3/6/16

Paralelo 13, un cafè com cal

Avui us volia parlar d'un projecte que intenta acostar el cafè des del productor fins al consumidor final, sense intermediaris.

En un mercat tan especulatiu com és el del cafè, la idea és que el major valor afegit possible de la producció i venta del cafè quedi en mans del productor.


Paralelo 13 ha iniciat aquesta experiència amb el cafè de Loma Fría. Es tracta d'una finca situada al nord de Nicaragua, a la serra de Dipilto, una zona que produeix les millors cafès de Centreamèrica. És una finca petita, propietat d'una família de cafeters des de fa varies generacions. Es treballa amb sistemes artesanals i mediambientalment sostenibles.


La intenció de Paralelo 13 és donar a conèixer aquest cafè i la filosofia que hi ha darrera aquest projecte.

Jo de moment us deixo una tassa del seu cafè i només us puc dir que l'he trobat molt bo i aromàtic, Amb una fragància floral, dolça i una fina acidesa. Una tassa del seu cafè et trasllada a les muntanyes nicaragüenyes.


El cafè és aràbic de la varietat "Caturra". Es cultiva a més de 1.000 metres sobre el nivell del mar. Aquest fet, unit al sòl volcànic i una pluviositat específica dóna com a resultat un cafè d'alçada, cultivat sota ombra. Es tracta d'un "Cafè Terroir", és a dir, que només s'ha utilitzat gra cultivat a la finca. I només el millor gra, aquell que passa uns estrictes tests de tast.

1 comentario:

  1. Pase y siga mi blog en donde pone (participar en este sitio) pinche ahí: http://mibonitolugar.blogspot.com.es/

    ResponderEliminar