu. I el resultat no varia massa, el gust sí que va en funció dels ingredients que li posis. En principi si pot posar de tot, carn, peix, verdures. Pots fer-la vegetal, de carn o mixta (carn i verdures o peix i verdures). De totes maneres queda ben bona, sempre i quan també hi afegeixis una bona capa de formatge que es fongui bé i un toc d'alfàbrega, a gust de consumidor!

Coulant de xocolata

Avui us mostro un dels meus postres preferits; el coulant de xocolata. L'he fet mitjançant una recepta del blog "Mis recetas de cocina", si voleu veure unes quantes fotos mentre l'elaborabem:
Així de pas, participo al sorteig que fa per celebrar el seu primer aniversari!










10/3/12

Sorteig de sombres d'ulls

Ara que aviat arribarà la primavera, ens posem ombres d'ulls més acolorides i precisament és el que sorteja el blog Waterfront Makeup. El premi són unes boniques ombres de colors variats, si voleu fer una ullada al blog i de pas apuntar-vos al sorteig :)



8/3/12

Sorteig de llets President

El blog "Marujeando con Pepita" està de sorteig. És un blog que tracta de tot una mica i, a més, comparteix amb nosaltres el gust pels formatges. Ho fa fent receptes amb el formatge President, podem votar els seus plats elaborats amb formatge amb els que participa i també podem apuntar-nos al sorteig que fa ella al seu blog.
El premi és un pac de tres varietats de formatge per cuinar Président; el semicurat, l'emmental i el formatge blau.
Si us voleu animar, visiteu  el seu blog!


7/3/12

32ª Setmana Gastronòmica Gironina

La Setmana Gastronòmica de Girona ja és a punt per començar, enguany tindrà com a tret de sortida el dia 15 de març i es clourà l'1 d'abril.

Aquest any ja és la 32ª edició que organitza l'Associació d'Hostalería de Girona i Radial.

Com a novetat en aquesta edició, a part dels habituals menús que ofereixen els restaurants més emblemàtics de Girona i voltants, s'han ofertat també pacs amb allotjament i menú a preus molt econòmics.

Hi ha un total de 13 pacs que permeten visitar Girona, passar-hi una nit i disfrutar d'un menú degustació a triar entre els seus restaurants.
Si el que es vol és només el menú pots triar entre els 42 restaurants de Girona i pobles del voltant. A través del següent enllaç, pots consultar els diferents menús, així com també el preu i el seu corresponent maridatge.
A més a més dels menús, una altra activitat programada per aquestes dues setmanes de març és el VI Cicle de cine i Gastronomia de Girona. El preu d'accés a la sala és de 3 euros, 2 dels quals van destinats a la Fundació Oncolliga de Girona (Lliga Catalana d'ajuda al malalt del càncer). I té lloc al cinema Truffaut de Girona a les 20.30.

Les pel.lícules que s'hi podran veure són:
- Cooking History, el divendres dia 9 de març
- Julie & Julia, el divendres dia 16 de març
- Tierra, el divendres dia 23 de març

Una vegada finalitzades les pel.lícules s'oferirà una degustació elaborada pels restaurants Cal Ros, Cocolino i El Pati Verd. Serà un tastet gastronòmic relacionat amb l'argument del film.