4/10/11

Espaguetis a la carbonara amb philadelphia

Espaguetis a la carbonara
Feia temps que tenia una tarrina de formatge fresc Philadelphia a la nevera, perquè un dia la vam comprar que ens va fer gràcia. Però a l'hora de menjar-la, sempre passaven endavant altres productes, com els formatges, entrepans calents, escalivada, pizza, l'amanida especial nostre....

Així que un dia, visitant els blogs i agafant molt bones idees dels gastroblocaires, vaig decidir fer uns espaguetis a la carbonara fent servir aquest formatge en crema i bacon filetejat fregit.

És una recepta molt senzilla, ràpida i super gustosa, que agrada a tothom.

Inundats de formatge ratllat Edam
Ingredients per a dues persones:

- 200 g d'espaguetis secs
- 100 g. de bacon filetejat
- 1 tarrina de formatge Philadelphia
- Sal
- Oli d'oliva verge extra
- Pebre
- Formatge edam ratllat

Preparació:

Agafem una olla i posem aigua i un raig d'oli d'oliva a bullir. Hi afegim la pasta i la bullim els minuts que toquin per tal que quedi al dente. Quan arrenqui el bull hi posem una culleradeta de sal.
Per altra costat, agafem el les tires de bacon i les fregim. Reservem aquest oli. Quan tinguem els espaguetis bullits, els colem i els posem a la paella on em fregit el bacon. Hi evoquem la tarrina de philadelphia, el bacon tallat a daus petits, un toc de pebre i ho barregem tot.
Ara ja els podem emplatar i posar-hi formatge ratllat al cim, que es desfaci tot :)

A la vegada, si voleu cuidar la línia, és una bona manera de fer-los amb philadelphia o qualssevola altra marca, i si opteu per la light, encara millor. Aleshores també es pot canviar el bacon per gall d'indi o pernil salat! A gust de consumidor ;)

Rapsòdia gurmet

Pierre Arthens, el crític de gastronomia més cèlebre del món, està a punt de morir. Admirat per alguns i odiat per molts, porta anys decidint el destí dels xefs més prestigiosos, destruint i construint reputacions. 
Ara, en les seves últimes hores de vida busca desesperadament un sabor únic, el sabor que un dia el van fer feliç. Comença així un viatge en que el Monsieur Arthens es passeja pels secrets de la seva memòria gustativa, se sumergeix en els paradisos de la infància i rememora tot tipus de delícies culinàries. Sempre al costat de familiars, veïns, amants... i fins i tot el seu gat.


És un llibre curiós, on, a part de la gastronomia, ens parla de classes socials, filosofia i Japó.
Rapsòdia Gurmet mostra el talent deplegat a l'Elegància de l'eriçó, on també tracta els mateixos temes.


1/10/11

Sorteig de "Baked with Love"

També està de sorteig el blog: "Baked with Love", el cual té unes recetes fantàstiques. Si no us voleu perdre la opció de guanyar alguns dels seus premis i poder veure pastissos amb una pinta deliciosa, passeu-vos-fi!  

També podeu veure els famosos cupcakes, que tan estan de moda ara, així com altres preparaciones dolces.

23/9/11

Sorteig de "La casa de las tentaciones"

Si que hi ha tentacions si en aquest blog. Hi ha tantes receptes delicioses, si hi voleu fer una ullada, ara està de sorteig!
Porta ja dos anyets en actiu i per celebrar-ho sorteja

  • Un llibre de Pastelitos i magdalenes (És de l'editorial NGV)
  •  Un pot que conté diferents confetis per decorar pastissos i postres, es diu decofantasía (És de la marca Dr.Oetker)
  •  Motlles de silicona per magdalenes
No espereu per visitar-lo i apuntar-vos al sorteig: La casa de las tentaciones



7/9/11

Lúltim dia de l'Acústica i també dels menjars

Coxhina de pollastre
Per clausurar els quatre dies de concerts vam anar a veure els Catarres havent sopat prèviament a la Fira dels Menjars del Món, com no :)
Fromagère
La despedida va consistir en una crepe de la Bretona. N'hem menjat molt altres cops però ens vam deixar portar per la temptació, si és que estan tan bones. Vam fer una fromagère cadascu (formatge de cabra, emmental, roquefort, crema de llet i cebollí). Tot i que vam introduir un entrant brasiler realment boníssim, una coxhina de pollastre. No podiem no probar-la, ja l'haviem vist altres dies, al igual que els pastissos que oferien a la seva parada. Eren d'allò més macos, però volaven. Quan en volies un que havies vist abans de sopar, quan l'anaves a demanar ja no hi era. Així que l'lúltim dia vam dir, això no pot ser, avui l'agafem segur. I dit i fet, vam triar, entre els molt que hi havia, molt vistosos tots, un de xocolata, avellanes, nutella i merenga. Una delícia pel paladar.
Estava esponjós, ple d'avellanes senceres a dins, amb trossos de xocolata i recobert d'una fina capa de merenga. Boníssim, hem disfrutat molt, tant de l'Acústica com dels menjars, aquest any més que mai :)



Mes menjars del Món

Kumpa
Dissabte vam repetir la Fira Menjars del Món, i és que s'ha d'aprofitar la diversitat de cultures gastronòmiques que t'ofereixen. Ja a la tarda vam veure alguns concerts repartits per aquí el centre figuerenc i cap al vespre, no gaire tard, que sinó s'emplena massa i no tens lloc a taula, vam anar a fer alguns mos.

Koftes vegetals
Aquest cop vam triar una empanada de vedella gegant, una Kumpa, o de la cuina africana. Estava bona, farcida de verduretes i vedella i acompanyada d'una salsa de tomàquet especiada.
També vam agafar tres koftes vegetals de la cuina hindú. Eren una espècia de mandonguilles fetes amb farina de cigró i verdures; una de bròquil, una d'espinacs i l'altra de bleda. La veritat és que les vaig trobar bastant sosses tot i sucar-les a les diferents salses, picant verda, yogurt o tomàquet especiat.
Plat combinat colombià
Ja per acabar vam triar un plat combinat de la cuina colombiana. Em va sorprendre gratament. Era tot molt bo, consistia en un xic d'arrós amb pebrot vermell, carn de vedella i espècies, fideus també amb pebrot vermell i carn, blat de moro saltejat i carn de porc amb tamarindo. Una combinació molt bona que vam acompanyar també amb una quants xips de yuca fregida. És molt bona i gustosa la seva cuina, la carn de porc era una delícia, el que més em va agradar!

 El meu xicot va demanar un sacher de la cuina mediterrània, que per cert no en té res de mediterràni aquest dolç vienès, però feia bona pinta :)


Acústica-Fira menjars del Món

Muchin de yuca
A Figueres se celebra, cada any, entre la última setmana d'agost i la primera de setembre l'Acústica. És un festival musical que se celebra des de l'any 2002. Ocupa espais urbans del centre de la població a l'entorn del Museu Dalí. Cada any si celebren una trentena d'actuacions. La particularitat del festival és que la gran majoria dels artistes que hi actuen ofereixen el seu repertori en format desendollat o unplugged.
Hi han passat artistes com Kiko
Empanada de formatge amb platan fregit
Veneno, Pastora, Elefantes, Gerard Quintana, Los Manolos, Gertrudis, Love of Lesbian, Beth, The Pepper Pots, Pastora, Facto Delafé y las Flores Azules, Jorge Drexler,Els Amics de les Arts, Mazoni, Pedro Guerra, Marc Parrot i Nena Daconte entre d'altres.
Aquest any, a més,  celebra la desena edició amb un  espectacle especial dedicat a Salvador Dalí.

A part també se celebra una fira de Menjars del Món, on pots trobar paradetes de cuina argentina, francesa, africana, brasilenya, equatoriana, boliviana, sefardita, sudanesa, mexicana, mediterrània, paquistanesa, hondurenya i hindú. Fins a 14 països diferents eren presents en aquesta cinquena edició de la Fira Menjars del Món.  La veritat és que el fet de realitzar-la en el nou emplaçament de Plaça Catalunya ha permès que hi càpiga més gent i en cas de pluja no afecti. La moneda per comprar els diferents menjars és l'acústic que equival a un euro.

Vacío argentí
Nosaltres vam anar-hi el dijous, el mateix dia que l'havien inaugurat.
Vam començar amb cuina equatoriana on vam provar una empanada de formatge i un muchin de yuca. D'acompanyament un chips de platan fregit molt bons. Vam seguir i acabar amb un entrepà de vedella, el vacío argentí,  i un postre de pasta fullada amb dolç de llet i xocolata que era una delícia. Al igual que la carn de la vedella feta lentament al foc, amb un aroma que agafa, era excel.lent.
Pasta fullada amb dolç de llet i xocolata

 Precisament tant el muchin de yuca, com l'empanada i també el vacío argentí ja els havíem  provat a les Músiques Religioses de Girona, un festival de música també, que se celebra al juny.



Sopar cosines

L'últim dissabte d'agost, i ja l'ultim dia de platja també, vam anar convidats a sopar a casa d'una cosina d'en Ramon i el seu marit, que es van casar ara fa poquet :) També hi havia l'altra cosina, són bessones.
Ens van preparar tot un assortiment de formatges molt bo, acompanyat amb pa amb tomàquet, també pernil salat i llonganissa tallada fina,  i pica-pica de calamars a la romana, croquetes, pizza de verdures i sobrassada. Els formatges eren variats, hi havia Tetilla, Maasdam, un de tendre, un manxego curat d'ovella i un semi. Feia goig de veure la taula, sobretot pels formatges ;)

El postre va ser original i digestiu, un valencià, és a dir, suc de taronja natural amb una bola de gelat de vainilla (en aquest no hi havia cava, per sort). No l'havia provat mai, però quedava bo, el dolç de la vainilla amb el contrast més àcid del suc.
Vam acompanyar el suc amb unes quantes catanies que ens van dur en un bol de ceràmica molt bufó. Són delicioses, una combinació perfecte de xocolata i ametlla. És una ametlla marcona caramelitzada recoberta d'una exquisita xocolata i decorada amb cacau en pols, que li proporciona aquest toc més amarg. N'hi havia de xocolata amb llet i xocolata negre. Amb el cafè també són excel.lents.

En definitiva vam sopar molt bé i vam passar una bona estona, una altra nit d'estiu, que ja es va acabant!!!!!!!!!!!